top of page

EN MIDDAG PÅ LA MAR CHICA ER EN GASTRONOMISK RUTSJETUR

Af Frederik Avenstrup


Kikki og Dennis har med La Mar Chica i Benalmádena skabt en intimrestaurant.

Og halløj, for en sublim madoplevelse!


Nu om dage er der restauranter næsten på hvert gadehjørne og de mener selv at de kan det hele, men i bund og grund ender det altid med at det bliver det samme og hvad værst er, at på grund af at vi befinder os på Costa del Sol, syntes de at det er grund nok til at skrue priserne op.


Nogle gange holder det op med at give mening. Linen er kappet, og kigger vi ud, har vi mistet jorden af syne. Vi svæver mellem Michelin stjerner, standard/basismad, frysemad og til sidst navigerer vi uden kurs. Maden bliver noget, den ikke er. En valuta i en økonomi mellem egoer.


Sådan er det selvfølgelig langtfra altid. Og ambition er jo også udgangspunktet for megen innovation, der ender med at glæde mange mennesker. Tænk bare på det medicinske miljø i sidste halvdel af 1800-tallet, hvor lægernes indbyrdes konkurrence skabte kirurgien, som revolutionerede lægevidenskaben.


Men når det bare bliver en pengemaskine, kan jeg glemme, hvorfor jeg egentlig godt kan lide mad. Men man mister ikke håbet for at finde det sted hvor mad bliver noget helt særligt og man bliver ført til den syvende mad himmel bare ved første bid. Jeg har også ledt efter sådan et sted hernede, hvor man kan opleve bare lidt af det samme.


Allerede efter en halv time på den ”nye” La Mar Chica vidste jeg, at jeg havde fundet det. Jeg har ganske enkelt aldrig haft det bedre på en restaurant noget sted i verden.


Følelsen det hemmelige og lethed

Det er ikke, fordi den hollandske chefkok og ejer Dennis og hans danske kæreste Kikki ikke er ambitiøse. Men efter at Dennis har arbejdet på flere Michelin restauranter og de sammen og hver for sig har boet i Frankrig, Italien, Caribien, Rusland, etc. Så var tiden inden til at finde roen, finde tilbage til det der var vigtigt for dem, netop at lave god mad, på en så jordnær måde som mulig.

Den hyggelige restaurant indefra.


Drømmen var at åbne en restaurant, men hvor…?. København, Odense, Alicante, Tenerife, …ja mange steder var på tegnebrættet. Men efter at have været i kontakt med flere ejendomsmæglere, var Dennis oppe at se et lille hyggelig lokale i Benalmádena Pueblos hyggelige små gader. Og der var det, det var stedet. Der startede drømmen for godt et år siden.


Flot og enkelt stil hele vejen igennem.


Ja at to verdensfolk som dem skulle ende med at falde for lille Benalmádena Pueblo og servere så sublime måltider, kan vi kun takke dem for.

Plads til 22 gæster

Sådan fortsætter de med højst 8 borde og plads til 22 gæster. I en lille restaurant der giver dig følelsen af være hjemme i en hyggelig spisestue, hvor alt i rummet er jordnært.


Her tilbereder Dennis en stor kulinarisk oplevelse, hvor han tager udgangspunkt i hans yndlings kulinariske hjørner i verden, hvad enten det er nyt nordisk køkken, spansk eller asiatisk ... med inspiration fra hans internationale oplevelse i Michelin universet.


Flot og enkelt stil hele vejen igennem.


Vi taler med en utrolig lethed i kroppen med Dennis og Kikki, som ligesom deres restaurant er lige så jordnære og imødekommende, og som under hele aftenen giver alle deres gæster en utrolig service fra man træder ind ad døren. Man bliver budt ind, får taget frakken, bliver vist til sit bord og får på den mest høflige måde beskrevet forløbet.


De fortæller os at alle de spisende gæster der er til stede, er folk der har været der før, og det er lige det de ønsker. At folk får lyst til at komme tilbage og den kan man kun sige, at det gør man.


Pighvar


Vi bider også mærke i at flere kommer ind og bliver desværre nødt til at gå fordi restauranten er fyldt. Men her er budskabet fra Dennis og Kikke meget klart, de ønsker ikke et større sted med plads til flere, for det ville gå ud over kvaliteten både i maden som i servicen. De vil have folk føler sig velkommen og hjemme, og det ville gå tabt på et fancy sted, som samtidig ville fordyre det hele.


Sublimt balanceret mundfuld

Alt bliver serveret af selve kokken Dennis som flot præsenterer og beskriver retten, som i sig selv er et udførligt kunstværk, og selvom der er drøn i køkkenet og restauranten er fyldt op, giver han sig god tid. Hvor Kikki flot serverer en utrolig rammende vinmenu der er uhyre præcist balanceret med maden, som hun flot beskriver undervejs.


Svinekød


Den første servering er en lille appetizer flot serveret i en lille æggeformet skål. Intet andet. Men utrolig smagfuld. En eksplosion af smagen af trøffel, svampe… Det føles allerede som en meditation, der gør sanserne i stand til at zoome ind på små detaljer og få store indtryk ud af dem. Og det fortsætter i den første ret vi får serveret, bogstavelig talt i hvad der ligner en stor sardindåse sat ned i en dyb tallerken. Som Dennis så siger at man bare skal løfte låget, som under sig gemmer en utrolig smuk farveoplevelse, en tuntatar der smelter på tungen, smukt pyntet med urter plukket i området, et væld af smage og konsistenser oversvømmer ens smagsløg, tun, citrus, urter… Alt dette flot akkompagneret af en anderledes frugtagtig Rosevin.


Tiramisu på en anderledes måde.


Næste ret bød på Pighvar, flot tilberedt og med et strejf fra det nordiske og asiatiske køkken. Igen en ret der var utrolig lækkert og velsmagende. Derefter kom en utrolig fløjlsblød Blomkål/Cocos suppe, med lidt grønt og svampe, flot og anderledes serveret i en kop med tilhørende underkop. Genialt og anderledes. Derefter lang tids tilberedt svinekød, gulerødder, ingefær, sød kartoffel, kraftig sovs, etc. Til at slutte af med en Tiramisu, som langt fra lignede denne kendte og lidt uartig italienske klassiker. Men som de resterende retter, blev serveret som et fuldstændig snor lige kunstværk og mad eksplosion.


Hver eneste af de 5 serveringer er ikke bare fejlfri, men sublim i de subtile detaljer. Og når man kan få kuldegysninger ved at spise, tænker man først, at naturen er et mirakel, men kommer så i tanke om, at det kræver en kok som Dennis Van Tintelen, for at man kan opleve det.


Når jeg tænker tilbage på aftenen, er det med en fornemmelse af vægtløshed og en unik madoplevelse. En følelse af at være forbundet med hinanden og med maden og vinen. Med traditioner og med øjeblikket lige nu og her. Det var rent. Og udrensende. La Mar Chica er som et kloster i en krigszone, hvor mad er ammunition for egoer.Og så er der kun en ting tilbage at sige… TAK FOR MAD, OG PÅ GENSYN.

 

MENU

• 3 retter til 21,50

• 4 retter til 27,50

• 5 retter til 33,50

• 6 retter til 39,50

• 7 retter til 44,50

• A La Carte


VINMENU

Standard 8 cl

• 3 glas 12

• 4 glas 15.75

• 5 glas 19.50

• 6 glas 23.50

• 7 glas 27.50


Til den der kører hjem 4 cl

• 3 glas 9

• 4 glas 11.25

• 5 glas 13.75

• 6 glas 16

• 7 glas 19.25

 

KONTAKTOPLYSNINGER

Restaurant La Mar Chica

Calle Marbella, 1

29639 Benalmádena Pueblo

Malaga, Spain

tel. (+34) 951 634 708

Email: info.lamarchica@gmail.com

www.mar-chica.com


Og som sagt er der kun få pladser og rift efter dem, så det er vigtigt at bestille bord på forhånd.182 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page