Solkysten
Bolig-udland
AAEstates
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
SOLKYSTEN - Marts 2011
Dansk-spanske andalusere
Der var engang, de fleste flyttede til Costa del Sol efter pensioneringen. Jeg var 14 år, da jeg kom, og altså en af undtagelserne.
Vi var også nogle stykker i skolealderen dengang, men før Spanien blev medlem af EF, var det sværere for forældrene at få arbejdstilladelse, og det kunne ses på alderssammensætningen.

I dag er der mange unge familier på kysten, men man kan vist ikke sige, at de medbragte børn støder på færre problemer med omstillingen end vi andre gjorde. Det kan være hårdt i den alder at blive omplantet til et nyt land og et nyt sprog, og i modsætning til nordmænd og svenskere har danskerne aldrig fået en national skole, som kunne lette overgangen. Det har noget at gøre med skolepolitik. Derhjemme mener de ikke, at det er statens opgave at yde økonomisk støtte til undervisningen af danske børn i udlandet, og på ren privat basis er det svært at starte en dansk skole, der opfylder kravene til et anerkendt uddannelsesforløb.
Måske er den danske stats principper forståelige, men de har givet mange børn en vanskelig start på opholdet i Spanien. Hvis forældrene er fornuftige og bevidst om deres ansvar, plejer det heldigvis at ende godt, og så vokser de unge op som en sjov blanding af noget dansk, spansk og andalusisk. På kysten føler de sig mest som danskere, men når de kommer til Danmark, kan det være at de tænker anderledes.

Alt dette kender jeg naturligvis fra mig selv, så jeg læste med interesse interviewet inde i bladet med to af kystens unge, der har nået alderen, hvor de skal til at planlægge fremtiden - og hvor denne fremtid skal ligge, i Spanien eller i Danmark. Læs videre på side 28. 

Navarrete
Advokat Thykier & Rahbek
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal