top of page

Borgmesteren lukker debatten om turistskat i Málaga

Af Frederik Avenstrup


Málagas borgmester, Francisco de la Torre, afsluttede på denne måde debatten omkring indførelsen af en turistskat i Málaga. “Vi kan nu komme videre,” sagde han og tilføjede, at turistsektoren “ikke er afklaret”, og at kommunen ikke ønsker at bruge flere ressourcer på det “uden klar enighed.” «Vi kan nu komme videre, lukke sagen, og så må vi se om vi kigger på sagen engang i fremtiden; dette vil give os tid til at reflektere om emnet, men lige nu er der hverken enighed eller vilje for at komme videre i sagen, ”argumenterede borgmesteren.


Den ansvarlige for turisme i Málaga, Rosa María Sánchez, havde ønsket at åbne debatten om turistskatten og fremhævede behovet for enighed omkring dens implementering.


Sandheden er, at denne enighed er ikke eksisterende indtil videre. Ja selv i regeringspartierne er der forskellige holdninger: det politiske parti Ciudadanos er imod, borgmesteren udtrykte allerede sine forbehold for et par måneder siden, og nu har han så givet udtryk for sin modstand, mens den nævnte turist ansvarlig var for at studere dens gennemførelse, som allerede nævnt. Venstrepartierne er for denne skattemodel: Faktisk, det lokale parti Adelante Málaga anmodede, den lokale regering tilbage i december, om at igangsætte en undersøgelse om hvad der skulle til for en implementering af denne skat.


De la Torre insisterede, at der var “forskellige meninger, og nu er det ikke et spørgsmål, der er vores prioritet.” Det som bør prioriteres, insisterede han, er at promovere den sidste pris Málaga modtog som, Europæisk Hovedstad for Intelligent Turisme. «Vi ønsker at henvende os på den mest intelligente måde til de markeder, der giver os kvalitet; vi ønsker ikke at vokse i antal turister, men i kvalitet af den, og til det har vi ikke brug for en turistskat, ”konkluderede han.


Etableret i 150 byer

Turistskatten, også kendt som ‘city tax’ eller ‘ecoskat’, er allerede en realitet og fuldt implementeret i næsten 150 byer i omkring tyve EU-lande, herunder nogle af de mest besøgte som Paris, Rom, Berlin eller Amsterdam. Faktisk er det en foranstaltning, der opstår i byer, hvor der er en stor miljømæssig og social belastning på grund af de store antal turisme, derfor vil denne skat sørge for at besøgende bidrager direkte til destinationens bæredygtighed. Det er en skat, der ikke kun er stigende blandt byer som vælger at implementere den, men selve skatten ser også ud til at stige der hvor den allerede eksisterer.

127 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page