Solkysten
BoConcept Mijas
AAEstates
Læs Solkysten
Bolig-udland
SOLKYSTEN - November 2010
Øvelsen er nem, enkel og skånsom. Fotos: Natascha Berg Madsen.
Øvelsen er nem, enkel og skånsom. Fotos: Natascha Berg Madsen.
Stræk din lumbago ud
Lumbago er et udtryk for udbredte smerter i nederste del af ryggen. De er yderst generende, når du skal skal lave dit sving.
Det hele bliver anspændt, og du ender med at slå til bolden i stedet for at svinge.
Disse smerter er også årsag til de noget krampagtige bevægelser, golfere udfører, når de samler en bold op og derpå retter sig igen.
Denne måneds øvelse strækker den nederste del af ryggen, hvor problemet sidder. Den er nem, enkel og skånsom, men ikke af den grund mindre effektiv.
Sæt dig yderst på en stol, ret dig helt op, skyd brystet frem og svaj i ryggen. Hold hænderne i skødet med håndfladerne opad. Bøj knæene så meget, at du ikke kan nå jorden med hælen. Nu retter du anklerne helt ud, så du kommer op på tåspidserne ligesom en balletdanser, og imens trækker du vejret ind. Pust derpå kraftigt ud og lad benene falde ned igen. Gentag øvelsen mindst ti gange.
Med denne øvelse vil du kunne strække en stor del af ryggen og forbedre dit sving på under tre minutter.
En anden version af øvelsen er nem at udføre i bilen, inden du tager køllerne ud af bagagerummet. Hold godt fat nederst i rattet med håndfladerne opad. Pres hælene ned i gulvet, rul i lænden ved at trække lysken op, og stræk derpå i i lænden med krum ryg. Bemærk hvordan det trækker i lumbagoen. Jeg plejer at sige til mændene, at de skal presse ”banditten” op mod rattet. Denne øvelse er fantastisk god at lave i bilen, fordi man sidder i en meget lav stol og har god støtte hele vejen rundt. Jeg gør også meget tit denne øvelse, når jeg bliver træt og øm i ryggen på en lang biltur. Så skal øvelsen blot gentages tilpas mange gange, indtil smerten ikke mærkes længere.
PS: Jeg vil i øvrigt opfordre dig til at kigge på hjemmesiden www.eftuniverse.com, hvor du finder mange værktøjer til at blive en bedre golfspiller. Flere og flere benytter sig af disse teknikker, ikke blot til at blive bedre golfere, men til at leve et mere positivt og smertefrit liv. Hjemmesiden er på engelsk, men man kan hente en dansksproget pdf-fil ned.

Relaterede artikler
Skrevet af
John Gjettermann
John Gjettermann
IAT Clinic - Peak Performance Coach
Navarrete
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal