Solkysten
Bolig-udland
Læs Solkysten
BoConcept Mijas
AAEstates
SOLKYSTEN - April 2016
Nikita Basse og Steen Brandes foran den nyåbnede butik på Avenida de Mijas 1, få meter fra Fuengirolas centrum.
Nikita Basse og Steen Brandes foran den nyåbnede butik på Avenida de Mijas 1, få meter fra Fuengirolas centrum.
Skandinavisk tv med og uden internet
Ny forhandler tilbyder antennebaseret skandinavisk tv på Costa del Sol
Scandinavian Computers er et veletableret dansk firma på Costa Blanca, som kommer til Costa del Sol med nye tv-løsninger til skandinaverne. I Fuengirola har firmaet netop åbnet den første af flere planlagte butikker med sine produkter til IPTV (tv pr internet) samt antennebaseret tv.

IPTV behøver ingen nærmere forklaring på dette tidspunkt, men antennebaseret skandinavisk tv er en nyhed på det sydspanske marked. Den har ikke mindst interesse for beboerne i områder med dårlig internetforbindelse. I stedet for at være afhængig af ADSL-linien får de mulighed for at montere en parabolantenne på 38 cm til tv-signalerne.

Det var sådan, det foregik i gamle dage, men direktøren og stifteren af Scandinavian Computers, Steen Brandes, advarer imod sammenligningen:

”I gamle dage fik man tv-signalerne fra en satellit, men vores signaler kommer fra en antenne på toppen af Mijas-bjerget. Det er landbaseret box tv efter samme princip som i Danmark og Sverige,” forklarer han.
Antennen på Mijas-bjerget dækker området fra Málaga til 12 km vest for Fuengirola. Når dette blad er på gaden, ventes antenne nummer to allerede at fungere i Marbella, og i maj kommer der en antenne op i Nerja. Herefter er hele området fra Marbella til Nerja, og et godt stykke på begge sider af disse byer, dækket med antennebaseret tv.

”Billedkvaliteten er bedre end IPTV, der ofte streames på en måde så billedet bliver lidt låddent i kanterne. Vores antennebaserede løsning giver samme kvalitet som hjemme i Danmark. Brugeren har tekst-tv, hvad man tit savner på IPTV, og i modsætning til IPTV kan du se en kanal samtidig med at du optager en anden. Endelig kan du have op til otte tv boxe i huset med signaler fra den samme antenne.”

Det er nogle af de fordele, Steen remser op ved sit eksklusive produkt. Men han anbefaler ikke antennebaseret tv til alle kunder, for hans internetbaserede tv-løsning har også fordele, såsom flere programmer, musikklub og filmklub, catch-up funktion af gamle programmer samt smart-tv. Det kan også gøres billigere, afhængig af den pakkeløsning man vælger.

Den antennebaserede tv-løsning tilbyder for øjeblikket godt hundrede tv-programmer (herunder alle de vigtigste danske, norske og svenske kanaler) samt 40 radiokanaler. I årets løb bliver der 220 tv-kanaler at vælge imellem, og prisen på 29 € for en 30-dages periode efter stop-and-go princippet - velegnet til ”trækfugle” - øges kun med en symbolsk euro eller deromkring, lover Steen.

”På Costa Blanca har vi ry for at være lidt dyrere end andre tv-leverandører, men vores serviceniveau er højere, blandt andet fordi vi har telefonsupport alle ugens dage. Her på Costa del Sol ligger vores produkter tilmed i markedets billige ende,” konstaterer Steen forud for det, som han forventer bliver en ny stærk vækstperiode.

På Costa Blanca har firmaet på få år fået 10.000 kunder med antennebaseret tv, og 6000 kunder med internetbaseret tv. Scandinavian Tv Box (datterselskabet inden for Scandinavian Computers gruppen) er forhandler, men udbyderen er et andet selskab, som Scandinavian Tv Box derefter afregner med. Dette selskab har tilladelse til at sende udenlandsk tv i Spanien, forklarer Steen om forretningsmodellen.

Ekspansion i hele Spanien
Efter oplæring i Torrevieja er danske Nikita Basse blevet ansvarlig for den nye butik i Fuengirola, hvor hun får selskab af nok en ekspedient, to montører samt en edb-tekniker. Fuengirola bliver hovedsædet på Costa del Sol, men i de kommende måneder åbnes nye butikker for at dække hele kysten. Inden for de næste 12 måneder ønsker Steen også at være i gang på Mallorca og på Kanarieøerne.

”Det går så stærkt, at vi har svært ved at følge med, men det gælder om at følge succesen op,” siger Steen Brandes.

Butikken i Fuengirola forhandler i øvrigt mange andre produkter: fjernsynsapparater af mærkerne LG og Samsung, pc’er af alle mærker undtagen Mac, ADSL-linier med garanti for den nedre hastighed, 3g- og 4g-løsninger til mobilbredbåndet og almindelige mobilabonnementer, samt billige tonere til printeren.
Det var sådan, Scandinavian Computers startede på Costa Blanca, og disse aktiviteter er ikke blevet glemt.

www.scandinaviancomputers.com
Afstemning
****
0 stemmer afgivet
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal