Solkysten
Læs Solkysten
AAEstates
Bolig-udland
BoConcept Mijas
SOLKYSTEN - November 2010
Sådan ser han ud i dag.
Sådan ser han ud i dag.
Revisoren som fik Julio Iglesias til at spidse ører
Mange kender Keld Skovgaard, men de færreste kender historien om kystens danske pianist
Når musikken spiller, er det tit Keld Skovgaard som bevæger tangenterne. Mange af kystens danskere kender ham både fra Margrethekirkens flygel og festernes elektroniske keyboard. De har hørt ham spille salmer, højskolesange, jazz, lettere klassisk og dansemusik.

I år har han 30 års jubilæum som pianist i Spanien, og det er anledning til at se lidt nærmere på denne alsidige musiker og hans hobby. ”For de fleste her på stedet tænker jo nok at det er en hobby,” siger Keld selv.
Sådan blev det med tiden, men når man begynder at spørge kommer der en masse andre jubilæer op til overfladen. I år kan Keld også fejre 40 års jubilæum som impresario, 50 års jubilæum som orkesterleder og 60 års jubilæum som professionel musiker.

Han var kun 12 år, da han begyndte at spille i lokale bands på Midtsjælland. Men vi holder os foreløbig til 1980 og 30 års jubilæet i Spanien.

Helikopter til lystyachten
Den spanske debut fandt sted i Palma de Mallorca, hvor Keld i aftentimerne underholdt gæsterne på Sol-koncernens store hoteller. Om natten fortsatte han med at spille på kasinoet i Magaluf indtil klokken fire om morgenen - på pianoet, forstår sig, ikke på rouletten.

Sådan et sted træffer man masser af interesante personer. En aften spurgte en gæst Keld om han havde lyst til at spille på hans lystyacht. ”Men hvordan kommer jeg derud?” spurgte Keld. ”Intet problem,” svarede den fremmede, ”du bliver hentet med helikopteren.” Det var Adnan Khashoggi, verdens største våbenhandler, hvis ejendom i Marbella siden blev udstykket til kystens mest eksklusive urbanización, La Zagaleta.

Måske vidste Khashoggi intet om musik, men det gjorde Julio Iglesias, som inviterede Keld Skovgaard på turné i Sydamerika som medlem af backinggruppen. Den oplevelse kunne der også være blevet noget at skrive om, men Kelds norske sangerinde Randi kunne ikke overskue mere.

Randi er også Kelds kone, men hvem han for ikke længe siden har fejret sølvbryllup i Los Boliches, så selvfølgelig vejede hendes mening tungt. I stedet for Sydamerika blev det Norges højfjeldshoteller om vinteren og Mallorca om sommeren.

Jetsettet i Gstaad
Kelds musikerkarriere toppede i disse år, hvor en anden af de store oplevelser var at spille til Ira von Fürstenbergs 40 års fødselsdag i Gstaad i Schweiz.

”De var der alle sammen - hele familien fra Monaco, den tyske skuespiller Curd Jürgens og instruktøren Roman Polanski med sin alt for unge kæreste - en historie som indhentede ham i år, hvor han blev fængslet og udleveret til USA. På spadsereturene traf vi David Niven og Roger Moore, og på hotellet var vi nabo til Brigitte Bardot. Jeg forsøgte at drille Randi med at jeg måske gik forkert en aften, men hun spurgte blot, hvad jeg ville med sådan en gammel en,” siger Keld.

Det er sjovt at tænke tilbage på, men det kan være et uhyre stressende liv, og midt i 1980’erne blev Keld borgerliggjort som salgsdirektør i elektronikfirmaet Telco, som var oprettet af en ungdomskammerat.
Han rejste verden rundt og oprettede agentnet for det hastigt ekspanderende firma, hvis hovedkvarter for salg, marketing og finans ligger i Marbella.

Sådan vendte Keld tilbage til Spanien, og sådan fik kysten sin populære pianist.

Musikken og borgermusikken
Faktisk har Keld altid vaklet mellem musikken og borgermusikken. Musikken var der ingen vej udenom, siden han som seksårig fik en harmonika i julegave, men som far sagde: En musiker skal have noget at falde tilbage på.
Keld stiftede sit eget firemandsorkester, der måtte udvides når det spillede op til de store baller i Venstres Ungdom. Det var dengang, sådan et arrangement samlede 800-1000 deltagere ude på landet. Men samtidig blev han købmandsuddannet, og i perioder har han haft ledende administrative jobs på Faaborg Avis og Holbæk Amts Venstreblad. I Holbæk gjorde han en uddannelse som revisor færdig.

”Jeg har også arbejdet for DSV, som siden er vokset til Danmarks største transportfirma. Forleden modtog jeg en hilsen fra den administerende direktør, som fortalte, at de stadig bruger mit gamle system til at regne ud, hvor mange skærver der kan ligge på en lastvogn,” fortæller Keld.
Det er hans anden fortid, som man skal have til at passe ind i mønsteret med de farverige år i Jimmy Patterssons Jamaica-band, foruden alt det andet.

Tid til musikken
For seks år siden blev Keld Skovgaard officielt pensioneret som følge af en alvorlig sygdom, der krævede 26 kemobehandlinger.

Den slags kan heldigvis også have en lykkelig udgang, og lytterne af den hedengangne Radio Solkysten vil vide fra programmet ”Kelds Musikvenner” at han kom ud af den med livsglæden i behold, ligesom han stadig har rappe fingre på pianoet, orglet og keyboardet.

Han spiller videre – mest til private fester i dag, men f.eks. ved oktobers  høstfest i Club Danés kunne offentligheden også lytte med. Til november spiller han til La Cuenta VInos’ årlige julearrangement.


Keld og Randi i gamle dage.
Keld og Randi i gamle dage.
Navarrete

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal