top of page

Hvordan mixer du din trivsels-cocktail?

….”lige meget hvor fyldt dit liv synes at være,

så er der altid plads til et par kopper kaffe sammen med en ven”


PERNILLE KNUDTZON, SPECIALLÆGE I ALMEN MEDICIN, VITAFAKTA HEALTH CLINIC


For livsnyderen Peter Plys er livet enkelt. Han elsker livet med sine skønne venner i 100 meter skoven og slubrer vellysteligt honning i sig.


Her inspiration til alle livsnydere, eventyrere og andre med hang til at opleve livets mysterier udfolde sig:


Syltetøjskrukken og to kopper kaffe


Dagens filosofi lektion var klar til at begynde. Uden at sige noget stillede læreren et tomt syltetøjsglas foran eleverne og begyndte at fylde det med golfbolde. Da der ikke kunne være flere bolde i glasset, spurgte han klassen, om de var enige i, at det var fyldt. Det var eleverne enige i.


Men så begyndte læreren at hælde småsten ned mellem golfboldene og spurgte igen klassen, om de syntes, glasset var fuldt. Det gjorde de. Så fandt læreren en pose sand frem, som han hældte ned mellem boldene og stenene. Igen mente klassen, at nu var glasset proppet.


Bagefter tog læreren to kopper kaffe og hældte i glasset, således at alle hulrum forsvandt. Imens grinede eleverne, hvortil læreren sagde:

”Forestil jer, at dette glas repræsenterer livet. Golfboldene er de vigtige ting: familie, børn, et godt helbred, venner og fritidsinteresser. Simple ting, som hvis alt andet forsvandt, ville de stadig give dig et lykkeligt liv. Småstenene er andre ting af betydning: job, hus og din bil etc. Sandet repræsenterer alle andre gøremål”.


Efter en lille pause tilføjede læreren:


”Hvis du hælder sandet ned i glasset først, er der ikke plads til hverken småsten eller golfboldene. Det samme gælder for livet i almindelighed. Hvis du bruger al tid og energi på de små ubetydelige ting, bliver der aldrig plads til de ting, der er vigtige. Derfor - vær opmærksom på de ting, der er vigtige for din lykke: plej dine relationer, leg med børnene, tag vare på dit helbred, inviter dine kære ud på middag og brug tid på din hobby. For der vil altid være tid til at gøre huset rent. Prioriter golfbolde, resten er bare sand”.


Da en elev spurgte, hvad kaffen repræsenterede, smilede læreren og svarede:


”Jeg er glad for at du spørger. Det er blot for at vise, at lige meget hvor fyldt dit liv synes at være, så er der altid plads til et par kopper kaffe sammen med en ven”.


God fornøjelse i livets cocktail-bar. Først de vigtigste ingredienser.

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page