Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
Bolig-udland
SOLKYSTEN - September 2014
Det imponerende træ med kronen skåret ud i loftet er helt sikkert barens blikfang.
Det imponerende træ med kronen skåret ud i loftet er helt sikkert barens blikfang.
Mr. Rohs Gourmet Ostebar og Delikatesse
Elsker du ost, ligesom mig, så tror jeg hurtigt du bliver stamgæst i Fuengirolas eneste Gourmet Ostebar og Delikatesse, Mr. Rohs, som netop lige er åbnet i centrum.
Det har været et større familieprojekt for Anette Skou, som de fleste kender fra udlændingekontoret i Mijas, hendes mand kunstneren Jose-María Córdoba og sønnen Oliver Hougaard Skou. Ideen kom sig af Oliver, som er færdiguddannet kok fra CioMijas ville gerne åbne et spisested, som var unikt og anderledes - og det må man sige, at Mr. Rohs er. Alene navnet som er en sammensætning af Olivers komplette navn (Rolf Oliver Hougaard Skou) studser man lidt over. Når vi så til selve menukortet, er det klart osten, som spiller den største rolle. Lokale oste fra specielt Málaga og Ronda også Cadíz og Alpujarras, men ellers rent andalusisk og igen unikke. Der er mest gede- eller fåreost eller en blanding; bl.a. finder du ost fra Payoyo-geden på kortet - en bjergged, som kun bor i Grazalema-bjergene, den første spanske blåost Andaluz og forskellige ostepateer m.m.
Du kan bestille det i tapas, raciones eller en tallerken med blandet oste og de serveres med sure eller søde marmelader, som Oliver har kreeret i køkkenet. Kombinationen er virkelig lækker for smagsløgene, men er man nu ikke til ost skal man ikke lade sig skræmme.

På menukortet finder du også et udvalg af iberiske produkter, såsom laks, paté, jamón serrano, lomo, chorizo, bacalao, m.m samt forskellige salater. Hver dag er der en Dagens Ret, som oftest er en mere international ret som f.eks quiche eller roastbeef m. sennep/honnig sauce.

“Hele ideen med Mr. Rohs har været at give gæsterne en smag af Málaga”, siger Oliver. “Det skal være eksklusivt men overkommelige priser og det er lykkedes med dette koncept. Jeg tror, folk vil synes det er en speciel madoplevelse de får.”
Vinene er også holdt lokale, så vidt muligt. Sierra de Ronda, Axarquia, Montes de Málaga og Antequera og til de øl-interesseret kan du smage den første mørke øl brygget i Málaga.

Kunstnerisk indrettet
Man kan ikke besøge Mr. Rohs unden at beundre den specielle indretning, som selvfølgelig er Jose Marías fortjeneste. “Vi ville gerne lave en moderne tapas bar, men stadig med fokus på det naturlige, det rolige.” Den store træstamme-lignende figur i midten af baren er farverig og går helt op i loftet, som er højt. Loftet er så skåret ud i en bølgende form med regulærbare spotlights, som forestiller sig træets krone. Ideen er virkelig god og det ser smukt ud. Fordi stammen er farverig er møblerne holdt i naturlige brun, grøn og beige toner og gulvet ligner lyst træ.

På væggene hænger der syv malerier til exposition - lige nu er det Jose Marías egne malerier - men i fremtiden er det meningen, der skal være andre kunstnere repræsenteret.

“Kunst vil også være en del af Mr. Rohs - vi kalder det Galeria 7,” fortæller Jose María begejstret. I fremtiden vil han gerne afholde kulturelle sammenkomster på forskellige sprog i form af poesi-læsninger, oplæsninger m.m.

Tag varene med hjem
Synes du rigtig godt om det, du spiser på Gourmet ostebaren, så er det muligt at købe produkterne med hjem. Delikatessen har et udvalg af oste, olie, vin, pølser m.m. Ostene er som regel vakuum pakket, så de kan også tåle rejsen til Danmark, hvis det er det man skal.

Til sidst fortæller Anette Skou mig også, at de i fremtiden også satser på at holde forskellige oste-, vin-, og oliesmagninger. “Vi holder nogle aftener, hvor folk kan tilmelde, men ellers kan man også selv bestille f.eks en ostesmagning, hvis man er en større gruppe.”
Mr. Rohs er helt sikkert en speciel tapasbar med mange spændende fremtidsplaner.

i Calle San Pancracio, Fuengirola
(tæt på bus- og togstation) 634 56 03 66

Afstemning
****
2 stemmer afgivet
Bagerst i midten er Oliver Hougaard Skou, som står for den daglige drift af Mr. Rohs. Forrest Anette Skou og Jose María Córdoba. Samt de to friske tjenere, der taler flere sprog.
Bagerst i midten er Oliver Hougaard Skou, som står for den daglige drift af Mr. Rohs. Forrest Anette Skou og Jose María Córdoba. Samt de to friske tjenere, der taler flere sprog.
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal