top of page

Det lokale politi i Benalmádena begynder at identificere afføring fra hunde via DNA

Bøder på 750 til 1.500 euro til dem, der ikke samler deres hundes afføring op


Af Frederik Avenstrup


Borgmesteren i Benalmadena minder beboerne i kommunen om, at fra juni 2018 til september 2019 har man i kommunen DNA-registreret hundenes DNA, takket være deres samarbejde med College of Veterinarians of Málaga. “Fra i dag begynder vi med indsamlingen af prøver fra afføring, der vil blive taget af operatører, ledsaget af en betjent fra det lokale politi, som vil verificere DNA profilen på hunden og melde det til politiet,” sagde Laddaga.


«DNA udgør et uudsletteligt og uforanderligt genetisk fodaftryk, hvorigennem vi kan identificere, hvem der ejer kæledyret og vil således udgøre et effektivt værktøj til at bekæmpe dyremishandling og forsømmelse, og til at straffe de ejere, der ikke samler deres hundes afføring op fra gaden,” sagde den sundhedsansvarlige på rådhuset.


Laddaga benyttede lejligheden til at anmode byens borgere om deres samarbejde til dette nye tiltag og mindede om, at med de cirka 7.000 hunde, der i øjeblikket er talt op i Benalmadena, er der stadig en betydelig procentdel af ejere, der ikke samler afføring fra deres firbenede ven op, hvilket fører til en årlig udgift på over 400.000 euro fra kommunekassen. “Med denne foranstaltning tror vi, at vi kan reducere denne udgift betydeligt: ​​Vi appellerer til alle mennesker med kæledyr om at opretholde de udstede regler og indsamle deres hundes afføring, for således at holde vores gader rene” insisterede den kommunale embedsmand .I tilfælde af at denne borgerlige forpligtelse ikke bliver overholdt, vil der blive udstedt bøder af det lokale politi, bøder der kan ligge fra 750 til 1500 euro.


Laddaga insisterede på, at både rådhuset og kulturhuset leverer gratis plastikposer til hundeejerne.


Ud over denne foranstaltning ændrede den lokale regering reglerne vedrørende husdyr og kræver, at hundeejerne fra nu af skal rense området hvor deres hund har tisset med sæbe og vand eller eddike.

201 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page