Solkysten
Læs Solkysten
AAEstates
Bolig-udland
BoConcept Mijas
SOLKYSTEN - Juni 2013
Behandling af hundens sår
På et eller andet tidspunkt vil din hund højst sandsynligt få et sår eller blive bidt af en anden hund. Ved at vide hvordan du skal behandle såret i løbet af de første timer, kan du få såret til at hele hurtigt og dermed undgå en forværret situation med infektion i såret.
Du kan udføre en førstehjælpsbehandling derhjemme ved at følge disse tre enkle trin:
1. Rens området
2. Desinficer såret
3. Lad såret få luft, eller beskyt det.
Hvis der er tale om et dybt sår, rådes du til hurtigst muligt at tage til dyrlægen. Hvis der derimod er tale om et mindre sår, er det en god idé at vide, hvordan man kan behandle det derhjemme.

Rens området omkring såret, og vurder problemets omfang
1. Klip pelsen. Hundens pels kan hindre såret i at hele korrekt. Vær forsigtig, når du klipper pelsen. Jo mindre hår der er i det sårede område, jo lettere er det at undersøge, rense og desinficere det.
2. Vask med vand og sæbe. Dette er det første, der bør gøres for at sikre en korrekt sårheling. En grundig vask bør som hovedregel vare i minimum to minutter. Brug lunkent vand, omkring 39 ºC: Med denne pleje fjernes eventuelle bakterier eller affaldsstoffer fra såret.
Det er ikke alle hunde, der giver lov til, at man rører ved deres sår. I disse tilfælde kan det være meget praktisk at have en mundkurv liggende derhjemme, således at man
får lov til at undersøge såret.
3. Vurder sårets omfang. Når en hund får et sår, er det vigtigt at vurdere omfanget af det for at afgøre, hvorvidt en akut dyrlægebehandling er nødvendig, eller om det godt kan vente.

Ved blødende sår kan det være nødvendigt at udvise ekstra opmærksomhed inden sårrens. Ved at holde et fast tryk på det blødende område i nogle minutter mindskes blødningen. Du kan bruge et stykke rent gaze til at absorbere blodet. Under alle omstændigheder rådes det at tage til dyrlægen, hvis blødningen ikke stopper, eller hvis der er tale om store mængder blod.

Desinficer såret
Et sår kan forvolde smerte på hunden. Det er heller ikke unormalt, at området bliver betændt. Hvis du lægger lidt is på området, vil det hjælpe både mod smerten og betændelsen.
NB! BRUG ALDRIG IPREN ELLER PARACETAMOL FOR AT DULME SMERTERNE. HUSK AT DET ER GIFTIGT FOR HUNDE.
Efterfølgende bør man behandle såret med antiseptisk jod fortyndet til 50 %. Hæld den antiseptiske jod samt vand i en ren beholder med låg i lige mængder, og rør rundt, så de blandes sammen.
Den antiseptiske jod påføres såret ved hjælp af et stykke gaze tre gange om dagen.

Lad såret få luft eller beskyt såret
Oftest er den bedste måde at lade et sår hele på ved at lade det lufttørre. I disse tilfælde skal du bruge en halskrave, som forhindrer hunden i at nå såret med munden. Hvis du ikke har en halskrave, er den bedste løsning at lave en forbinding med steril gazebind, indtil du kommer til dyrlægen med din hund.

Afstemning
****
0 stemmer afgivet
Skrevet af
Javier Sánchez Delgado
Praktiske råd
• Brug mundkurv for at hindre at hunden adgang til såret.
• Klip pelsen i området omkring såret.
• Læg lidt is på området.
• Brug fortyndet antiseptisk jod til at desinficere såret.
• Lad såret hele ved lufttørring. Til dette skal du bruge en halskrave.
• Hvis der er tale om et dybt sår, rådes du til hurtigst muligt at tage til dyrlægen.
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal