top of page

Effektiv filtrering af vand uden brug af plast

Af Frederik Avenstrup

Det hele kommer sig af at vi blev trætte af at slæbe vand hjem flere gange om ugen i den spanske varme. For efterfølgende at skulle bære alle disse plastflasker den anden vej igen for at smide dem ud gjorde det kun være, fortæller Thomas fra firmaet EcoPuro.

Efter Thomas og familien have slæbt vand hjem i varmen i årevis og samtidig drukket det klorholdige vand fra hanen begyndte de, at undersøge markedet inden for vandfilter løsninger til eget forbrug. Til deres store overraskelse var 99% af alt der blev tilbudt på markedet produceret af billig plast og med få undtagelser ikke specielt effektive i deres filtrering af vandet. Skulle man have en effektiv løsning var den eneste reelle mulighed, et reverse osmosis system, hvilket både er kompliceret at servicere, bøvlet at montere og dyrt at købe hvis det skal være af en fornuftig up to date kvalitet og design.


Derfor begyndte de mere seriøst at undersøge markedet og se hvilke muligheder der evt. ville være for at sammensætte et filter som de gerne ville have det. Deres krav til systemet var at det skulle være 100% fri for plastik, være med bionedbrydelige filterpatroner, nemt at montere og ikke mindst diskret, samt være så effektivt som overhovedet muligt og bare for at gøre udfordringen perfekt, være billigt i de årlige udgifter.

De fandt forholdsvis hurtigt producenter der kunne producere hvad de ønskede, men hver gang landede udsalgsprisen mellem 2-300 euro, hvilket de følte ikke ville være en realistisk pris på det spanske marked. Efter lang tid søgen og utallige emails verden rundt, fandt de dog to producenter i Tyskland der faktisk havde hvad de søgte.


100% bionedbrydeligt

For 4 mdr. siden modtog de første filter som de nu har forhandlingen på og har til salg. Filteret er 100% fri for plast, bionedbrydeligt, ekstremt effektivt og til under EUR 50,00 i årlige udgifter til filterpatroner.


I dag har de åbnet en webshop og en internetside som både forklarer om filteret og om vandet i Spanien, både fra hanen og på flaske.

Indtil videre servicerer de kunder fra både Danmark, Tyskland, Spanien og England og bor man mellem Torremolinos og Estepona tilbyder de også at montere filteret for kunden.

Filter af kokos

Filteret er produceret i højkvalitets, fødevaregodkendt aluminium af Blaufaktor og selve filteret er produceret af Carbonit i 100% bionedbrydelige materialer, hvilket betyder man faktisk kan smide filterpatronen ud til kompost når det skal skiftes.


Det er fremstillet af kokos som er den mest effektive og samtidig eneste effektive miljøvenlige måde at filtrere vand på. Det er op til 20 gange mere effektivt end andre kulfiltrer løsninger på markedet, såsom granuleret aktiveret kul (GAC).


Hvis du er nysgerrig, er der mere info om filteret her: https://eco-puro.com/dansk

216 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page