Solkysten
Bolig-udland
BoConcept Mijas
AAEstates
Læs Solkysten
SOLKYSTEN - September 2014
Erik og Kim ser frem til et travlt efterår og med nye ting på menuen.
Erik og Kim ser frem til et travlt efterår og med nye ting på menuen.
Fødselsdag hos La Vida
Syv gode år kan Erik Nielsen fejre på Cafe La Vida i slutningen af september. Det har været hårdt, men også sjovt, for som Erik siger: “Det skal det være, for at det fungerer”
De sidste år har været svære for mange erhvervsdrivende. Mange er startet for at lukke blot et halvt år efter, og nogle har været tvunget til at dreje nøglen efter flere års succes. For Erik Nielsen, indehaveren af Cafe La Vida, er det med et stort smil, han kan fejre caféens syv års fødselsdag den 26. september med musikalsk underholdning og en speciel menu.

“Vi har altid haft en fantastisk støtte fra vores kunder, både til caféen og senere bageren, som fylder fem år, og uden dem ville det jo ikke have været muligt”, siger en glad Erik. “Så jeg håber, mange vil være med til fejre det den 26. september.”
Når jeg spørger Erik, hvorfor han tror, det har været muligt for La Vida at komme helskindet igennem krisen, lægger han stor vægt på service og madens kvalitet.

“Jeg går ikke på kompromis med råvarerne, og det tror jeg er vigtigt. Heller ikke på tilberedning af maden. En friture gør livet nemmere, men den gør ikke altid smagen bedre. Så vil jeg hellere tilberede maden som den skal, så kunden får en god oplevelse og har lyst til at komme igen.” Det kan jeg kun være enig med ham i.

Bagerafdelingen fylder fem år og har været et godt supplement til caféen. Der bliver langet mange rugbrød, franskbrød, rundstykker og wienerbrød over disken hver dag. Altid friskbagt og altid god kvalitet. “Især vores rugbrød sælger godt,” siger Erik. “Friskbagt rugbrød fra Kohberg. Danskerne er glade for deres rugbrød, og de kører gerne langt efter det.” Derfor kan det godt være en god ide at forudbestille dit brød.

Nyt er godt
I år har Erik for første gang holdt åben i sommermånederne juli og august, og det har været et vellykket projekt. Både faste og nye kunder har været glade for initiativet.
“Det var lidt af en prøve,” fortæller Erik. “Men vi er heldigvis kommet godt igennem den. Nu er vi klar til efteråret, hvor vi siger velkommen til en ny kok.”
Irene, som har været med fra starten, vil stadig være der, men for at aflaste hende lidt er Kim Steen Jensen, som mange i forvejen kender fra Club Danés, blevet ansat.
Menukortet får også nogle ekstra tiltag i form af flere varme retter såsom Herregårdsbøf og stegt flæsk, så der sker noget på Cafe La Vida.

“Fornyelse er altid godt,” Erik kigger sig om i caféen. “Derfor er det også meningen, at når Kim er i køkkenet, vil jeg være med på gulvet og hygge om kunderne. Det har jeg aldrig været før, og jeg glæder mig til at få lidt mere tid til gæsterne.”

En andet spændende tiltag til caféen og bageren er en udvidet delikattese med spanske gourmetprodukter. Afdelingen etableres i samarbejde med svenske Johan Hellke fra JP Gourmet. Firmaet har eksisteret i fire år som leverandør af spanske produkter til de nordiske lande. La Vida bliver således det første salgssted for JP Gourmet i Spanien.

Johan Hellke er spændt på det nye samarbejde med Erik. “La Vida Gourmet Corner vil få nogle eksklusive, spanske produkter på hylderne. Til gourmet-elskeren eller som den perfekte værtindegave.”

Olivenolie, tapenade, oliven, vin, salte, balsámico, ris, kiks, marmelade og krydderiblandinger er blot nogle af de varer, du vil kunne købe. Da Erik ofte har haft kunder, som har spurgt ham, hvor de kan købe spanske delikatesser, tror han det kan give forretningen et godt stød fremad. Står du f.eks. og skal finde på en speciel gave til familien i Danmark, så kan La Vida Gourmet Corner levere en samlet Gourmet-kasse direkte til døren i hele Skandinavien, uden det koster en formue.

Fødselsdagsfest
Den danske musiker Paul Funder leverer den musikalske underholdning til fødselsdagen. Paul har boet i Spanien de sidste 16 år og er bosiddende i Valencia, men efter et besøg hos Cafe La Vida faldt han i snak med Erik, og ideen om en musikdag opstod - og fødselsdagen var den oplagte anledning.. Costa del Sol er dog ikke ukendt for Paul, som startede som spillemand på Benal Beach i Benalmádena Costa og Pub Doña Maria, og han glæder sig til at slå på tangenterne igen hos La Vida.

Hvis du vil være med til at fejre caféens fødselsdag den 26. september, så husk at reservere bord. Menuen består af sild m/ karrysalat og lun ribbensteg til kun syv euro og det hele foregår mellem kl.12 og 15.30. Cafe La Vida ligger lige ved “Tirsdags-markedspladsen” i Fuengirola.

Tania K. Bertelsen

i Tel. 659 726 743

Afstemning
****
0 stemmer afgivet

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal