top of page

Borgmesteren i Estepona siger, at hospitalet åbner ”engang” i 2020

Borgmesteren i Estepona lovede i midt oktober, at de sidste installationer ville blive færdiggjort, og at SAS ville begynde at flytte hospitalsudstyret ind i bygningen


Af Frederik Avenstrup


Der er stadig ingen konkret dato for åbningen af ​​Esteponas nye hospital, som har stået færdigt siden december 2018. Esteponas borgmester, José María García Urbano, meddelte den 16. oktober, at de Andalusiske sundhedsmyndigheder har givet besked om, at hospitalet åbner “engang i 2020” uden at specificere mere. ”Hvis Estepona har ventet 30 år om at få et hospital, kan vi vel vente et par måneder til,” sagde han.Byggeledere skulle efter sigende, havde afsluttet nogle faciliteter der har skabt problemer tilbage i uge 43 og teknikerne fra la Junta skal nu til at

studere bygningen for at gøre klar til, at modtage

det radiologiske udstyr, som vil være det første der ankommer til det nye hospital. García Urbano har også påpeget, at Andalusian Health Service (SAS) har kontaktet rådhuset for at specificere hvornår de forventer at levere møbler og udstyr. “Processen fortsætter som normal,” sagde han.


Selve Hospitalet stod færdigt i december 2018 inden for den planlagte frist, med en investering på 15 millioner euro. Men i januar i år blev rådhuset nød til at godkende en ændring på selve bygge kontrakten til udførelsen af en række mangler der måtte rettes, hvilket øgede omkostningerne med 1,2 millioner euro mere. Det er dog ukendt, hvilke ændringer eller mangler der var behov for.


Det andalusiske sundhedsvæsen har allerede udbudt til licitation det diagnostiske billeddannelsesudstyr (til ekkografi-, ultralyd- eller dopplerundersøgelser), operationsstuerne og inventar til de forskellige klinikker på hospitalet. Det samlede udbud overstiger fire millioner euro, men la Junta har været nødt til at bede budgivere om endnu ikke at levere materialet, fordi de var nødt til at gennemføre “en række strukturelle ændringer i bygningen.”

61 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page