top of page

Fra udlejning af et enkelt feriehus til en gedigen virksomhedssucces

Af Lone Hejlskov

Margit og Kjeld Andersen grundlagde Sol og Strand i 1979, og startskuddet var et sommerhus i Nordjylland. Sommerhuset har de stadigvæk, og de nyder at benytte det.


Det startede med en sommerhus-grund i Nordjylland – i dag er Sol og Strand en af de største virksomheder i den danske feriehusbranche.


Kimen til virksomheden blev lagt i 1975. Her var grundlæggerne, Margit og Kjeld Andersen, draget på bryllupsrejse til Lapland i Finland og for at tjene lidt ekstra penge, fandt det nygifte par på at udleje deres nye sommerhus ved Sæby. Siden tog det fart, og i dag har virksomheden 21 lokalkontorer fordelt i hele Danmark og varetager udlej- ning af omkring 6.500 feriehuse.


Gennem årene har flere kapitalfonde udvist interesse for at købe Margit og Kjeld Andersens livsværk, men ægteparret lod muligheden for at lade millionerne rulle ind på deres private bankbog passere. I stedet har de nu overdraget aktiemajoriteten til en velgørende fond ”Sol og Strand Fonden ved Margit og Kjeld”, der fremover skal støtte velgørende organisationer og lokale formål. Det betyder, at man er med til at gøre noget godt for andre, når man enten udlejer eller lejer feriehus gennem Sol og Strand – uden at det koster ekstra. Det kalder virksomheden ”Ferie med det gode hjerte”.


- Der findes ikke andre virksomheder, der, som Sol og Strand, har til hensigt at størstedelen af det årlige udloddede udbytte går til velgørende organisationer. Det er en ledestjerne for både sommerhus- ejere, feriegæster og medarbejdere, og det vil helt sikkert få stor betydning for vores udvikling fremover, siger administrerende direktør, Per Dam.


- Derudover er der jo masser af andre fordele ved at være enten husejer eller feriegæst hos Sol og Strand, så vi oplever - også af de årsager - en fortsat vækst hos Sol og Strand, tilføjer Per Dam


Mediehuset Solkysten og Sol og Strand har netop indgået et større udvidet samarbejde, hvor der kan være fordele for Sol og Strands husejere i Danmark, når de kommer på ferie på Solkysten. Tilsvarende er der også fordele for Solkystens læsere, hvis de vælger at leje eller udleje i et samarbejde med Sol og Strand.


Per Dam, der tiltrådte som administrerende direktør 1. maj 2019, har mange spændende visioner for udviklingen af Sol og Strand. En af ambitionerne er skabe de bedste ferieoplevelser for gæsterne og den mest optimale udlejning for husejerne.


- Vi har en stor og spændende husmasse og kan tilbyde feriehuse over hele landet, og mange udlandsdanskere har ofte behov for en midlertidig bopæl, når de kommer på besøg i Danmark i kortere eller længere tid, og her er der mange muligheder hos Sol og Strand. Derudover er vi altid på udkig efter nye sommerhuse, og er der blandt Solkystens læsere nogle, der har et feriehus i Danmark, som de gerne vil udleje, vil vi selvfølgelig gerne komme med et forslag til samarbejde. Derfor var det oplagt for os at sige ”ja-tak” til et sam- arbejde med Solkysten, siger Per Dam.

66 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page