top of page

Costa Blanca Nord (Alicante Provins)

LEVERET AF: BOLIG-UDLAND.DK - SPANIEN SPECIALISTENBeliggende på den østlige middelhavskyst i Spanien, er Alicante-provinsen hjemsted for Costa Blanca og dens 160 kilometer med fantastiske strande. Det er også her, du finder nogle af Spaniens mest kendte resorts.


Det nærmest perfekte klima gør, at du kan opholde dig på strandene langs kysten hele året rundt, og blot et par kilometers køretur ind i landet, finder du middelalderlige ruiner, forskelligartede landskaber og de hyggeligste, autentiske landsbyer.


Costa Blanca nord området byder på alt fra barsk bjergterræn og smukke hvide strande til karakterfulde bugter og kalkstenshuler. Klimaet er utroligt pålideligt hele året rundt; vintrene er tørre og milde, somrene er varme.


Dette er en region med en rig historie og kultur. Der er romerske ruiner og talrige slotte er spredt over landskabet, der engang var en del af en befæstet grænse mellem de gamle kongeriger Castilla og Aragón.


Alicante provinsen er afhængig af sin turistindustri, der udgør den største del af økonomien og tilbyder de fleste jobmuligheder for de lokale spaniere. Traditionelle spanske erhverv trives også stadig, inklusive landbrug, vinmarker og i særdeleshed fiskeri. De lokale spaniere er glade for (og afhængige af) turister af du får derfor en varm velkomst i dette område, ligegyldigt hvor i verden du er fra.


På Costa Blanca nord får man mere ro og idyl, men også lidt dyrere boligpriser ift. syd. For eksempel er byen Moraira, også kendt som Spaniens St. Tropez.


I de større byer på Costa Blanca nord finder du et omfattende transportnet inden for byen og mellem dem, men i de mindre byer har du brug for en bil. Desuden er lufthavnen i Alicante en af de bedste når det gælder rejser til og fra Danmark. Der kan altid findes gode flybilletter til lave priser.


De fleste byer på Costa Blanca nord har blomstrende markeder, sportsfaciliteter og nærliggende strande. Golf, tennis, cykling, vandsport og vandreruter findes på hele den nordlige del af Costa Blanca og gør denne del af kysten attraktiv for turister året rundt!


Costa Blanca nord tilbyder ganske enkelt et liv fyldt med lækker mad direkte fra markedet, masser af solskin, flot natur og afslapning på de talrige smukke strande.


 

Guide til byer på Costa Blanca Nord

I nævnte rækkefølge: Denia, Jávea, Moraira, Altea, Calpe, Finestrat, El Campello, Benidorm, Albir, Alfaz del Pi, Polop, Villajoyosa, Jalon Valley, Pego, Teulada.


DENIA

Denia tilbyder det alt det bedste og er en utrolig populær destination på Costa Blanca. Uanset om du vil udforske bjergene eller slappe af på de dejlige sandstrande, nyde solen fra din terrasse eller spise god mad på en af de mange restauranter.


I Denia finder du lange sandstrande, hoteller og restauranter men denne pulserende by har også bevaret sin karakter og historie. I Denia finder du bla. den store færgehavn, hvor du kan tage en tur til De Baleariske Øer. Byen bugner af liv både dag og nat – fra de smalle shoppinggader i den gamle mauriske bydel til de livlige strandbarer og restauranter. Når du først har fået friskfanget fisk og skaldyr, så prøv paellaen, som er blandt de bedste i regionen, takket være de nærliggende rismarker.


Naturparken Montgo isolerer Denia fra resten af ​​kysten. Et stort fritstående bjerg, fyldt med sjældne planter. På hver side af havnen finder du to forskellige typer strande – den lange og sandede Las Marinas mod nord og stenstranden Las Rotas mod syd.


Byen bærer præg af flere årtusinders historie; den første ting, du vil bemærke, er det Moriske slot, der indeholder et arkæologisk museum. Tradition er vigtig her, og det er umuligt ikke at blive suget ind i spændingen fra de mange folkefester, heriblandt ‘Fallas’ i marts, hvor kæmpe papmachestatuer af prominente personer brændes til jorden.


Samfund

Denia er hjemsted for 42.000 mennesker, hvoraf en femtedel er udlændinge.


Faciliteter

Som en velfungerende helårs by er Denia godt tjent med butikker og markeder. Du skal også besøge La Lonja-fiskemarkedet, hvor du f.eks. finder de mest friske røde rejer – en lokal delikatesse.


Transport

Der gode tog og busforbindelser og fra havnen går hurtigfærgen til Ibiza.


 

JÁVEA

I Jávea møder du duften af ​​lavendel og citronlunde blandet med honning og bougainvillea, en skøn og forfriskende velkomst fra de naturlige omgivelser. I Jávea oplever du Middelhavslivet når det er bedst. Her går alt op i en højere enhed.


Jávea (eller Xàbia som hedder på valenciansk), er et idyllisk sted for dem der vil have kvalitet. En bred bugt placeret mellem to klippeforhøjninger i landskabet og beskyttet af det dramatiske Montgó-bjerg, er Jávea Costa Blanca’s store uspolerede beliggenhed.


I Jávea finder du tre meget forskellige områder i samme by. På skråningerne af Montgo naturreservatet er en gammel bydel, der kan dateres tilbage til det 14. århundrede – her finder du smukke smalle gader, bygninger opført i naturlig sandsten, nogle stadig fyldt med kuglehuller fra borgerkrigen. Kør mod nord til den charmerende havn i Cabo de San Antonio og find de gamle vindmøller, der er fra 17. Århundrede og tag ned i den smukke marina. I bugten ligger de traditionelle fiskerbåde langs med de store flotte lystyachter og der sælger ud af dagens fangst. I havnen finder man det daglige fiskemarked hvor der er mulighed for at købe de friskfangede fisk direkte.


Gå en tur i et par kilometer langs strandpromenaden, og du når Arenal, Jávea’s mest populære badestrand. Her finder du også nogle af de bedste barer og restauranter og udvalget er stort.


Javea er en by med diversitet, liv året rundt, historie, charme og helt bestemt en by der skal på listen, hvis man vil købe en feriebolig i et eksklusivt miljø. Mange sammenligner Javea og nabobyen Moraira med de bedste steder på Mallorca, blot med den forskel at priserne her er 30-40% lavere! Dette gør bl.a. at mange skandinavere de seneste par år har fundet vej hertil.


Samfund

Jávea er en by med 33.000 indbyggere, hvor halvdelen kommer fra Storbritannien og Nordeuropa.


Faciliteter

Jávea er en lille by, med adskillige butikker, markeder og boghandel. Der er også en biograf og adskillige banker, tøjbutikker og meget mere.


Transport

Placeret mellem to lufthavne har Jávea ca. 100 km til Alicante i syd og Valencia mod nord. Der er egelmæssige bus- og togtjenester.

 

MORAIA

En streng byplanlægning beskytter de omkringliggende fyrreskove og begrænser bygningernes højde og det har været med til at gøre Moraira til et af de mest uspolerede områder og en af de mest eksklusive byer på Costa Blanca kysten.


Moraira-dalen er samlingspunkt for flere vandløb, der kommer fra de forskellige bjergkæder. Disse strømmer ned til stranden, selv under det tørreste augustvejr. Over tid har disse vandløb gjort jorden frugtbar, hvilket gør regionen berømt for landbrug og især vin.


Cap d’Or-halvøen grænser op til byen mod nord. Byen ligger i bunden af dalen, omringet af de høje bjerge, dette beskytter dalen mod hårdt vind og vejr om vinteren og om sommeren giver den en naturlige brise der køler de varme sommerdage. Den oprindelige fiskerby er nu fusioneret med nærliggende El Portet og danner en perfekt otte kilometer kystlinje.


Morairas historiske rødder som fiskerlandsby kan stadig ses og dens smukke havn har stadig fiskerbåde der er i daglig drift. For at turismen ikke skulle ødelægge den unikke og smukke natur og kystlinje og for at bevare den historiske arv i området vedtog byrådet for mange år siden nogle strenge planlægningslove. Dette betyder, at der ikke er nogle store hotelbygninger eller højhuse. Moraira bevarer derved stadig sin karakter og charme, som den lille fiskerlandsby.


Byen byder på en blanding af flotte brostensbelagte gader og brede, moderne veje, der er fyldt med palmetræer. I byen finder du små butiksgader, lækre restauranter der lokker folk til fra nær og fjern.


Der er tre hvide sandstrande inden for gåafstand af byen, i området finder vi mange smukke bugter der især er populære for de turister der ønsker at snorkle og dykke. Der er en privatejet marina, der drives af Club Náutico Moraira. Om sommeren afholder yachtklubben sejlerkurser og kapsejladser.


I dalen inde i landet, trives vinmarker med dette mikroklima, hvor Muscat-druer dyrkes for at fremstille den søde dessertvin Muscatel.


Moraira er sammen med nabobyen Javea det bedste alternativ til dem, som har forelsket sig i Mallorca men, som grundet huspriserne på øen, ikke kan finde den bolig de søger. Den kan de nemt finde her!


Faciliteter

Markeder med de bedste friske lokalprodukter. Der er restauranter, til alle budgetter og stilarter, lige fra små tapas barer til Michelin-stjerne restauranter.


Transport

Moraira er let tilgængelig med fly til det nærliggende Alicante i syd. Busser er sjældne, men pålidelige, og både biludlejning og taxaer er lette at arrangere.


 

ALTEA

Altea er en charmerende kystby med masser af charme og sjæl. For alle der elsker en boheme livsstil, er dette stedet!


Altea har været og er stadig en magnet for kunstnere, musikere og forfattere fra overalt i Europa siden 1950’erne. Altea har en magisk og kunstnerisk stemning, der får dig til at føle dig hensat til en anden verden.


Gå fra den smukke stenstrand, op ad promenaden, op gennem skæve brostensbelagte gader i den gamle bydel, forbi kunststudier og fristende butikker, barer og spisesteder indtil du når den blå kuppelkirke La Mare de Déu del Consol. Du finder i Altea en perfekt blanding af badeby, kunst enklave og traditionel spansk landsby.


Et ekstremt behageligt mikroklima leveret af de omkringliggende bjerge gør Altea til et sted, du kan nyde året rundt. Uanset om du udforsker stranden, undersøger de historiske bygninger eller nyder dens berømte gastronomi, så er det er et sted, du vil elske at kalde hjem.


Samfund

Altea er, selvom det er en af de større byer på Costa Blanca nord ikke overbefolket. Af de 22.000 faste indbyggere er cirka en tredjedel udlændinge.


Faciliteter

Der er utallige butikker i den gamle bydel i Altea, mens der uden for byen er mere kommercielle butikker og supermarkeder. Ugentlige gademarkeder, nyt kunstcenter og koncertsal, der leverer en bred vifte af underholdning.


Transport

Beliggende ved med motorvejsafkørsel og den gennemkørende kystvej er du tæt på lufthavnen i Alicante mod syd. Der er også tog der forbinder dig til Alicante, Benidorm og andre lokale byer.

 

CALPE

Calpe er en af de større byer på Costa Blanca. Byen har nogle interessante modsætninger, der giver byen mange charmerende kvaliteter og et moderne præg. I byen finder du en gammel fiskerihavn med en moderne marina og traditionel kultur med moderne turistfaciliteter.


Calpe har tre smukke strande og et af Costa Blanca kystens største vartegn ”Peñón de Ifach”, en kæmpe klippe der står frit og meget majestætisk. Les Salines De Calp saltsøerne er berømte nationalparker.


Calpe ligger mellem Ifach-klippen, der står 322m over havets overflade og bjerget Morro de Toix der ligger i baglandet. De store klippevægge bryder det urolige hav og bidrager til en oftest rolig kystlinje, de mange feriegæster kan nyde. Calpe har været en havneby siden romertiden og siden er byen ekspanderet og bygget op omkring et idyllisk gammelt centrum.


Den usædvanlige diversitet i landskabet tiltrækker mange fugle og byens beskyttede parker er hjemsted for mange specielle arter, der tiltrækker naturentusiaster fra hele verden. Der er mulighed for at klatre/vandre til toppen af ​​Peñon d’Ifach, hvor du kan nyde den spektakulær udsigt over hele kysten. Også dette er meget populært blandt fugleelskere, der kommer for at se sjældne arter, herunder Audouins mågen, Eleonoras falke og vandrefalken. Mens Las Salinas Natural Park er mest berømt for dets kolonier af flamingoer. Denne store saltvandslagune har en række stier der giver besøgende mulighed, for at se fuglene helt tæt uden at have nogen indflydelse på det dyrebare økosystem.


Calpe er en by fyldt med historie. Arkæologer har opdaget resterne af iberiske stammer og et team udgravede for nylig ruinerne af en romersk villa der udgjorde en del af en romersk fiskefabrik, kendt som Banys de la Reina. Dens travle havne har historisk set været angrebet af pirater og andre besættere og som et resultat af dette, er den gamle bydel et patchwork af historisk arkitektur.


I Calpe finder du også Ifach golfbanen, hvor du har udsigt over middelhavet og ønsker du at prøve kræfter med flere baner, så er der mange at vælge mellem i de nærliggende områder.

Calpe er en spændende by, med liv året rundt og masser at foretage sig.


Transport

Adgang til motorvejen A7 og N332, der kører fra Valencia til Alicante, er Calpe under en times kørsel fra lufthavnen i Alicante. Calpe togstation er lille og ligger lidt over en kilometer inde i landet. Lokaltoget der går mellem Denia og Alicante stipper også i Calpe. En lokal bus forbinder stationen, byens centrum og strandene.


 

FINESTRAT

En traditionel spansk by med en maurisk sjæl; denne bys farverige rækkehuse ser ned ad bjergsiden til stranden i Cala Finestrat på Costa Blanca.


Finestrat er bygget omkring fundamentet for det mauriske slot og blev foræret stranden af ​​den spanske regering for sine generationer af arbejde med at redde Spanien fra pirater. Så selvom stranden ligger 20-minutters kørsel fra landsbyen Finestrat betragtes det af alle, som en sammenhængende by.


Bjergsiden er perfekt til at nyde den spektakulære udsigt over kysten nedenfor. Byen er berømt for sine farverige rækkehuse, og fordi de omkranser de barske klipper, er det blevet til et ikonisk vartegn.


Bjerget Puig Campana er 1410 meter højt og det tiltrækker vandrere fra hele verden og meget af det naturlige område er beskyttet område. Golfspillere kan nyde de to baner i nærheden, hvoraf den ene er professionel standard, og begge er designet af Jack Nicklaus som af mange betragtes som den bedste professionelle golfspiller nogensinde.


Den milde kyst, hvilket betyder, at der er et bredt spektrum af rekreative aktiviteter inden for under en halv times kørsel. Vand sportsfaciliteter vrimler det med på stranden ved Cala Finestrat, hvor der også er en årlig national beachvolley turnering. I nærheden fnder man den kendte Terra Mitica forlystelsespark og Terra Natura med dyreliv og vandland. Dog opholder mange sig i den gamle bydel, og nyder den gode mad og drikke, festlighederne og de nationale begivenheder ligefra madmarkederne om fredagen til fyrværkerishowet La Nit de Sant Joan.


Transport

Cirka 8,5 km fra Cala Finestrat, 12 km fra Benidorm og 55 km fra Alicante lufthavn, kan du nemt komme til byen Finestrat ved hjælp af motorvej AP-7 eller N-332. Der er en busrute og en international busstation i Cala Finestrat.


 

EL CAMPELLO

El Campello er en by beliggende i centrum af Costa Blanca, kun 20 minutter fra Alicante. Du finder en stærkt spansk karakter her; besøg den travle havn og dens fiskemarked eller deltag i en af ​​de pulserende, traditionelle fiestas. Helt generelt er El Campello et fantastisk sted, hvis du ønsker at integrere dig i den spanske livsstil.


Byens historie er bevaret og fremstår i form af et imponerende vagttårn, som før var benyttet til at holde øje med kysten og advarer mod piratangreb. I dag kan du nyde den skønne udsigt over byen og stranden, fra det historiske tårn.


Derudover finder du flere fascinerende arkitektoniske byggerier der stammer helt tilbage fra tidligere arabiske, romerske og endda bronzealderens bosættelser.


El Campello er helt perfekt, hvis du vil tilbringe dine dage udenfor, uanset om det betyder at nyde den brede sandstrand eller tage lange gåture i det fantastiske bjergrige landskab. Det perfekte middelhavsklima betyder, at du kan få mest muligt ud af byens naturlige rigdom hele året rundt.


Samfund

I El Campello er der 27.000 indbyggere hvoraf størstedelen er spansk, og de internationale indbyggere har integreret sig med de lokale.


Faciliteter

I byen finder du et stort udvalg af butikker, marked og supermarkeder. Et godt udvalg af restauranter med nogle af de bedste produkter fra hele regionen. Sportsentusiaster er også godt tjent, da området har flere golfbaner i nærheden og en yachtklub i byen, til de som holder af sejlads.


Transport

El Campello er en del af sporvognslinjen, der hurtigt forbinder dig med Alicante og fortsætter til Benidorm.

 

BENIDORM

Benidorm er stedet der byder på en varm velkomst året rundt og er kendt for sine bemærkelsesværdige højhuse. Byen har flere skyskrabere pr. indbygger end noget andet sted i verden, endda flere end i New York! Dette er dog ikke kendt som byen der aldrig sover. Man oplever i dag en stor diversitet i de folk der besøger byen. Her kommer turister fra alle nationaliteter og aldersgrupper.

Med tre store strande og alle de tilhørende fornøjelser er dette en dejlig badeby og uden tvivl en af ​​de allerbedste hvad angår strandene. Tag en tur ind i den gamle bydel og gå ind på Balcon de Mediterraneo, og du vil blive mødt af en af de mest dramatiske udsigter på hele Costa Blanca. En ubeboet ø, der står alene, omringet af det dybe blå Middelhav.


Samfund

Befolkningen består af 70.000 indbyggere og 46% er spaniere. Du vil her møde udlændinge fra alle dele af verden, hvilket gør det til en af de mest multikulturelle byer i Europa.


Faciliteter

Ikke alt er Britiske barer og fish and chips som benidorm tidligere har haft ry for! I dag kan du spise praktisk talt alt fra hele verden – også Spansk selvfølgelig! Med utallige former for aktiviteter såsom golf, forlystelsesparker, vandland, kasinoer, cabaret shows og meget mere. Benidorm er også et fantastisk sted til shopping, med store indkøbscentre og markeder.


Transport

Benidorm er et meget let sted at komme omkring, selv uden bil. Rimelig pris for busser og sporvogne der kører regelmæssigt rundt i lokalområdet og til lufthavnen i Alicante. Busstationen er et vigtigt knudepunkt, der forbinder dig til andre dele af Spanien og Europa.


 

ALBIR

Placeret i hjertet af Costa Blanca og med et klart overtal af internationale indbyggere finder vi Albir. Byen passer enhver, der ønsker at nyde dette enormt populære ferieområde i et mere afslappet tempo.


Albir er et kystsamfund, hvor boligerne ligger spredt i et lavere terræn, med lange brede gader. Tag en tur ned ad den tropiske boulevard bygget over en tidligere flod og du kommer frem på den prisbelønnede strand, Playa de Racó del Albir, der et skønt sted at slå sig ned for at koble af og nyde udsigten og de naturlige omgivelser på Costa Blancas kyst.


Du finder mange charmerende oplevelser i Albir, såsom et fantastisk fyrtårn, der er kan opleves ved at tage spadseretur langs kanten af ​​Sierra Helada. Går du en tur ned til Paseo de las Estrellas på det rigtige tidspunkt af året, ender du måske med at stå skulder til skulder med kendte spanske skuespillere i forbindelse med den årlige filmfestival. Ønsker du noget god mad, så er der rig mulighed for dette. I byen finder du et stort udvalg er gode restauranter, med mad fra hele verden såvel som lokal spansk mad.


Samfund

Denne landsby på ca. 5.000 indbyggere består af mere eller mindre lige mange spaniere som udenlandske tilflyttere. Hovedsageligt fra nordeuropæiske lande, især Norge og Holland.


Faciliteter

Byen har fem store supermarkeder, hvoraf nogle sælger produkter fra Storbritannien og Norge. I sommermånederne er der et lille marked, der sælger lokalt håndværk, smykker og kunst.


Transport

Albir er godt beliggende mellem lufthavnene Alicante og Valencia, som begge er under en times kørsel på motorvejen A7. Du kan også benytte sporvognen på linjen fra Alicante til Denia. Den har 40 stop, inklusive Benidorm langs de 93 kilometer.


 

ALFAZ DEL PI

Perfekt beliggende i hjertet af Costa Blanca og med et etableret internationalt samfund har vi Alfaz del Pi. Byen passer til enhver, der ønsker at opleve de naturskønne omgivelser området har at tilbyde, appelsinlunde, det bjergfyldte landskab og den fantastiske udsigt over Altea, Albir, Benidorm og middelhavet.


Med den pulserende by Benidorm mod syd og kunstnerbyen Altea mod nord er byen Alfaz del Pi et par kilometer tilbagetrukket fra kysten et godt alternativ. Alfaz del Pi har et afslappet miljø og er gennem årene blevet en enorm populær destination for udlændinge der vælger at bosætte sig på kysten.


Byen er opkaldt efter det århundreder gamle fyrretræ plantet på byens torv og omgivet af grønne bakker, hvor du kan nyde udsigten over det skønne middelhav.


Alfaz del Pi tiltrækker mennesker fra hele verden, der finder de mange sportsfaciliteter og muligheder interessante, heriblandt cyklister og personer der nyder at vandre og klatre. Mange finder også de årlige begivenheder spændende og særligt den årlige filmfestival i Albir tiltrækker mange besøgende.


Samfund

Med flere udenlandske indbyggere end spaniere, må man sige at Alfaz del Pi er en international by. Faktisk er der over 90 forskellige nationaliteter repræsenteret blandt dens 21.000 indbyggere og du finder her en spændende kombination af spansk og skandinavisk kultur.


Faciliteter

Byen har fremragende sportsfaciliteter, bl.a. atletik, svømning og fodbold derudover selvfølgelig også nem adgang til sejlads, dykning og andre vandsport. Hvis du foretrækker noget lidt mindre energisk, er der mange restauranter, barer og butikker at vælge imellem, der tilbyder lokale skaldyr og skandinaviske specialiteter!


Transport

Alicante og lufthavnen ligger ca. 50 min. kørsel mod syd. Hvis du er uden bil, er der fremragende offentlige transportmidler såsom den populære sporvogn, som forbinder dig med Benidorm, Alicante og mange andre byer på Costa Blanca.

 

POLOP

Hvis du elsker Costa Blanca, men også higer efter fred og ro i en traditionel spansk landsby, så er Polop måske noget for dig. Byen ligger inde i landet fra Benidorm, men føles som en helt anden verden.


Den berømte spanske forfatter Gabriel Miró Ferrer beskrev Polop som en ‘oase på Costa Blanca’. Det er endnu mere sandt i dag, end det var på Miros tid. Denne smukke by ligger kun 15 kilometer væk fra de lysene skyskrabere i Benidorm, og kunne ikke være mere forskellig.


I Polop er du aldrig langt fra en betagende udsigt eller spændende historie. Tag vandrestien til den gamle borg øverst i byen, og du bliver belønnet med udsigt over havet og det berømte bjerg ”Leon Dormido”, der betyder den sovende løve.


Polop er en traditionel ‘hvid og blå’ landsby, hvor du med glæde kan tilbringe dage, gå rundt i smukke snoede gader eller tage et hvil på torvet eller drikke direkte fra en af kilderne. Tag en tur rundt i landskabet, hvor du er omgivet af dufte fra citrus, oliven og mandler og, hvis du er heldig oplever du også det smukke dyreliv, der er at finde i området, her er mulighed for at se ørne, vildkatte og endda vildsvin.


Samfund

Polop appellerer til folk, der leder efter noget mere roligt og mere traditionelt spansk. Landsbyen har en befolkning på omkring 4.500 og over en tredjedel af dem er udlændinge.


Faciliteter

Omkring torvet er der barer og restauranter med supermarkeder placeret overalt i landsbyen. Andre nyttige tjenester de har er bl.a. en bank, postkontor og et lille marked hver onsdag.


Transport

Det er omkring en times kørsel til lufthavnen i Alicante og 20 minutter til kysten. Hvis du er uden bil er der regelmæssige busser hver time.

 

VILLAJOYOSA

Navnet Villajoyosa betyder glædens by. Det er en pulserende by med fredelige bugter, dejlige sandstrande velegnet til børnefamilier og solbadning.


Sprudlende, og iøjnefaldende farvede rækkehuse afgrænser denne gamle by. Byen har igennem historien været overtaget af alle, der var noget i spansk historie – grækerne, fønikere, romere, maurere og endelig bygget til sit nuværende af en admiral i Aragons flåde i 1293 – der kapitaliserede sin position ved mundingen af ​​floden Amadorio. Først og fremmest for at handle med oliven, korn og vin, indtil det blev en havn for skibsbyggere og til sidst i det 19. århundrede begyndte Villajoyosa sin historie med produktion og distribution af chokolade. Det kendte spanske Valor-chokolademærke fremstilles stadig her og distribueres til supermarkeder overalt Spanien og resten af verden.


Playa del Centro er den største og mest velholdte strand i byen og ligger placeret ved byens centrum. Stranden har Blå Flag, og du trygt kan gå i vandet under opsyn af livreddere. På stranden finder du forskellige sportsfaciliteter og en stor dejlig legeplads. I Villajoyosa er der andre strande, der er værd at besøge heriblandt Playa del Xarco, en lille bugt med et gammelt historisk tårn i terrænet. Playa del Paraíso er på størrelse med Playa del Centro, men meget roligere og mindre befolket og til sidst Cala Mallaeta, en klippebugt der er meget besøgt af naturelskere og naturforskere.


Moros y Cristianos-festivalen afholdes i Villajoyosa og er en stor årlig folkefest, der bringer folk for hele verden til området og bestemt en oplevelse, man ikke vil være foruden.


Villajoyosa er en charmerende by, med masser af historie, flotte strande og et hyggeligt, pulserende og samtidigt roligt byliv.


Samfund

Placeret imellem Benidorm og Alicante, er dette er en favorit blandt mange europæiske turister, men på grund af sin industrielle historie har byen stadig et stort flertal af den spanske befolkning.


Faciliteter

Villajoyosa har alt hvad du har brug for. Besøg det kendte chokolademuseum med tilhørende café. Der er et dagligt fiskemarked, et ugentligt marked og et loppemarked i weekenderne.


Transport

Alicante lufthavn ligger kun 32 kilometer væk og Alicante Metro linjen er en billig og nem måde at rejse til enten Benidorm eller Alicante. Der er også en busforbindelse til Benidorm.


 

PEGO

Ud over at være et smukt sted, så er Pego et af de bedste eksempler på en spansk landsby, der har formåede at bevare sin identitet samtidig med, at byde et bredt internationalt samfund velkommen.


Så snart du ankommer gennem byens sidste overlevende middelalderport, er det tydeligt, at du er i en by, der er fyldt med historie og skønhed. Kør mod det centrale torv og du ser et smukt springvand og du vil opdage en behagelig og meget venlig atmosfære, hvor folk snakker og børn leger i skyggen af træerne.


Pego er regionens fiesta-hovedstad! Her finder forskellige begivenheder sted hver måned. Madkulturen er ligeledes en vigtig del af Pegos identitet og det kan opleves, når du besøger en af byens fremragende restauranter eller barer. Her finder du traditionel spansk mad og du bliver ikke skuffet! Det omkringliggende landskab er fyldt med appelsinlunde og i bjergene kan du nyde betagende udsigter over kysten og landskabet.


Samfund

Pego er et blandet samfund på omkring 10.000 mennesker. Selvom det er blevet populært blandt internationale tilflyttere, så er omkring 80% af indbyggerne fra Spanien.


Faciliteter

Denne livlige by er fuld af barer, restauranter, butikker, banker og et ugentligt marked. Der er også er sportscenter med tennisbaner og en pool, og så er der flere golfbaner indenfor kort rækkevidde.


Transport

Lufthavnene i Alicante og Valencia ligger begge omkring 60 minutters kørsel.


 

JALON VALLEY

I Jalon finder du et samfund, der indeholder en blanding af international og traditionel spansk karakter. Mange udlændinge kommer for roen, de lokale råvarer og for at undslippe turismen i kystbyerne.


Floden Gorgos skærer gennem Sierra de Bernias og Sierra del Forno bjergene. Dette skaber et frodigt mikroklima og beskytter hele Jalon-dalen. Hele dalen blomstrer året rundt med grønne fyrretræer og afgrøder af mandeltræer, vinmarker og olivenlunde. I januar opleves en af de mest fantastiske syn for øjet når de ​​lyserøde og hvide mandeltræer blomstrer i dalen. Vinhøsten foregår i september. Hele området har naturlig skønhed.


Selve Jalon by (pueblo) er en charmerende blanding af mudejar og neoklassisk arkitektur og på den centrale plads i byen, er der en bemærkelsesværdig kirke med en berømt blå kuppel. Udover den charmerende arkitektur, finder du en masse barer og gode restauranter, hvor du kan nyde lokale råvarer og vin. Her sælger de bla. regionens ‘denominación de origen’ Alicante Moscatel og rødvin. Bagerier, serverer slik og kager lavet med de lokale mandler.


I Jalon finder du et hav af bjergstier, der er populære blandt cyklister, vandrere og andre motionister, og det er nemt at komme til enten Calpe og Denia i bil eller på cykel.

Ikke langt fra Jalon, finder du Gandia, hvor man kan besøge Cova de les Meravelles; huler, hvor eksperter for nylig har opdaget forhistoriske fund.

Jalon Valley tiltrækker internationale beboere, der søger efter eksistensen af landdistrikter og nogle af de traditionelle spanske værdier. Jalon er de seneste år blevet meget populær blandt nordeuropæere og skandinavere.


Faciliteter

Byens centrum har masser af charmerende lokale kunst- og kunsthåndværksbutikker, bagere, slagtere og adskillige barer, såvel som banker og apoteker. Jalon loppemarked tiltrækker mange besøgende. Det ugentlige marked afholdes hver tirsdag på torvet.


Transport

Jalon ligger cirka en times kørsel nord nord for Alicante lufthavn og en times kørsel syd fra Valencia lufthavn. Fra Jalon kan du tage bussen til Denia.

 

TEULADA

Den rolige by Teulada er et tilflugtssted for folk der elsker Costa Blanca, og som søger et grønt og naturskønt landskab.


Den gamle bymidte er omgivet af en middelalderlig mur og af den gotiske kirke Santa Catalina. En af de moderne bygninger, der kan findes i byen, er auditoriet i Teulada-Moraira, der blev bygget i 2011, og er blevet en slående, moderne koncertsal designet af arkitekten Francisco Robado Beloqui.


Byen har været omringet af landbrug lige siden de omgivende bjergskråninger blev terrasseret og overrislet af Maurerne og regionen er kendt for sin overflod af vin, rosiner, appelsiner, oliven og mandler. Tilgængeligheden af ​​frodige lokale råvarer betyder, at der er en fremragende udvalg af restauranter med noget for ethvert budget, heriblandt den anerkendte Michelin restaurant Sand i Moraira.


Gennem tiden er landbruget blevet en mindre del af den økonomiske styrke og turismen har langsomt taget over og er nu området største indtægt, selvom området har væsentligt mindre turisme end det vi ser i de fleste andre områder på kysten. Dette skyldes hovedsageligt kommunens kystby Moraira, som ligger ca. 6 Kilometer væk og har 8 km. kyststrækning der byder på skønne strande, rå og uspolerede klippekyster med små paradis lignende strande. Playas of Platgetes, Portet og L’Ampolla er kunstneriske og perfekt til aktiviteter som dykning, sejlads eller cykeltur.


Teulada ligger omkring en halv times kørsel fra Denia, Javea, Calpe og Benidorm. Så det er nemt og hurtigt at udnytte de større byer omkring og de faciliteter der er at finde der.


Samfund

Indflydelsen fra det internationale samfund i Teulada er meget stor. I øjeblikket er 55% af de fastboende udlændinge.


Faciliteter

Selve byen har et strålende marked, der afholdes hver onsdag morgen. For større indkøbscentre er det en kort køretur til enten Denia, Benidorm eller Finestrat.


 

Nyheder fra Costa Blanca - Juni 2020

Costa Blanca nyheder bliver leveret af: Bolig-Udland.dk - Spanien Specialisten.


Vrede over fase 1 afvisning

Valencia-regeringen har udtrykt ’uenighed’ i sundhedsministeriets beslutning om kun at tillade 10 ud af 24 sundhedsafdelinger i Valencia-regionen at gå videre til fase en af regeringens exit-plan.


Rådgiver for sundhed i Valencia, Ana Barceló hævdede, at hele regionen havde opfyldt kriterierne fra ministeriet.


Hun sagde, at de havde foreslået, at alle 24 sundhedsområder i provinserne Alicante, Valencia og Castellón skulle gå videre til denne næste fase, der begyndte den 11 maj med åbning af barer, restauranter, terrasser osv.


”Efter at have hørt ministeren vil jeg gerne udtrykke vores fulde uenighed om den beslutning, der er truffet,” sagde Barceló.

Dette er en komplet liste over byer på Costa Blanca, der vil gå ind i fase 1 mandag den 11. maj - angivet pr. Hospitalsdistrikter:


ALCOI OMRÅDE

Alcoi, Castalla, Muro, Banyeres, Cocentaina, Onil, Benilloba, Ibi.


MARINA ALTA (DENIA) OMRÅDE

Denia, Jávea, Benitachell, Teulada / Moraira, Calpe, Benissa, Gata de Gorgos, Jalón, Alcalali, Senija, Lliber, Castells de Castells, Orba,Pedreguer, Llosa de Camatxo, Benidoleig, Pego, Murla, Vall d’Ebo, Vall d’Alcala, VAll de Gallinera, Vall de Laguar, Adsubia, Tormos, Sagra, Benimelli, Ondara, Vergel, Els Poblets, Sanet i Negrals.


MARINA BAIXA (VILLAJOYOSA) OMRÅDE

Marina Baixa, L’Alfàs del Pi, Bolulla, Orxeta, Altea, Callosa d’en Sarrià, Polop, Beniardà, Confrides, Relleu,Benidorm, Finestrat, Sella, Benifato, Guadalest, Tàrbena, Benimantell, La Nucia, La Vila Joiosa.


ELDA OMRÅDE

Beneixama, Monòver, Salinas, Biar, Novelda, Sax, El Camp de Mirra, Petrer, Villena, Cañada, El Pinós, Elda, La Romana.


ORIHUELA OMRÅDE

Albatera, Callosa de Segura, Granja de Rocamora, Algorfa, Catral, Jacarilla, Almoradí, Cox, Orihuela, Benejuzar, Daya Nueva, Rafal, Benferri, Daya Vieja, Redovan, Bigastro, Dolores, San Isidro, Torrevieja, San Fulgencio, Rojales, Formentera, Benijófar, Los Palacios, Rojales, Guardamar del Segura, La Mata, Los Montesinos, Torremendo, San Miguel de Salinas, Pilar de la Horadad, Orihuela Costa, Torrevieja.


 

Luftkvaliteten forbedres under Corona

Niveauer af skadelig nitrogendioxid (NO2) i atmosfæren er faldet med i gennemsnit 61% i Valencia-regionen, viser data fra målestationer, der hører til det regionale overvågningsnetværk. Målingen blev foretaget mellem den 15. marts og den 12. april og er sammenlignet med samme periode sidste år.


 

Ny stor investeringsplan for Alicante-provinsen

En stor investeringsplan til en værdi af over 71 mio. EUR i løbet af de næste tre år er blevet fremlagt af Alicante provinsregering.


Det giver ca. 400 projekter i kommuner rundt om i provinsen mulighed for at skabe mere end 5.000 job inden for byggesektoren, siger de.


Der er afsat i alt 15 mio. EUR til Vega Baja-området.

 

Ryanair tilbyder flyrejser til Alicante fra 1. juli

Ryanair har annonceret, at det ville starte kommercielle flyvninger til Spanien og andre destinationer fra 1. juli, med forbehold for at regeringsbegrænsningerne for flyvninger inden for EU ophæves, og effektive offentlige sundhedsforanstaltninger iværksættes i lufthavne.


Flyrejser til og fra Alicante-Elche lufthavn, til de største danske lufthavne, er allerede sat til salg.


 

Strandene er åbnet

Torrevieja rådhus har åbnet sine strande for at folk kan gå og udøve individuelle sportsgrene, herunder vandsport.


De sagde dog, at det er ’absolut forbudt’ at bade i havet, solbade, ligge på sandet eller udføre enhver form for gruppeaktivitet på strandene.


De eneste, der får lov til at svømme, er professionelle sportsfolk og de skal huske at tage deres akkreditering med sig, så det kan kontrolleres.


Borgmester Eduardo Dolón bemærkede, at strandene i Los Náufragos, El Cura, Los Locos, Cabo Cervera og La Mata vil være åbne for offentligheden til at gå og træne i henhold til tidsplanerne, der er fastsat i regeringens dekret.


Dolón mindede om, at folk kun kan gå op til 1 km fra deres hjem og at det lokale politi vil udføre kontroller. Enhver der overtræder reglerne, får bøder.

 

Små forretningsdrivende åbner - men kun efter aftale!

Små virksomheder er igen åbne men under strenge retningslinjer.


Butikken eller lokalerne skal være mindre end 400 kvadratmeter store.

De skal laves forudgående aftale, via telefon eller e-mail.

Virksomheden kan kun tage sig af en kunde pr. medarbejder i lokalerne.


De er nødt til at reservere en ’prioriteret tidsplan’ for personer over 65 år, som skal sammenfalle med udgangstiderne for ældre (personer over 70 år) - som er fra 10.00 til 12.00 og 19.00 til 20.00.


Virksomhederne skal overholde strenge hygiejneforanstaltninger - for eksempel hvis de er en sko- eller tøjbutik, skal de desinficere omklædningsrum hver gang de bruges sammen med hver vare.