Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
Bolig-udland
SOLKYSTEN - Juni 2013
For Finn Wissenberg og Ana García er arbejdet også en hobby.
For Finn Wissenberg og Ana García er arbejdet også en hobby.
Ejendomsjægere i boligjunglen
Ejendomsmæglerne Finn Wissenberg og Ana García har en anden måde at gøre tingene på, for når kunderne henvender sig i WissGar Estates i håb om at finde deres drømmebolig, går indehaverne på jagt efter den hos kollegerne.
”På de professionelles netværksdatabase kan du vælge mellem 20.000 ejendomme til salg på Costa del Sol, og med så stort udbud skulle det jo være et mærkeligt tilfælde, hvis netop vi selv havde den helt ideelle bolig til dem,” forklarer Finn Wissenberg, som har arbejdet i den lokale ejendomsbranche siden 1987.

Det er nemt nok at forstå, men mange vil sikkert spørge, hvad han selv får ud af sådan en forretning. Svaret er halvdelen, for ifølge normal praksis deles ejendomsmæglerne i Spanien om honoraret, når de henviser kunder til hinanden. Fremgangsmåden fordyrer således ikke boligens pris, men den halverer mæglerens fortjeneste, og derfor foretrækker de fleste så vidt muligt at sælge boliger fra deres egen portefølje. I stedet for at bruge ressourcerne på at bygge sådan en portefølje op, har Finn og Ana imidlertid valgt at bruge dem på et job som regulære ”ejendomsjægere” i kystens store boligjungle, hvor så mange udlændinge er faret vild i tidens løb.

”Vi arbejder hundrede procent for køberen, og vi bruger enormt megen tid på at finde ud af, hvordan vi kan imødekomme den enkeltes ønsker. Når vi derefter har kunden med på en besigtigelsestur til det udvalg af ejendomme, vi finder frem til, har vi til gengæld en usædvanlig høj succesrate, fordi der er gjort et stort hjemmearbejde. Rundt regnet hver anden tur slutter med en handel, og det er meget i denne branche,” siger Finn.
På WissGar Estates’ hjemmeside har kunderne mere end 400 boliger at vælge imellem. De allerfleste stammer fra fremmede porteføljer og er håndplukkede eksempler på, hvad man får i de forskellige prisklasser og zoner i området fra Málaga til Estepona, hvor firmaet arbejder.

Men det er kun appetitvækkere, for først når kunden har udfyldt ønskesedlen, starter arbejdet for alvor.
”Vi analyserer mellem 500 og 1000 ejendomme for at finde ti supergode emner at vise frem for kunden, og dette arbejde skal ske manuelt en for en, fordi oplysningerne i en boligannonce tit er svære at gennemskue. Efter mere end et kvart århundrede har vi fået stor erfaring på dette punkt, ligesom vi både kender området og alle vores kolleger særdeles godt. Vi har forresten også kontakt til en vigtig gruppe af ældre og større ejendomsmæglere med stort kendskab til deres lokalområde, men som aldrig har vænnet sig til netværksdatabaserne. Derfor er der ikke én ejendom til salg på Costa del Sol, som vi ikke har adgang til,” siger Finn.
Ulempen ved deres arbejdsform - for den er der også - består i at der skal løbes dobbelt så meget for at holde en normal indtjening.

”Ana og jeg er partnere både professionelt og privat, og derfor kan det fungere. Kontoret ligger i hjemmet, og vi har heller ingen udgifter til ansatte. Men der har været virkelig pres på i de sidste to år, og når vi holder til det, er det simpelthen fordi arbejdet er blevet vores hobby. Vi synes det er sjovt at snakke med kunderne, og sjovt at komme ud og se på de ejendomme, som vi har valgt til dem. Selv om vi er blevet ret skrappe til at vælge de rigtige, sker det stadig at vi ta'r fejl, og man lærer hver gang. En rundvisning kan strække sig over nogle dage, så ofte er vi også sammen om aftenen og ender med at blive venner. Efter købet hjælper vi ofte folk med en gratis håndsrækning efter behov, og til gengæld kommer mange af vores nye kunder efter anbefaling af de gamle,” fortæller Finn Wissenberg.

Hans uddannelse som bygningsingeniør kommer ham til nytte, når han skal vurdere ejendommenes byggekvalitet. I de første år i Spanien var nybyggeriet faktisk hans hovedbeskæftigelse, og WissGar Estates har stadig en byggeservice, der kan hjælpe med forbedringer og renoveringer efter købet - og til fast pris. I den forbindelse er Ana en højt skattet inspirationskilde for kunderne, når der skal vælges gode løsninger til indretningsforbedringer, nye badeværelser, køkkener etc. Nogle af håndværkerne har de haft et fast samarbejde med i to årtier, og alle er dygtige fagfolk, der forstår de krav et kræsent skandinavisk klientel stiller. Derudover tilbyder WissGar Estates den sædvanlige hjælp med advokat, bank, notar og alt det andet, som folk skal bruge i forbindelse med en spansk hushandel.
www.wissgarestates.dk

Afstemning
****
0 stemmer afgivet

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal