Solkysten
Læs Solkysten
AAEstates
Bolig-udland
BoConcept Mijas
SOLKYSTEN - Marts 2011
Motion er vigtigt, og det behøver ikke udelukkende at være noget, hvor du klæder om først. For eksempel tæller det i den grad med, at du tager cyklen i stedet for bilen, når det er muligt.
Motion er vigtigt, og det behøver ikke udelukkende at være noget, hvor du klæder om først. For eksempel tæller det i den grad med, at du tager cyklen i stedet for bilen, når det er muligt.
Sådan holder du hjertet i topform
Hjertet er kroppens ubetinget vigtigste organ og derfor noget, du skal passe ekstremt godt på. Her er lidt nyttige tips til, hvordan du kan få et sundere og stærke hjerte.
Hjertet er kroppens ubetinget vigtigste organ og derfor noget, du skal passe ekstremt godt på. Her er lidt nyttige tips til, hvordan du kan få et sundere og stærke hjerte.

Fra det sekund du fødes, til det øjeblik du dør, trækker dit hjerte sig skiftevis rytmisk sammen og slapper af. Denne pulserende bevægelse foregår døgnet rundt med et enkelt formål: at pumpe blod rundt i kroppen, så alle kropsfunktioner kan få den ilt og de næringsstoffer, som holder dem ved lige. Hjertet er det vigtigste organ, og det er derfor altafgørende, at du passer godt på det. Det giver sig selv, at en usund livsstil kan skade hjertets funktion, så hvis du vil have et stærkt hjerte og de helbredsmæssige fordele, det medfører, kan følgende tips være gode at skrive bag øret.

Spis sundt
Visse fødevarer har en positiv indvirkning på hjertefunktionen. Det gælder for eksempel fisk med et højt indhold af omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA. Omega-3 aflaster hjertet ved at
- sænke indholdet af triglycerid.
- reducere blodtrykket.
- forebygge inflammatoriske
 processer, som fremmer
 åreforkalkning.
- vedligeholde et sundt
  kolesterolniveau.
Du bør mindst spise såkaldt ”fed fisk” (sild, laks, makrel m.v.) tre gange om ugen for at drage nytte af omega-3 fedtsyrernes gavnlige virkning. Du kan dog med fordel supplere din kost med et fiskeolie-præparat i kapsler. Fordelen ved dette er, at du på den måde kan skåne kroppen for mange af de tungmetaller og andre miljøgifte, som normalt forekommer i frisk fisk. 
Af andre ”hjerte-sunde” fødevarer kan nævnes blandt andet avocado, mandler, nødder, bær, mørk chokolade, grøn te, brun ris og rødvin. Med rødvinen er det dog vigtigt, at man begrænser sit indtag til et eller to glas dagligt, da alkohol i større mængder er skadeligt.

Vær aktiv
Hjertet er en muskel, og lige som alle andre muskler i kroppen bliver hjertet stærkere af træning. Jo mere fysisk aktiv du er, desto hurtigere skal hjertet slå for at pumpe blod rundt til alle de øvrige muskler samt til lungerne. Det er godt at dyrke en eller anden form for puls-stimulerende sport som tennis, løb, cykling, svømning eller lignende, men du kan også styrke dit hjerte med fysiske belastninger, som ikke kræver, at du skal klæde om til sportstøj. For eksempel kan du vænne dig til at bruge trapperne fremfor elevatoren eller rulletrappen. Tag gerne to trin ad gangen. Lad bilen stå og tag cyklen eller gå, når du skal købe ind. Væn dig i det hele taget til at gå i et raskt tempo fremfor at slentre. Alle disse ting bidrager i sidste ende til, at hjertet arbejder hårdere og derved bliver stærkere.

Glem alt om rygning
Rygning er – kort og godt - det absolut mest skadelige du kan udsætte dit hjerte for. Det ødelægger dit kredsløb og er en uhensigtsmæssig belastning for hjertet på alle tænkelige måder. Drop cigaretterne... end of story.

Hold stress fra livet
Ganske vist får stress pulsen i vejret, men i modsætning til sport, hvor pulsen kommer ned igen, kan vedvarende stress bevirke, at du render rundt med konstant høj puls (og tilsvarende højt blodtryk) – og det er bestemt ikke godt for hjertet. Tværtimod. Derfor skal du så vidt muligt undgå at presse for mange ting ind i din kalender, og generelt være bedre til at sige fra. Det er fint at have travlt, og det er også godt at få noget fra hånden – men vær på vagt, hvis du kan mærke, at det gør dig fortvivlet og frustreret. Så er det på tide at få luget ud i pligterne og komme ned i tempo.


Rytme og styrke fås også i pilleform

Selvom sund mad, masser af motion og ingen røg er de sikreste metoder til at gavne dit hjerte, er der ifølge forskerne også bestemte kosttilskud, som kan være fordelagtige. For eksempel har det vist sig, at det vitamin-lignende stof Q10 har stor betydning for hjertets pumpeevne. Q10 er det stof, som gør cellerne i stand til at omdanne fedt, kulhydrat og protein til energi. Hos folk med kronisk hjertesvigt er Q10-mængden i hjertemuskulaturens celler ofte lavere end normalt, og man har observeret, at Q10-kapsler kan forbedre hjertets pumpefunktion væsentligt. Et stort dansk forsøg med over 500 hjertepatienter er for tiden ved at afklare, hvordan Q10 i fremtiden kan indgå som supplerende behandling til folk med svagt hjerte.
 Magnesium er ligeledes vigtigt. Dette stof har vist sig at have en stabiliserende effekt på hjerterytmen og er derfor vigtigt for folk med tendens til uregelmæssig hjerterytme. Er du stresset, kan magnesium-tilskud være noget, du bør overveje. Foruden en rytme-stabiliserende effekt har det nemlig også en blodtrykssænkende virkning.
Både Q10 og magnesium er eksempler på stoffer med en dokumenteret positiv effekt på hjertet
Både Q10 og magnesium er eksempler på stoffer med en dokumenteret positiv effekt på hjertet
Navarrete

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal