Solkysten
AAEstates
Læs Solkysten
Bolig-udland
BoConcept Mijas
SOLKYSTEN - Juni 2015
Mindeord Preben Rasmussen
Solkystens mangeårige kulturredaktør Preben Rasmussen er sovet stille ind den 21.4 i Århus. Han blev 89 år.
Dødsfald
Solkystens mangeårige kulturredaktør Preben Rasmussen er sovet stille ind den 21.4 i Århus. Han blev 89 år.
Fra 1987 og frem til 2006 skrev han under signaturen PRas utallige artikler med kulturelt indhold. Især musikken var ham tæt på hjertet, og mange læsere havde også stort udbytte af  Hans informative artikler gjorde spansk kultur i bred forstand tilgængelig for kystens nordiske beboere.
Han flyttede tilbage til Danmark i 2007 og ved sin tilbagekomst til Århus genoptog han sin store interesse for symfonimusik og især det århusianske TONICA, hvor han selv var medstifter og spillede i sine ungdomsdage, blev fulgt tæt.
Hans almene nysgerrighed og åbenhed gjorde også, at han med sin nærmeste familie tog på større udlandsture. Den mest minderige er utvivlsomt Nytårskoncerten i Wien, den berømte tv-transmitterede. Det var et af hans store ønsker, som blev opfyldt og hans fine smoking gjorde sig godt i det udvalgte selskab. I den koncertsal var han hjemme.
Desuden blev der ture til balletforestillinger i Skt.Pedersborg fulgt op af hjemlige kulturbesøg, bl.a. til en flot opsætning af Don Quixote i det nye operahus på Dokøen i København.
Når de ”store” koncertnavne aflagde besøg i provinsen var Preben med datteren Lotte klar til udrykning og de overværede flere forestillinger i Herning og Randers samt Musikhuset i Århus
Preben nød sin store Århus-familie og han samlede dem traditionsmæssigt til en sommerudflugt og mindeværdige julefrokoster.
Familien

 
En kær ven af redaktionen er gået bort. Den tidligere kulturredaktør Preben Rasmussen sov stille ind den 24. april i Aarhus, som han flyttede tilbage til i 2007, for at være tættere på familien.
Vi på Solkysten vil huske Preben for hans aldrig svigtende gode humør og den velkendte duft af cigar, som altid var omkring ham, når han kom ind på redaktionen. Den var nok ikke gået i dag, men dengang var man ikke så skrappe, når det kom til passiv rygning.
Der kan fremhæves mange bemærkelsesværdige øjeblikke i Prebens tid på Solkysten, noget af det største var, da han på bladets vegne stod i spidsen for fejringen af 125-året for Hans Christian Andersens ophold i Málaga, som blev bl.a. fejret med Skoleskibet Danmarks ankomst til Málaga, en symfonikoncert på Teatro Cervantes - alt sammen i tæt samarbejde med Málaga kommune, ambassaden i Madrid, udenrigsministeriet og dansk erhvervsliv i Spanien.
Andre højdepunkter i Prebens tid på Solkysten var Expo 92 i Sevilla, da Dronning Margrethe og Prins Henrik besøgte den danske pavillon, den første Grundlovs-golfturnering i 1993 på Lauro Golf i samarbejde med Solkysten, og “Rejseklubben” som redaktionen startede i samarbejde med Ruta Solar.
Preben havde passion for kultur, og hans arbejde blev da også anerkendt i 1995, hvor han blev inviteret til Madrid i anledning af et fællesnordisk kulturfremstød, hvor han fik lejlighed til at interviewe Prinsesse Benedikte.
Preben startede kulturspalten i 1985 og det blev til 20 spændende Solkysten-år, som han selv skrev i sin afskedsbrev, der blev bragt i maj 2005. Dengang var de kulturelle aktiviteter minimale, hvis man så bort fra de folkelige fester og sparekassen Unicajas beskedne udstillinger, men med tiden dukkede der mange museer, udstillingscentre og teatre op, og vi tror at Preben i dag ville have nydt at se, hvordan specielt Málaga er blomstret op og har markeret sig som et kulturelt centrum med et bredt spektrum af kulturelle aktiviteter.
Vi vil slutte med Prebens egne ord i forbindelse med hans afsked - det var nok noget af det sidste vi fik skrevet på gammeldags skrivemaskine, for computer - det ville Preben ikke.

“Dette og meget mere har gjort mine 20 år med Kulturspalten til nogle spændende og oplevelsesrige år, som jeg føler mig meget priviligeret over at have fået. Men alting har jo sin grænse, og den synes jeg er nået nu, hvor jeg runder 80 på min næste fødselsdag. Jeg må også indrømme, jeg i de senere år selv har besværliggjort mit arbejde ved ikke at sætte mig ind i den nye computerteknologi. Men jeg kan nu bedst li’ at få mine informationer af levende mennesker, og det kan i dagens fortravlede IT-verden (Irri-Terende) være svært. “

Tak for nogle gode år Preben.
Red. 

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal