top of page

Anvendelsen af planter i den moderne have


 

Javier del Rio Mol. | Collegiate Landscaper AEP - 728

www.jardinerianatural.com | www.viverosestepona.com

 

Kære læser af Solkysten, hvis du ikke har haft mulighed for at læse de to tidligere artikler, der er offentliggjort om moderne haver, vil jeg give dig et kort resumé af, hvad jeg skrev i dem. I den første artikel talte vi om, hvordan designet af den moderne have skal være. Haver, der ledsager moderne hjem, skal følge de samme lige og enkle linjer, der er brugt i husets arkitektur, hvilket hovedsageligt skaber rektangulære og trekantede områder lejlighedsvis for at bryde med symmetrien.


I den anden artikel talte vi om de materialer, der normalt bruges, og vi så at materialerne, der blev brugt i huset, blev gentaget, gulvene på terrasserne og poolområderne er normalt en fortsættelse af dem inde i huset, der bruges beton trin i stierne og alle former for grus og sten for at reducere græsoverflader og dermed vedligeholdelse og vandforbrug.


I denne tredje artikel vil vi tale om egenskaberne og den måde, hvorpå planter bruges. Måske ved du ikke, at du kan skabe en have uden planter? Nå ja, sådan er det, og vi har det mest kendte eksempel i japanske zenhaver, som med årtusinder af filosofi, Så er sand og klipper i stand til at skabe haver uden et enkelt planteelement.Men lad os fokusere på nuværende haver, hvor vegetation er af stor betydning, og der gøres en særlig brug af den, både på grund af ændringen i de arter, der er mest brugt, og den måde, hvorpå de bruges.


Lad os starte med de højeste planter, træer, palmer og tropiske planter, der er en tendens til at vælge planter med meget karakter med meget markerede strukturer. Hvis de er træer, skal de hugges i geometriske former så perfekte som muligt, f.eks. magnolia eller cypresser, hvis de er palmer eller tropiske planter, ser vi efter de mest imponerende med meget markerede og rene linjer, eller specielle geometriske former, Bismarckias, Roystoneas, Washintonias, Archontophoenix, generelt alle palmer opfylder dette krav, såvel som nogle eksemplariske tropiske planter såsom Sterlizias nicolai, Pandanus, Cicas eller Giant Ferns.


I det andet niveau har vi buske, små palmer, tropiske planter og stauder, her finder vi hovedsagelig tre former for anvendelse; Den ene er igen plantearterne med en masse karakter og meget markerede strukturer som Fornios, Chamaerops, Sterlizias regina, Beaucarneas, alle de planter, der skiller sig ud fra resten på grund af formen på deres blade eller deres farver og de skaber et fokuspunkt. En anden tendens er hækkene, de har en stor rolle i den moderne have, høj eller lav, de er dannet med forskellige arter af, Eugenias, Metrosideros, Mirtus, Pistacia lentiscus, Westringias. Store masser eller hække, der overlapper hinanden, markerer havenes linjer og den tredje udbredte anvendelse er at opretholde kugleformede planter, undertiden store symmetriske grupper og andre gange isolerede planter til kontrast med retlinede hække, til denne brug er fabelagtig Buxus, Mirtus, Pitosporum tobira nana og Westringias.Endelig er vi tilbage med de flade overflader, disse er normalt dækket af fine græsarealer som Cynodon, Choisya eller Paspalum meget godt plejet, generelt i retlinede former eller trekantede, selvom vi lejlighedsvis kan designe dem krumlinede, for at bryde med resten af ​​layoutet, eller markere den forskellige brug af et område. Som jeg nævnte før, vælger flere og flere mennesker at skabe grus- og bowlingoverflader i stedet for enge for at reducere vandforbrug og vedligeholdelse, som i Zen-haver.


I de tre artikler gentages de anvendte planter meget, vi bruger få arter på forskellige måder for at opnå det billede af harmoni og enkelhed, som husets arkitektur kræver for at holde en balance med haven.


Dette er mit synspunkt om de haver, som jeg har haft mulighed for at besøge, og de kriterier, som jeg bruger til at designe nogle af mine haver, og hver landskabsarkitekt vil have sin egen.

67 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page