Solkysten
BoConcept Mijas
Bolig-udland
Læs Solkysten
AAEstates
SOLKYSTEN - Marts 2011
Angrebet af lopper
Mange ejere er bekymrede fordi kæledyret ”lopper sig”. Men det er altså langt fra altid, at lopperne er skyld i dyrets kløe.
Hunden eller katten kan have alt fra allergier til skab, eksem, leverproblemer, stress...
For at diagnosticere et loppeproblem, skal man bruge en lille loppe- eller lusekam, hvidt papir og vand. Kammen føres igennem pelsen - der insisteres især lige over haleroden - og derefter skrabes ”fangsten” af på noget vådt papir. Hvis der er loppeafføring, vil papiret farves rødt med små pletter af fordøjet blod, og så er der ingen tvivl om diagnosen.

Hvornår på året kan man forvente problemer med lopper? I virkeligheden er vi aldrig helt fri for dem, fordi det spanske klima tillader deres reproduktion året rundt. For at forebygge problemet, er der forskellige muligheder. Mange har succes med at give dyret hvidløg, enten rå i maden eller som pulver. En anden ikke-kemisk metode er citronella-spray.

Hvis husdyret er omringet af lopper fra f.eks. gadekatte, er det næppe tilstrækkeligt med hvidløg. Så må man bruge pippetter, man påfører i nakken, eller halsbånd. Jeg synes at pippeterne virker bedre. De billige loppe-halsbånd i supermarkederne er normalt ikke særlig gode, og selv halsbånd af god kvalitet egner sig ikke til katte eller hunde, der løber frit omkring. Katten kan kvæles af dem, og hunden mister nemt halsbåndet i buskadset.

Hvis dyret allerede er blevet invaderet af lopper, er det ikke nok at behandle dyret. En fingerregel siger, at for hver loppe på din hund eller kat, er der 20 i hjemmet. Det er således vigtigt at slå hårdt ned på tæpper, sofaer, senge, gulvsprækker og hvor lopperne ellers kunne tænke sig at stifte familie. Der findes forskellige midler i spray, og en såkaldt ”bombe”, som aktiveres i hjemmet, hvorefter man skal holde sig væk i 24 timer. Vask ved 90 grader eller en damp-støvsuger er også meget effektivt.
Derudover skal hunden eller katten naturligvis behandles, enten med pippetter eller med en speciel shampo eller væske, man blander i vand og hælder over dyret. Vær forsigtig med, hvad I bruger - nogle produkter, som er uskadelige for hunde, kan være livsfarlige for katte.

Nogle dyr lider af loppe-allergi, og så er det ekstremt vigtigt at forebygge, at de bliver bidt. Enhver, der har prøvet at have et loppebid som svulmer op og klør voldsomt, vil kunne forstå hvor meget dyrene lider, når de er allergikere og bliver angrebet af lopper over hele kroppen!

Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal