Solkysten
Læs Solkysten
AAEstates
Bolig-udland
BoConcept Mijas
SOLKYSTEN - September 2012
Årets første vinhøst
Nogle af Europas sydligste vinmarker ligger på la Axarquías sydvendte skråninger mellem bjergene og havet, for foden af Almijara- og Tejedabjergene, hvor planterne får masser af sol.
Druerne modnes tidligt, og derfor kunne man allerede den 8. august gå i gang med høsten – ca. to måneder før man starter i de nordlige regioner som Rioja og Navarra.

Det var den internationalt anerkendte bodega Jorge Ordóñez, der var først i gang. Her foregår det med håndkraft, og på de stejleste skråninger, med en hældning på op til 60 pct., må muldyr bringe de små kasser med høstede druer fra markerne til de nærmeste farbare grusveje. Det er en enestående begivenhed, der tiltrækker eksperter og vinnørder fra hele verden, som følger slagets gang, til de sidste druer er i hus midt i september.

Axarquía er verdensberømt for sine moscateldruer, og hos Bodegas Jorge Ordóñez er det kun den allerfineste kvalitet, der får lov til at danne grundlag for de søde Málagavine – eller for den sags skyld den første tørre moscatel i D.O.’et, Botani.

Málagavinen har en lang historie og har været langt mere populær, end den er i dag. For eksempel blev den fritaget for importafgift af Katharina den 2. af Rusland, da hun for godt 200 år siden fik en flaske foræret af den spanske ambassadør i Moskva. Alt det ødelagde vinlusen, og da der igen kunne dyrkes vin i området, var de søde vine gået af mode. I en lang årrække måtte man ”nøjes” med at fremstille rosiner, men efterhånden ser det ud til at los dulces de Málaga har fået en renæssance.Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal