Solkysten
Læs Solkysten
BoConcept Mijas
Bolig-udland
AAEstates
SOLKYSTEN - Juni 2013
Forhøjet blodtryk kan være en følge af mange ting, for eksempel langvarig stress i forbindelse med jobbet eller problemer i privatlivet.
Forhøjet blodtryk kan være en følge af mange ting, for eksempel langvarig stress i forbindelse med jobbet eller problemer i privatlivet.
For højt blodtryk
Det kan være farligt at rende rundt med permanent forhøjet blodtryk, men du kan selv gøre en del for at komme problemet til livs
For højt blodtryk er ikke godt. Det øger din risiko for en række komplikationer og kan tilmed være med dødelig udgang. Man kalder tilmed forhøjet blodtryk for ”den tavse dræber”, fordi problemet i nogle situatioenr kommer snigende og lægger folk i graven, før de når at fatte mistanke.

Når det er sagt, er det vel kun rimeligt at tilføje, at du selv kan gøre en del for at komme problemet til livs:

Gå ned i vægt   
Overvægtige har ofte problemer med deres blodtryk. Derfor er det vigtigt, at du tilstræber at tabe dig og forsøge at holde en nogenlunde normal vægt.

Drop tobakken
Ryger du, er der intet bedre tidspunkt at stoppe end nu, hvor du har fået konstateret forhøjet blodtryk. Drop smøgerne og benyt chancen til at tage et stort og vigtigt skridt i retning af et sundere og bedre liv.

Pas på med stress
En af de ting, der er kendt for at påvirke blodtrykket, er stress. Hvis du er stresset i din hverdag på grund af dit job, familieproblemer, eller ting, som gør dig frustreret, skal du forsøge at komme dette til livs. Langvarig stress kan skubbe dit blodtryk op i det røde felt så let som ingenting.

Dyrk motion
Fysisk bevægelse er med til at sænke blodtrykket. Samtidig har det en positiv indvirkning på blodets indhold af fedtstoffer (kolesterol, triglycerider m.v.). Forsøg så vidt muligt at indarbejde motion flere af ugens dage. En rask gåtur kan ifølge nogle forskere gøre mere gavn end at løbe. Det vigtige er, at du er i bevægelse så meget af tiden som muligt.

Spis det rigtige
Det er en kendsgerning, at kosten har indflydelse på dit blodtryk. Vælg sunde ting som fisk, frugt, grøntsager, kartofler, groft brød og fuldkorn. Vælg fedtfattigt pålæg og undgå ligeledes mejeriprodukter med højt fedtindhold. Hold også igen med smør, margarine og olie (dog er de monoumættede olier fra eksempelvis avocado og oliven rigtig sunde).

Kosttilskud
Der er visse kosttilskud, som kan hjælpe dig, hvis du har problemer med for højt blodtryk. Nogle af de bedst dokumenterede er:

Omega-3
Fiskeolie med et højt indhold af de sunde omega-3 fedtsyrer er med til at sænke blodtrykket. Samtidig har omega-3 fedtsyrer den fordel, at de er med til at sænke blodets indhold af triglycerider og dermed forebygger åreforkalkning. Endvidere nedsætter omega-3 blodpladernes klæbrighed og gør blodet mere letflydende.

Magnesium
Flere undersøgelser har vist, hvordan magnesium kan sænke blodtrykket. Magnesium indgår i over 300 forskellige enzym-processer i kroppen, hvoraf nogle har betydning for karsammentrækning og –udvidelse.

Coenzym Q10
Stoffet coenzym Q10, som styrer cellernes energiomsætning, har en ganske god blodtrykssænkende virkning. Det viste blandt andet en australsk meta-analyse (gennemgang af mange videnskabelige studier), hvor man så, at det sænkede såvel det øvre (systoliske) som det nedre (diastoliske) blodtryk.

Afstemning
****
0 stemmer afgivet
Q10 har en dokumenteret blodtrykssænkende virkning. Dette danske Q10-præparat er endvidere kommet i focus, fordi det ifølge helt ny forskning kan hjælpe ved kronisk hjertesvigt.
Q10 har en dokumenteret blodtrykssænkende virkning. Dette danske Q10-præparat er endvidere kommet i focus, fordi det ifølge helt ny forskning kan hjælpe ved kronisk hjertesvigt.

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal