Solkysten
Læs Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
Bolig-udland
SOLKYSTEN - September 2015
MÁLAGA - Mere religiøs arkitektur
Andre kirker som er værd at besøge i Málaga centrum
Basílica de Santa María de la Victoria
Basílica de Santa María de la Victoria er efter katedralen den vigtigste af Málagas kirker. Den ligger lidt uden for det historiske centrum - uden for rækkevidde af bueskytterne på den forsvundne bymur om middelalderens Málaga, idet kirken blev opført på den plads hvor kong Fernando og dronning Isabel havde deres teltlejr under belejringen i 1487. Da muslimerne overgav byen, skænkede Fernando de nye kristne indbyggere en jomfrufigur fra feltkapellet, og det er denne figur - Santa María de la Victoria - som har givet kirken navn.
Santa María de la Victoria er Málagas skytshelgen og kirkens største skat. Lige nu befinder hun sig dog i katedralen, for hvert år den sidste søndag i august drager jomfruen ud på denne korte rejse for at markere den kristne generobring. Hun vender tilbage på sin navnedag den 8. september i spidsen for en stor procession, der finder sted om aftenen. Kunsteksperterne mener at Santa María de la Victoria er et tysk træskærerarbejde som via den tyskromerske kejser Maximilian I endte hos Fernando.
Den nuværende Basílica de Santa María de la Victoria er fra starten af 1700-tallet. Udover byens skytshelgen har kirken andre værdifulde kunstskatte, blandt andet en Dolorosa (lidende Maria) af Pedro de Mena, samt Buenavista-grevernes familiegrav der kalder på gyset med sin dystre udsmykning af de hvide skeletters dødedans på sort baggrund. Det var et af barokkens yndlingsmotiver - en advarsel til de levende om aldrig at glemme dommens dag.
Kirken er åben tirsdag-lørdag kl. 10-13. Adressen er Plaza Santuario, Málaga.

Basílica de Santa María de la Victoria. Sidens fotos er af José Hidalgo / Patronato de Turismo de la Costa.

Buenavista-grevernes familiegrav.

 


Iglesia de Santiago Apóstol
Iglesia de Santiago Apóstol var en af Málagas fire første sognekirker, og tilsyneladende den ældste. Ligesom katedralen blev den opført på en grund hvor der tidligere lå en moske, og det firkantede klokketårn har tydelige mindelser om en minaret. Det var mudéjar-arkitekturen der slog igennem i Málaga: Muslimske håndværkere byggede for byens nye herrer i den gamle stil med smukke abstrakte mønstre indlagt i murstenen. Resten af kirken blev ombygget i løbet af barokken. I et af sidekapellerne opbevares Jesús el Rico, en af Málagas mest berømte processionsfigurer, som hver onsdag i påskeugen gør stop foran byens tidligere fængsel for at kræve en fange løsladt, sådan som et gammelt kongeligt privilegium giver ham ret til. I 1881 blev den lille Pablo Ruiz Picasso døbt i Iglesia de Santiago Apóstol.
Kirken er åben alle ugens dage kl. 8-13 og 17-20 (weekender 17.30-21). Adressen er c/ Granada 78, Málaga.
 


Abadía de Santa Ana
Denne klosterkirke er mere kendt som Abadía del Císter, og den har interesse på grund af sin tilknytning til den store Pedro de Mena, hvis tre døtre trådte ind i klostret som nonner. Den store barokmester var herefter med til at grundlægge en fornem kunstsamling, hvis fremtid står hen i det uvisse efter at klostret lukkede i 2009. Pedro de Mena ligger efter eget ønske begravet inden for kirkens hovedindgang, hvor alle kan træde på ham - en speciel bodsøvelse med baggrund i modreformationens knugende skyldfølelse.
Den aktuelle kirke er af nyere dato (1878), og snarere end kirken skal du besøge Pedro de Menas velbevarede hjem og atelier, som ligger lige over for og i dag hedder Museo Félix Revello de Toro. Maleren af dette navn har en permanent udstilling, der kombineres med minderne om hans berømte forgænger.
Kirkens adresse er c/ Císter 13, Málaga.
Museo Félix Revello de Toros adresse er c/ Afligidos 5, Málaga.
www.museorevellodetoro.net
 
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal