Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
Bolig-udland
Læs Solkysten
SOLKYSTEN - September 2014
Modicklinik i sydspanien
Forskningslederen bag de revolutionerende Modic undersøgelser, Phd. Hanne Albert, åbner klinik i Fuengirola sammen med kiropraktor Mogens Dahl. Hermed får tusinder af patienter med ryglidelser et lokalt alternativ til centeret i Odense, der behandler Modic forandringer
Det er blot halvandet år siden, at Hanne Albert offentliggjorde resultatet af sine undersøgelser og introducerede den banebrydende behandling mod de smertefulde lidelser. Modic-forandringer er et relativt nyt begreb, opkaldt efter den amerikanske læge Michael Modic, som i 1988 konstaterede, at en bestemt betændelsestilstand i ryggen – ofte efter en prolaps - kan forandre knoglerne og medføre betydelige smerter. Efter 12 års forskning kunne Hanne Albert i 2012 konkludere, at der var en ”kur” mod de skæbnesvangre forandringer, som radiologer og neurologer til dato havde afvist som ”slidgigt”.  “En MR-scanning afslører, om du har Modic-forandringer, og hvis det er tilfældet, er behandlingen en kombination af antibiotika og laserterapi,” forklarer Hanne. Hun har foreløbig behandlet over 1.100 patienter med et ”godt resultat”, som hun siger og har nu besluttet sig til at åbne en række klinikker uden for Danmark.

Modic forandringer
Den amerikanske læge Michael Modic opdagedei 1988 knogleforandringer i ryghvirvlerne. Normale ryghvirvler består af tusinder af små knogletråde omkring en rød knoglemarv, som producerer blodlegemer.
Hos patienter med Modic forandringer er disse knogletråde brækket mange steder, knoglevævet er ujævnt, knoglemarven er erstattet af klar væske eller gult fedt, og smertende nervefibre er vokset ind i knoglen.
Disse forandringer giver smerter i ryggen. Hyppigst i lænden, men forandringerne ses også i nakke og brysthvirvler. Forandringerne opstår typisk efter én eller flere (behandlede eller ikke-behandlede) diskusprolapser.
Modic forandringer er en slags betændelsestilstand og kan derfor ikke kureres med sædvanlige rygbehandlinger, herunder træning, fysioterapi, øvelser og kiropraktik. Og de kan kun diagnosticeres via en MR-scanning.

Behandlingen
At behandle en patient med Modic forandringer er en kompliceret proces. Hovedelementerne er 100 dages antibiotikabehandling, biostimulerende laser og patientundervisning.
Behandlingen starter med en omhyggelig gennemgang af patientens sygdomshistorie, derefter gennemgås patientens MR-scanninger, hvor patienten selv lærer at se sine Modic forandringer og eventuelt andre sygdomme i ryggen. Gennem en grundig fysisk undersøgelse checkes for tegn på en tidligere prolaps, fysiske tegn på Modic forandringer og andre rygsygdomme, der kan influere på patientens smerter og den fremtidige prognose.
Derefter får patienten en meget grunding undervisning i, hvad Modic forandringer er, hvordan de opstår, hvilke typer af smerter, de medfører, hvordan forandringerne udvikler sig, og hvordan man skal klare hverdagen. Dernæst en grundig gennemgang af hvordan man bliver rask, hvordan og ikke mindst hvorfor antibiotika virker. Ud over antibiotikabehandlingen får patienten fire gange en times behandling med biostimulerende laserterapi indenfor de første to uger. Laserbehandlingen gives for at få mikrobruddene i knoglerne til at gro hurtigt sammen og for at give smertelindring så hurtigt som muligt.

Åbent hus
Kom til åbent hus den 3. oktober 2014, hvor der er gratis vurdering af medbragte MR-scanninger. Modicklinikken ligger i samme lokaler som Kiropraktor Mogens Dahl i Tres Coronas, Fuengirola.

www.modicklinikken.dk eller tlf. 952 464 137

Afstemning
****
0 stemmer afgivet
Hanne Albert
Hanne Albert er uddannet fysioterapeut i København i 1984, tog en Master i Public health i 2000 og en PhD i lægevidenskab i 2004.
Fra 1990 til 2000 var Hanne projektleder på en række forskningsopgaver, herunder ”Bæk­kensmerter ved graviditet” og ”Body and Culture” ved Syd­dansk Universitet.
I 2000 startede Hanne Albert som forskningsleder på de såkaldte ”Modic undersøgelser”, som 12 år senere klart påviste sammenhængen mellem Modic forandringer og smerter i ryggen.
Hannes arbejde med behandling af Modic forandringer er så epokegørende, at kolleger har ment, der er baggrund for en nobelpris.

Mogens Dahl
Mogens Dahl er født i Danmark i 1953. Interesserede sig for kiropraktik allerede fra midten af 70erne og tog i 1979 til USA, som på det tidspunkt var det eneste land, der tilbød en professionel kiropraktoruddannelse. Tog eksamen fra Palmer College of Chiropractic i 1982 og vendte hjem for at starte egen praksis i Danmark, hvor kiropraktik stadig var et nyt begreb. Seks år senere åbnede Mogens Dahl sin egen klinik i Fuengirola.
For et år siden indledte Mogens samarbejde med forskningsleder Hanne Albert i Danmark med henblik på at kunne tilbyde behandling for Modic forandringer.
Efter en intensiv overbygning på sin almene ryguddannelse kan Mogens Dahl nu også sætte Modic behandling på listen.


Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal