top of page

Fuengirola vil bruge ny teknologi for at kontrollere kapaciteten på strande og andre offentlige rum

Af Frederik Avenstrup


App’en er udviklet af Juma, et lokalt teknologivirksomhed


Byrådet i Fuengirola vil bruge ny teknologi til at kontrollere kapaciteten på strande og offentlige rum. Dette er et computerprogram, der er udviklet af et lokalt firma, og som tillader brugerne af få information om det antal gæster/brugere der er i de forskellige steder for, på den måde at undgå at for mange samler sig og derved minimere risikoen for en mulig smitte med COVID-19 virusen.


Borgmesteren i Fuengirola, Ana Mula, som har videregivet denne information, har også sagt, at “det er et banebrydende initiativ i vores land og vil blive iværksat så snart de kompetente sundhedsmyndigheder vil tillade en genåbning af ​​strandene.”


App’en er blevet præsenteret af borgmesteren i samarbejde med direktøren af udviklingsvirksomheden Juma, Carlos Moreno. Begge har afsløret funktionaliteterne i dette værktøj, “beregnet til at garantere sikkerheden og overholdelsen af ​​nogle af de elementære forebyggende foranstaltninger til at forhindre COVID-19-smitte.”


Derudover kommenterede Mula, at «de genåbningsfaser, som regeringen foreslår, overvejer situationer, hvor mere eller mindre dele af befolkningen kan samles i samme rum; så vi skal kunne garantere alles sikkerhed. “


Derfor forklarede hun, at dette projekt, er baseret på kunstig intelligens, og vil starte ud med byens strande, så snart sundhedsmyndighederne tillader adgangen til ​​disse områder.


“For os er det vigtigt at gøre dette sikkerhedsarbejde gennem dette spændende, innovative projekt, der garanterer sikkerheden for naboer og de folk der vælger at besøge os i løbet af sommeren,” sagde Mula, mens hun understregede, at “ Vi vil med dette være tro mod vores måde at gøre tingene på og styre byen på med innovation og ved at bruge lokale virksomheder, der er i stand til at skabe fantasifulde og effektive løsninger ”.


Moreno har foklaret at denne software kommer til at fungere gennem sensorer, der er installeret i gadebelysningen. Med hensyn til dette kommenterede han, at “mellem 40 og 50 sensorer vil være nødvendige for de syv kilometer strande der er i byen”.


Derfra vil der oprettes virtuelle ”kasser”, hvor der vil være en maksimal kapacitet af besøgende. Sammen med dette, vil der laves målinger i 3D af mængden af ​​mennesker, der ankommer og forlader disse rum, og på den måde måle det samlede antal af mennesker der er til stede på samme tidspunkt.


Information i realtid

«De har interne processer indbygget, så de er i stand til at tegne virtuelle kasser, som igen har en vis kapacitetsafgrænsning i henhold til de afstandsforanstaltninger, der er anbefalet af sundhedsmyndighederne. Disse tabeller og beregningen tjener til at bestemme, om dette sted er for fyldt med mennesker eller ikke. Enhver borger vil kunne få adgang til disse oplysninger i realtid ved at downloade helt gratis en App på mobilen », forsikrede han.


Resultatet af de beregninger, der udføres i realtid, giver os mulighed for at advare ved hjælp af tilstedeværelsesprocenter og farver. På denne måde «hvis alt er korrekt, markeres det med grønt; når kassen er fyldt op med 75% vises det i gult, og når de kommer op på de 100% bliver det rødt ”, påpegede Moreno.


Denne ‘app’, der er baseret på kunstig intelligens, giver adgang til at se den mængde af gæster der er pr. Kasse i realtid, så man på forhånd kan beslutte, hvilket offentlig rum man kan begive sig ud i med alle de nødvendige sundheds garantier på plads “. Det første område i Fuengirola, hvor denne teknologi skal implementeres, er en af ​​de mest brugte af borgerne i sommerperioden nemlig stranden.


Men Moreno har forklaret, at dette software system “kan anvendes til ethvert offentligt rum: fra indkøbscentre til hoteller eller spillesteder, hvor der afholdes offentlige arrangementer.”


”Men for at vi skal komme i den fase, hvor regeringen giver os mulighed for at gå på stranden, og for at denne teknologi skal være effektiv, er vi alle nødt til at gøre vores bedste. Endnu en gang beder jeg om samarbejde, tålmodighed og ansvar fra alle Fuengirolas borgere, så de overholder de udstedte regler fra sundhedsmyndighederne.Det afhænger af os alle, at vi kan nyde Fuengirola, vores strande eller ethvert rum i vores by,” konkluderede borgmesteren.

256 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page