Solkysten
BoConcept Mijas
AAEstates
Læs Solkysten
Bolig-udland
SOLKYSTEN - Juni 2013
Søren Kierkegaard og andre som beriger os
Jo, du læste rigtig – uden at blive alt for filosofisk vil jeg gerne bede dig om at finde nogle af de sætninger og talemåder, der er med til at gøre dig til det menneske du er.
For mig er det sætninger som: “Jeg bliver ikke budt mere, end jeg kan klare” og “Hvis noget ikke virker - så må jeg gøre noget andet”. Der er mange underliggende ord bag de to sætninger, ikke mindst: “Jeg kan selv gøre noget, og jeg kan klare opgaven” ... for slet ikke at forglemme: “Jeg vil altid få det jeg behøver”, og det er ikke nødvendigvis det samme, som jeg ønsker mig.

I de sidste par måneder  - måske skal jeg heller sige år - har der været en del opgaver, der har været tunge på det helbredsmæssige område, og hvad det ellers fører med sig. At der har været en masse hjælp fra familie og venner et helt sikkert, ellers var jeg nok ikke i stand til at bevæge mig i dag. Men hvilke tankesæt, der gør det muligt at være taknemmelig for at få lov til at gennemgå de “prøvelser”, kan jeg ikke lige forklare på et par linier. Så enkelt  er det desværre ikke.
De ord, vi som mennesker tager med i vores bøn, har utroligt stærke påvirkninger i den måde, vi håndterer vores liv på. Der er nogle fantastiske sætninger jeg gerne vil dele med dig. Prøv at læse følgende og se hvordan de passer på dit liv.

Jeg bad om styrke, og livet gav mig vanskeligheder som gjorde mig stærk.
Jeg bad om visdom, og livet gav mig problemer at løse.
Jeg bad om velstand, og livet gav mig hjerne og knogler til at arbejde med.
Jeg bad om mod, og livet gav mig farer at overvinde.
Jeg bad om kærlighed, og livet gav mig mennesker at elske.
Jeg bad om gaver, og livet gav mig muligheder.
Jeg fik ikke det jeg havde ønsket, men fik det jeg behøvede.

Jeg takker livet for de erfaringer og råd jeg har mødt på min vej, og de mennesker som har lagt et spor i mit hjerte.
Sæt pris på alt og alle. Kig på alle de oplevelser, du nogensinde har haft og alle, der nogensinde har spillet en rolle i dit liv, og som har været sendt til dig til din fordel. I dette univers, som blev skabt af en guddommelig instans, er der simpelthen ingen uheld. Ja, det er nogle af de ord jeg sætter stor pris på og det kan få både ydmyghed og taknemmelighed frem.
Så langt så godt. Vores værdier og de overbevisninger vi lever efter, eller i hvert fald prøver at efterleve, er de grundpiller, som hjælper os hver især med at være det menneske, vi ønsker at være. Bare tænk på ord som ærlighed, kærlighed, respekt, humor og glæde. Kan vi skabe et godt venskab, hvis ikke mindst to af tingene er til stede? Svaret er nej, hvis det er nogle af vores højeste værdier. For mig er det en grundlæggende nødvendighed at leve efter mit eget værdisæt. Har du fundet dit værdisæt – det som er aller vigtigst for dig, hver gang du skal tage en beslutning eller træffe et valg?
Jo mere, du får fat i de ting, som er vigtige for dig og lever efter dem, jo mere tilfreds bliver du med dig selv på alle plan. Det giver selvrespekt, og det er jo ikke så ringe endda.
En dejlig sommer til dig og dine kære.
Afstemning
****
0 stemmer afgivet
Skrevet af
Mona Lyngby
Mona Lyngby
NLP psykoterapeut
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal