top of page

Costa del Sol, Bilbao og Costa Azahar er blandt de bedste områder i verden at pensionere sig i.

Af Frederik Avenstrup


De vigtigste årsager er sundhedsvæsenet, den lave kriminalitetsrate,

klimaet, kulturen og leveomkostningerne.Den stigende livskvalitet og pensionisternes forbedrede helbred har ført til at flere og flere personer over 65 år, beslutter at tilbringe deres pensionist tid på jagt efter et bedre klima, et godt sundhedssystem og lavere omkostninger. Costa del Sol, Bilbao og la Costa Azahar er de tre spanske destinationer, der har sneget sig ind i verdens bedste destinationer for at nyde denne ‘gyldne tidsalder’.


Denne tendens i at hive teltpælene op og flytte udenlandsk i den sidste fase af livet har ført til, at magasinet Forbes med jævnligt mellemrum udarbejder en liste over de bedste destinationer, som information til de amerikanske borgere. Dette år inkluderer denne liste hovedstaden Bilbao, kysterne i Castellón og det sydlige Málaga.


Blandt de grunde, der har ført Forbes til at vælge Spanien som en af de ideelle destinationer for at nyde sin pension er det “fremragende sundhedsvæsen”, vejret, den “lave kriminalitetsrate” og “at det er let at få et visum”. Magasinet fremhæver også, at det er et land “billigere end mange andre i Europa.”


I Torremolinos, for eksempel, centrum for Costa del Sol, bor der over 100 nationaliteter sammen, og 13% af befolkningen er udenlandsk.


For at udarbejde denne liste har Forbes. Som sagt, taget hensyn til leveomkostningerne, kvaliteten af sundhedsvæsenet og enkelheden i at få et visum. Men også muligheden for at man kan opholde sig i disse lande uden at tale det lokale sprog, har været en vigtig faktor, da dette er yderst vigtigt når man henvender sig til de amerikanske pensionister.


Latinamerika, Europa og Asien

På listen finder vi også nogle sydamerikanske lande på grund af deres “behagelige klima” og deres landskaber som Colombia og Costa Rica, Panama, Uruguay og Aruba - hvor de prioriterer antallet af udendørs aktiviteter og deres “afslappede kultur”.


I Europa ud over Spanien finder vi også Italien som bliver fremhævet - for deres “middelhavskultur”, mad og klima - Portugal - for de milde temperaturer og de lave omkostninger - og Skotland og Irland - for deres smukke grønne landskaber og

sproget -.


Der er også asiatiske lande på listen, såsom Thailand - for dets “tropiske miljø” og de lave omkostninger - Filippinerne - for klimaet og for deres engelsk kundskaber - og Malaysia - for sin kultur.

62 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page