top of page

Foreningsnyt Januar 2020

MARGRETHEKIRKEN

Avda. De Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22,

Las Lagunas, Mijas Costa · Tlf. 952 587 481

Website: www.margrethekirken.com

Kontoret er åbent: tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-12 samt onsdag kl. 15-17, hvor der også er café i kirken

Den danske præst: Iben Merete Gabriel Snell

Edif. Andromeda II C/Maestra Aspiazu 10 – 2A, 29640 Fuengirola

Tlf. 952 460 495/mobil: 661 001 998

margrethekirken@margrethekirken.com

Årskontingent på 80 kan indbetales i kirken eller på vores konto i Cajamar:

(IBAN ES87) 3058 0860 7927 2000 6999

(Swift: CCRIES2A)


Gudstjenester

Søndag 5/1 kl. 11.00: Hellig 3 konger. Iben Snell

Søndag 12/1 kl. 11.00: 1. søndag efter Hellig 3 konger. Iben Snell

Søndag 19/1 kl. 11.00: 2. søndag efter Hellig 3 konger. Iben Snell

Onsdag 22/1 kl. 18.00: Spaghetti og gudstjeneste for børnefamilier

Søndag 26/1 kl. 11.00: 3. søndag efter Hellig 3 konger. Iben Snell


Arrangementer

Tirsdagsaften i Solkystens Ungdomshus tirsdag den 14. januar kl. 19.00

Aftenens program annonceres på facebook


Kaj Normann Andersen aften torsdag med Egon Kjær den 9. januar kl. 19.00

Egon Kjær har tidligere spillet i Kjeld and the Donkeys og er et kendt ansigt i musiklivet hernede på Solkysten. Denne aften gæster han Margrethekirken med et Kaj Normann Andersen program.

Entré 15 € inkl. hjemmebagt bolle med pålæg og ost og en drink. Billetter kan købes i kirken


Bagedag for børnefamilier lørdag den 11. januar kl. 11.00

Så bager vi kanelsnegle og laver kakao. Der bliver også tid til at høre en god historie. Tilmelding til Anni senest onsdag den 8. januar på tlf. 611 392 700 eller til Iben på margrethekirken@margrethekirken.com


Eventyr og viseaften torsdag den 16. januar kl. 19.00 med eventyrfortæller og visesanger Eva Marie Ømark og pianist Carl Erik Byskov.

Med krop og stemme og et medrivende engagement levendegør duoen en perlerække af elskede eventyr og viser ledsaget af musik, der fortryller. De har talent og sans for både eventyrernes humor og stormfulde følelser. Der venter os en herlig aften for alle barnlige sjæle, store som små.


Spaghetti og gudstjeneste for børnefamilier onsdag den 22. januar kl. 18.00

Kom og få en fælles oplevelse i familien uden at skulle tænke på aftensmad og oprydning. Alt er tilrettelagt i børnehøjde med børnevenlige salmer og sange med fagter og levende bibelfortælling. Vi åbner kirken kl. 18, så der er tid til at slappe af og hygge sig sammen, inden gudstjenesten begynder kl. 19.00. Den varer en halv time, hvorefter der er aftensmad i salonen. Madpris: børn 2 €, voksne 3 €.


Tirsdag den 28. januar i Solkystens Ungdomshus kl. 19.00

Læs nærmere på facebook.


Sangaften med Lars Jacobsen torsdag den 30. januar kl. 19.00

Glæd jer til et genhør med nordjyske Lars Jakobsen. Han synger for til fællessange, vi alle sammen kender, og optræder med sang og guitarspil med iørefaldende melodier fra den danske sangskat. Sangene krydres med lune historier, der kæder det hele sammen. Hjemme i Danmark har Lars sin egen trio, som optræder med hans sange og historier i Niels Hausgaard-stilen. Lars har en evne til at skabe en afslappet stemning, hvor man hygger sig, får et grin og noget til eftertanken. Det alvorlige og det sjove går hånd i hånd. Kom og nyd en aften med humor, eftertænksomhed og sangglæde. Entre på 15 € inkluderer en hjemmebagt bolle med pålæg og en drink.


Koncert med pianist Maria Bundgaard torsdag den 6. februar kl. 19.00

Den unge danske pianist Maria Bundgård har rejst længe i musikken – og langt. Hun har studeret på det kongelige danske musikkonservatorium, Fryderyk Chopin University of Music in Warsaw og på Schola Cantorum de Paris. Maria Bundgaard har både udgivet CD´er og skrevet bøger om musik. Nu er vi så heldige, at hun besøger Margrethekirken og giver os mulighed for at høre, hvor dejligt hun spiller og hvilke spændende ting, hun kan fortælle om musik.

Entré 20 € inkluderer en croissant og en drink.


MARGRETHEKIRKENS VENNER indkalder til ordinær generalforsamling torsdag den 12. marts kl. 12 i Margrethekirken

Der er følgende dagsorden:

1. Valg af dirigent

2. Formandens beretning

3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab

4. Fastlæggelse af kontingent for 2020

5. Behandling af indkomne forslag

6. Valg af bestyrelse

7. Valg af revisor

8. Eventuelt

Efter generalforsamlingen har vi den glæde at kunne præsentere Hans Hugo From, der vil fortælle om hvordan det er at starte og drive selvstændig virksomhed i Spanien, hvorefter Margrethekirkens Venner er værter ved en let anretning incl. drikkevarer for foreningens medlemmer. Ønsker man at melde sig ind umiddelbart før generalforsamlingen, spiser man altså gratis. For ikke-medlemmer koster deltagelse inkl. frokost: 25 €. Vi beder om tilmelding senest den 17. februar til sekretæren Judith Lynne jlypet@gmail.com


EN STOR OG HJERTELIG TAK til alle vore gavmilde sponsorer ved Margrethekirkens ”Syng julen ind” arrangement d. 29.november: Advokatkontoret Javier Leon, Andersen Ruiz Seguros, Annis Vitalshop, Café Boulevard, Café La Vida, Café Me Gusta, Cajamar, Casa Nordica, kiropraktor Mogens Dahl, Dancon Toshiba, DanOptica, Dansk Hørecenter, DanScan forsikring, advokat Mona Davidsen, Ewalds dagligvarebutik, Flor Valentin, Grøn & Andersen konsulentbureau, Helle Hollis, Kaas & Kirkemann forsikring, La Peña de Dinamarca, Mojo Estates, Ulla Müller, Nordic Dentalcenter, Norrbom Marketing, Nykredit, restaurant Caballo Verde, restaurant Casa Danesa, restaurant Da Bruno Mijas, restaurant El Sin Igual, restaurant Happy Days, restaurant La Calesa, restaurant La Farola, restaurant Meson el Candil, restaurant MezzaNotte, Restaurant Natali, restaurant Not a Lot, restaurant Old Swiss House, restaurant Valparaiso, Smart Repair, fodterapeut Julio G. Sørensen, UniOptica, La Vega Viveros, VitaFacta Health Clinic ved læge Pernille Knudtzon, Wellness Corner ved massør Flemming Lockenwitz, Jette Aaboe Nielsen STØT SPONSORERNE - DE STØTTER MARGRETHEKIRKEN

Også stor tak til alle vore frivillige samt Luciapigerne og –drengene og alle vore gæster, som var med til at gøre dagen hyggelig og vellykket.

 

CLUB DANÉS

FUENGIROLA - MIJAS

Haza del Algarrobo, Ctra. De Mijas km. 2,2,

29649 Mijas Costa

clubdanes@gmail.com - www.clubdanes.dk


Kalender: Januar

7. Klubbens kontor og restauration åbner

18. Fernisering


Formanden har ordet

Årets sidste arrangement i Club Danés var vores store juletræsfest den første søndag i advent, der i år faldt den 1. december.

Det var dejligt at se den store opbakning fra børn og voksne.

Festen startede kl. 14, hvor børnene hurtigt fandt frem til vores juledekorationsbord, hvor der i den næste time blev lavet mange flotte juledekorationer.

Julemanden kom også forbi, og børnene og mange voksne fik sig en lille dans omkring juletræet.

Igen i år var der optog med Margrethe Kirkens dejlige Lucia børn - jo alt var ved det gamle!

Vi sluttede eftermiddagen med vores store julelotteri, hvor der igen i år var mange flotte præmier.

Jeg vil gerne på Club Danés vegne komme med en stor tak de forretninger og firmaer, der igen i år støttede op om vores julelotteri.

Advokatkontoret - Andersen Seguros - Annis Vitalshop - Birdie Vino – Cajamar - Casa Carina Cort Idea - Centro Belleza - Centro Sanum - Clinica Dental Idea - Clinica Dental Escandinava - Dorthe Kristoffersen - Dan Scan Forsikring – Delicatessen - Flora Valentin - Grøn og Andersen - Helle Hollis - Idea Data – Jette Aabo Nielsen - Kaas og Kirkemann - Mogens Dahl - Mona Davidsen - La Cuenta Vinos - La Pena De Dinamarca - Nordic Dental Center - Norrbom Marketing - Café La Vida - Ruta Solar - Silkeborg Flytteforretning - Scan Transport - Simzar Estates - Smartrepair - Tandlæge Pia Rosasco - Nordic Dental Center –Toshiba -Uni Optica - Viajes Ecuador Charlotte - Vitamina - Wellnes Corner.

Bent Silvester var på Kysten og det var vi glade for, for han kom også lige forbi og spillede dejlig julemusik.

Der skal også lyde en stor tak de mange hjælpere, der havde afsat en hel weekend til at give et nap med - uden jeres hjælp kunne vi ikke holdes så vellykket en juletræsfest.

Til sidst vil jeg ønske jer alle et Godt Nytår

Formanden


Vi hylder The Beatles

I 2020 er det 60 år siden The Beatles blev dannet.

Det markerer vi med et brag af en fest lørdag den 21. marts 2020 – invitation kommer senere.

En Beatles - Hippie fest.

For de, der var for gamle, for de der havde for travlt, og for dem, der var for unge - giver festen mulighed for at høre musikken og opleve den løsslupne og sorgløse hippie stemning.

For de, der i 60’erne og 70’erne var med på bølgen, er der anledning til at finde det gamle tøj og frisuren frem.

Hvis man ikke har gemt tøjet, kan der købes tidstypisk tøj hos Thomas!


Fernisering

I januar er det den spanske kunstner Rafael Ferreruela Gabarre, der udstiller i klubben

Den 18. januar kl. 12.30 holder vi fernisering, hvor I kan møde kunstneren. Han er født i Santander i 1957 og har udstillet sine flotte oliemalerier i mange år.

Gabarre har en helt speciel evne til at sammensætte farver og opnå en særlig udtryk.


Bridgeklubben

Kom og spil med i vores ugentlige mandags og onsdags turneringer, mødetid senest 14.45. Gæster er velkomne. Til- og framelding skal ske senest dagen før hos Jan Werum på 951 260 416 eller på mail: jw@werum.dk. Gebyr for medlemmer er 4.00 € og for gæster 5.00 €. Første spilledag er onsdag, d. 8. januar.

Bridgeundervisning for begyndere og letøvede tilbydes efter aftale med Charlotte Dyrup charlottedyrup@yahoo.dk .

Lørdag d. 1. februar, 2020, kl. 11.00 afholdes Årsmøde med efterfølgende turnering og frokost. Dagsorden, regnskab og yderligere oplysninger om Årsmødet fås i klubben fra medio januar. Forslag, som ønskes behandlet på Årsmødet, skal være bestyrelsen i hænde senest 1. januar, 2020.

Vores aktiviteter kan følges på hjemmesiden: www.clubdanes.dk/bridgeklubben


Datoer som bør reserveres allerede nu:

Januar er er måske nok en relativ stille måned, da en del af ”trækfuglene” stadig ikke er vendt tilbage, til gengæld får den fuld skrue i februar:


Elvis aften

Lørdag, d. 8. februar, 2020, byder vi ”trækfuglene” velkommen tilbage med en festlig aften. Vi har arrangeret at Flemming ’Elvis’ Lind kommer og optræder med sit Elvis show, og vi får lidt godt at spise. De nærmere detaljer om arrangementet vil fremgå af plakater i klubben, og vil blive lagt op på vores hjemmeside: www.clubdanes.dk , men reserver datoen allerede nu.


Foredrag og filmaften

Vi har kombineret temaet for et foredrag ved Thomas Kvist Christiansen d. 13. februar, kl. 17.00, og vores filmaften, mandag d. 24. februar kl. 17.45. Thomas er journalist og fotograf og har skrevet en bog: ”Vi er her for at dø”, som handler om en af de sidste overlevende fra Auschwitz, Arlette Andersen. Dette fortæller han om d. 13. februar. Han har desuden instrueret filmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. I modsætning til mange tidligere fanger, som ikke har ønsket at stå frem, har Arlette følt at det var vigtigt at undgå, at det hele gik i glemmebogen, når det sidste øjenvidne var borte.


Forårsprogram for Skydeklub Danes

Skydeklubben Danes har nu sit forårsprogram klar, og det ser således ud:

11. januar Øvelsesskydning /nytårskur

18. januar Registreret skydning

25. januar Øvelsesskydning

01. februar: 100 p. skydning med præmie

08. februar: Øvelsesskydning samt generalforsamling

15. februar: Øvelsesskydning

22. februar: Fastelavnsskydning med frokost

29. februar: Øvelsesskydning samt sidste frist for tilmelding til skovturen

07. marts: Pokalskydning

14. marts: Skovtur

21. marts: Øvelsesskydning,

28. marts: Reg. skydning

04. april: Superskydning samt sæsonafslutning med hygge og knas

 

Den danske kirke øst for Málaga

Præst Annalise Bager. Los Girasoles II, 48B, Las Palomas, La Herradura,

Tlf. +45 40 73 29 86/+34 609 825 899, anba@km.dk eller annalisebager@gmail.com

Menighedsrådsformand Karen Margrethe Engelbreckt.

Tlf. +45 23 74 80 13/+34 633 422 687, e-mail: kmengelbreckt@gmail.com​

Kirkens hjemmeside: www.dsuk-spanien.dk under fanebladet: kirken øst for Málaga.

Vinterkirkesæson: 1. november – 31. marts

Af Jacques Borggild


Udover vore gudstjenester i januar vil vi gerne fremhæve 2 arrangementer. Mandag den 13. januar vil vores nye organist Carl Erik Byskov sammen med kirkesanger og H.C.Andersen fortolker Eva Marie Ømark, synge, spille og fortælle om H.C. Andersens eventyr. Hovedbegivenheden i januar måned er imidlertid Den Danske Kirke Øst for Malága´s 40-års Jubilæum, som fejres med en festgudstjeneste i kirken i La Herradura, samt en aftenfest på restaurant Cueva de Nerja med deltagelse af bl.a den danske konsul i Málaga, den danske ambassadør fra ambassaden i Madrid og generalsekretæren/udlandsprovsten i den Danske Sømands og udlandskirker (DSUK). Festaftenen byder på velkomstdrinks og tapas, en dejlig 3-retters menu, Flamenco-underholdning og den velkendte danske musiker Egon Kjer, som spiller op til dans. Der vil i øvrigt være klassiske musikindslag såvel under festgudstjenesten i La Herradura kirke som under velkomstdrinken i restaurant Cueva de Nerja. Såvel gudstjenesten som festen er åben for alle, som ønsker at deltage. Tilmelding hos formand for menighedsrådet Karen Margrethe Engelbreckt eller præst Annalise Bager senest den 5. januar 2020. Pris for deltagelse i festen er 35 euro. Der arrangeres bustransport til arrangementet.


Program for Januar 2020

Lørdag den 4. kl. 13:00 - Gudstjeneste i Fiskerkapellet i Almuñecar

Lørdag den 11. kl. 13:00 - Gudstjeneste i Lux Mundi, Torre del Mar

Mandag den 13. kl. 19:00 - En aften i H.C.Andersens tegn i ORD & TONER med sanger Eva Marie Ømark og musiker Carl Erik Byskov i ”Den danske Klub” i Torre del Mar.

Lørdag den 18. kl. 13:00 - Gudstjeneste i Fiskerkapellet i Almuñecar

Lørdag den 25. kl. 17:00 - Festgudstjeneste i St. Joseph kirken, Calle Barranquillo, 20 i La Herradura med efterflg. Jubilæumsfest i Rest. Cueva de Nerja (40-års jubilæum) (Fælles kørsel i bus)

 

DSS - DANSK SPANSK SAMVIRKE

Asociación Deportivo Gastronómico Hispano Danesa

Avenida de Europa 30 – 18690 Almuñecar

NIF: G18545699


Kære medlemmer.

December måned har været, godt besøgt til vores arrangementer, selv om det er måneden, hvor det nordlige atter trækker til familie sammenkomster i Danmark.

Kirken, havde en dag med julen synges ind, altid en hyggelig dag, med fællessang.

Årets store begivenhed var foreningens julefrokost, søndag d. 8-12, en fantastisk dag, lokalerne var fyldt, med forventnings fyldte medlemmer, som ikke gik skuffet hjem, sent på dagen efter en fantastisk frokost, hvor der ikke manglede noget og stemmerne blev også brugt og hørt.

Så havde vi portvinssmagning, hvor vi blev ført gennem Portugals distrikter og smagte på 5 forskellige hvide og røde, skønne dråber med tilhørende tapas, som tilbehør.

Juleaften kunne desværre ikke annonceres pga. vores gode køkkenfolk, ikke kunne være til stede denne aften. Medlem Leif ´bidesild` uddannet kok, trådte til og så blev det alligevel jul i den danske forening. Stor tak til Leif.

Januar er jo en måned, hvor vi kommer tilbage godt mætte, men også godt kolde og trænger til lys og noget varme igen.

Vi starter op med fredagstræf d. 3-1-2020 kl. 12:00 og samme dag kl. 15:00, vil der være underholdning og sang med bakkefolkene, dog ikke sangerinderne fra Danmark, den store succes fra små 2 år siden, ser vi frem til.

Fredag d. 10-1 er der atter fredagstræf kl. 12:00

Filmaftener om torsdagen er udskudt til starten af februar.

Fredag d. 17-1. Fredagstræf kl. 12:00

Torsdag d. 23-1. Vil der være underholdning med fællessang og spisning, underholdning er med Lars Jacobsen, hvor han bringer os gennem hans liv i ord og toner, hvor vi skal synge med på sange af Elvis, Otto Brandenburg, Tommy Steel, Beatles, Anne Linnet og Kim Larsen, aftenen krydres med historier.

Så tilmeld jer og mød frem denne aften.

Fredag d. 24-1 atter fredagstræf kl. 12:00

Lørdag d. 25-1. Kirke jubilæum, med fest i restaurant Cueva de Nerja kl.18:00

Fredag d. 31-1. Fredagstræf i foreningen kl. 12:00

Foreningens generalforsamling afholdes i foreningens lokaler søndag d. 2. februar kl. 10:00 Indkaldelse udsendes.

Foreningen inviterer stadig, herboende danske personer og familier, til at besøge os til vores fredagstræf kl. 12:00, Avd. Europa 30, overfor El Majuelo Park

 

Den Danske Klub i Torre del Mar

Paseo Marítimo Levante 21

29740 Torre del Mar

E-mail: kontakt@danskeklub.dk

www.danskeklub.dk

En hektisk og hyggelig december måned er fløjet afsted

Vi tog hul på julen med en velbesøgt Julefrokost den 30. november.

Her havde vi det traditionelle Julelotteri med 38 flotte sponsorgaver fra vores Annoncører, se mere på Hjemmesiden.

Der var dækket smukke borde og lavet en lækker buffet.

Derudover har december budt på Julebanko, julesange og ikke mindst Juleaften. Her måtte vi allerede melde alt udsolgt i starten af December.

Endelig sluttedes året af med en forrygende Nytårsaften, som vi skulle prøve at arrangere for første gang.

Nu ser vi frem til det nye år, og har som sædvanlig et rigt og varieret program klar.


Forårets Arrangementer

Søndag d. 5. Nytårstaffel kl. 15

Snitter & Canapéer & Cava

Tilmelding er ikke nødvendig


Mandag d. 13. januar

H.C. Andersen aften v. Kirken Øst for Málaga


Onsdag d. 15. januar

Banko

Spisning kl. 18.30

Hamburgerryg m. grøntsager & aspargessovs

Spillet starter ca. kl. 19.15

Tilmelding til spisning, senest 9. januar


Tirsdag d. 21. januar

Foredrag


Onsdag d. 22. januar

Syng Sammen Aften

Spisning starter kl. 19.00

Høns i asparges m. rucolasalat

Vi synger fra ca. 19.45

Tilmelding til spisning, senest 16. januar


Den 26. januar

Grillsøndag

Spisning kl. 13

Tilmelding senest 23. januar


Onsdag d. 29. januar

Banko

Spisning kl. 18.30

Grydestegt kylling m. appelsinsalat

Spillet starter ca. kl. 19.15

Tilmelding til spisning, senest 23. januar


Onsdag d. 5. februar

Syng Sammen Aften

Spisning starter kl. 19.00

Dansk bøf m. bløde løg & blomkålssalat

Vi synger fra ca. 19.45

Tilmelding til spisning, senest 30. januar


Tirsdag d. 11. februar

Foredrag - Den Danske Konsul i Málaga

Tilmelding til spisning, senest 6. februar


Onsdag d. 12. februar

Banko

Spisning kl. 18.30

Karbonade m. stuvet ærter & gulerødder

Spillet starter ca. kl. 19.15

Tilmelding til spisning, senest 6. februar


Onsdag d. 19. februar

Syng Sammen Aften

Spisning starter kl. 19.00

Skipperlabskovs m. rødkålssalat

Vi synger fra ca. 19.45

Tilmelding til spisning, senest 13. februar


Den 23. februar

Grillsøndag

Spisning kl. 13

Tilmelding senest 20. februar


Den 25.-26. februar

Bustur med Kirken

Se mere info på Klubbens Hjemmeside


Onsdag d. 26. februar

Banko

Spisning kl. 18.30

Millionbøf m. ris & avocadosalat

Spillet starter ca. kl. 19.15

Tilmelding til spisning, senest 20. februar

 

ASOCIACIÓN PARA TODOS

Formand: Eigil Rasmussen,

670 659 931

www.paratodos.dk


Indkaldelse til generalforsamling på rest. Casa Italia den 27/2-2020.kl. 12.00

På generalforsamlingen skal der behandles mindst følgende punkter:

1 - Valg af dirigent

2 - bestyrelsens beretning

3 - forelæggelse og godkendelse af regnskab

4 - forelæggelse af buget for kommende år

5 - valg af stemmetællere

6 - valg af bestyrelse, revision og suppleanter

7 - fastsættelse af årets kontingent

8 - forslag fra bestyrelse og medlemmer

9 - eventuelt


Vigtigt: For at kunne deltage i generalforsamlingen SKAL kontingent for 2020 være betalt.

Forslag eller spørgsmål der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være bestyrelsen i hænde senest to uger før generalforsamlingen afholdes.

Hilsen bestyrelsen.


Medlemskab:

Et medlemskab koster 25€ for et helt kalenderår. Det kræver at man er medlem for at deltage i vores arrangementer. Til gengæld får man masser af hyggeligt selskab, sjove timer og nye venskaber.


Arrangementer:

5/1 1.søndagsmøde 2020

25/1-20 Månedsfest Aguavit

22/2- Månedsfest forårsfest

27/2 Generalforsamling

21/3 Månedsfest

Hold dig opdateret på vores hjemmeside www.paratodos.dk

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

MARGRETHEKIRKEN Avda. De Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22, Las Lagunas, Mijas Costa · Tlf. 952 587 481 Website: www.margrethekirken.com Kontoret er åbent: tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-12 samt onsdag

MARGRETHEKIRKEN Avda. De Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22, Las Lagunas, Mijas Costa · Tlf. 952 587 481 Website: www.margrethekirken.com Kontoret er åbent: tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-12 samt onsdag

MARGRETHEKIRKEN Avda. De Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22, Las Lagunas, Mijas Costa · Tlf. 952 587 481 Website: www.margrethekirken.com Kontoret er åbent: tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-12 samt onsdag

Solkysten-logo.gif
bottom of page