Costa Blanca Nord (Alicante Provins)

LEVERET AF: BOLIG-UDLAND.DK - SPANIEN SPECIALISTENBeliggende på den østlige middelhavskyst i Spanien, er Alicante-provinsen hjemsted for Costa Blanca og dens 160 kilometer med fantastiske strande. Det er også her, du finder nogle af Spaniens mest kendte resorts.


Det nærmest perfekte klima gør, at du kan opholde dig på strandene langs kysten hele året rundt, og blot et par kilometers køretur ind i landet, finder du middelalderlige ruiner, forskelligartede landskaber og de hyggeligste, autentiske landsbyer.


Costa Blanca nord området byder på alt fra barsk bjergterræn og smukke hvide strande til karakterfulde bugter og kalkstenshuler. Klimaet er utroligt pålideligt hele året rundt; vintrene er tørre og milde, somrene er varme.


Dette er en region med en rig historie og kultur. Der er romerske ruiner og talrige slotte er spredt over landskabet, der engang var en del af en befæstet grænse mellem de gamle kongeriger Castilla og Aragón.


Alicante provinsen er afhængig af sin turistindustri, der udgør den største del af økonomien og tilbyder de fleste jobmuligheder for de lokale spaniere. Traditionelle spanske erhverv trives også stadig, inklusive landbrug, vinmarker og i særdeleshed fiskeri. De lokale spaniere er glade for (og afhængige af) turister af du får derfor en varm velkomst i dette område, ligegyldigt hvor i verden du er fra.


På Costa Blanca nord får man mere ro og idyl, men også lidt dyrere boligpriser ift. syd. For eksempel er byen Moraira, også kendt som Spaniens St. Tropez.


I de større byer på Costa Blanca nord finder du et omfattende transportnet inden for byen og mellem dem, men i de mindre byer har du brug for en bil. Desuden er lufthavnen i Alicante en af de bedste når det gælder rejser til og fra Danmark. Der kan altid findes gode flybilletter til lave priser.


De fleste byer på Costa Blanca nord har blomstrende markeder, sportsfaciliteter og nærliggende strande. Golf, tennis, cykling, vandsport og vandreruter findes på hele den nordlige del af Costa Blanca og gør denne del af kysten attraktiv for turister året rundt!


Costa Blanca nord tilbyder ganske enkelt et liv fyldt med lækker mad direkte fra markedet, masser af solskin, flot natur og afslapning på de talrige smukke strande.


Guide til byer på Costa Blanca Nord

I nævnte rækkefølge: Denia, Jávea, Moraira, Altea, Calpe, Finestrat, El Campello, Benidorm, Albir, Alfaz del Pi, Polop, Villajoyosa, Jalon Valley, Pego, Teulada.


DENIA

Denia tilbyder det alt det bedste og er en utrolig populær destination på Costa Blanca. Uanset om du vil udforske bjergene eller slappe af på de dejlige sandstrande, nyde solen fra din terrasse eller spise god mad på en af de mange restauranter.


I Denia finder du lange sandstrande, hoteller og restauranter men denne pulserende by har også bevaret sin karakter og historie. I Denia finder du bla. den store færgehavn, hvor du kan tage en tur til De Baleariske Øer. Byen bugner af liv både dag og nat – fra de smalle shoppinggader i den gamle mauriske bydel til de livlige strandbarer og restauranter. Når du først har fået friskfanget fisk og skaldyr, så prøv paellaen, som er blandt de bedste i regionen, takket være de nærliggende rismarker.


Naturparken Montgo isolerer Denia fra resten af ​​kysten. Et stort fritstående bjerg, fyldt med sjældne planter. På hver side af havnen finder du to forskellige typer strande – den lange og sandede Las Marinas mod nord og stenstranden Las Rotas mod syd.


Byen bærer præg af flere årtusinders historie; den første ting, du vil bemærke, er det Moriske slot, der indeholder et arkæologisk museum. Tradition er vigtig her, og det er umuligt ikke at blive suget ind i spændingen fra de mange folkefester, heriblandt ‘Fallas’ i marts, hvor kæmpe papmachestatuer af prominente personer brændes til jorden.


Samfund

Denia er hjemsted for 42.000 mennesker, hvoraf en femtedel er udlændinge.


Faciliteter

Som en velfungerende helårs by er Denia godt tjent med butikker og markeder. Du skal også besøge La Lonja-fiskemarkedet, hvor du f.eks. finder de mest friske røde rejer – en lokal delikatesse.


Transport

Der gode tog og busforbindelser og fra havnen går hurtigfærgen til Ibiza.JÁVEA

I Jávea møder du duften af ​​lavendel og citronlunde blandet med honning og bougainvillea, en skøn og forfriskende velkomst fra de naturlige omgivelser. I Jávea oplever du Middelhavslivet når det er bedst. Her går alt op i en højere enhed.


Jávea (eller Xàbia som hedder på valenciansk), er et idyllisk sted for dem der vil have kvalitet. En bred bugt placeret mellem to klippeforhøjninger i landskabet og beskyttet af det dramatiske Montgó-bjerg, er Jávea Costa Blanca’s store uspolerede beliggenhed.


I Jávea finder du tre meget forskellige områder i samme by. På skråningerne af Montgo naturreservatet er en gammel bydel, der kan dateres tilbage til det 14. århundrede – her finder du smukke smalle gader, bygninger opført i naturlig sandsten, nogle stadig fyldt med kuglehuller fra borgerkrigen. Kør mod nord til den charmerende havn i Cabo de San Antonio og find de gamle vindmøller, der er fra 17. Århundrede og tag ned i den smukke marina. I bugten ligger de traditionelle fiskerbåde langs med de store flotte lystyachter og der sælger ud af dagens fangst. I havnen finder man det daglige fiskemarked hvor der er mulighed for at købe de friskfangede fisk direkte.


Gå en tur i et par kilometer langs strandpromenaden, og du når Arenal, Jávea’s mest populære badestrand. Her finder du også nogle af de bedste barer og restauranter og udvalget er stort.


Javea er en by med diversitet, liv året rundt, historie, charme og helt bestemt en by der skal på listen, hvis man vil købe en feriebolig i et eksklusivt miljø. Mange sammenligner Javea og nabobyen Moraira med de bedste steder på Mallorca, blot med den forskel at priserne her er 30-40% lavere! Dette gør bl.a. at mange skandinavere de seneste par år har fundet vej hertil.


Samfund

Jávea er en by med 33.000 indbyggere, hvor halvdelen kommer fra Storbritannien og Nordeuropa.


Faciliteter

Jávea er en lille by, med adskillige butikker, markeder og boghandel. Der er også en biograf og adskillige banker, tøjbutikker og meget mere.


Transport

Placeret mellem to lufthavne har Jávea ca. 100 km til Alicante i syd og Valencia mod nord. Der er egelmæssige bus- og togtjenester.


MORAIA

En streng byplanlægning beskytter de omkringliggende fyrreskove og begrænser bygningernes højde og det har været med til at gøre Moraira til et af de mest uspolerede områder og en af de mest eksklusive byer på Costa Blanca kysten.


Moraira-dalen er samlingspunkt for flere vandløb, der kommer fra de forskellige bjergkæder. Disse strømmer ned til stranden, selv under det tørreste augustvejr. Over tid har disse vandløb gjort jorden frugtbar, hvilket gør regionen berømt for landbrug og især vin.