top of page

Juntaen undersøger mulighederne for, levering af vand til Solkysten

En licitation på 600.000 euro er blevet igangsat til udarbejdelse af et forbindelsesprojekt af Campo de Gibraltar og Costa del Sol.


Af Frederik Avenstrup


Junta de Andalucía anerkender den “foruroligende” situation, flere af vandreservoirerne i Andalusien befinder sig i, med Almería i spidsen, og den “komplicerede” situation, der er i Málaga-provinsen, især områderne Costa del Sol og Axarquía, sidstnævnte befinder sig allerede i en alarmerende situation. Derfor forsikrer de fra den regionale regering, at de er i gang med at studerer de ​​foranstaltninger der skal til for at sikre vanding og vand til førelsen til hjemmene, i tilfælde af mangel på regn i efterårsmånederne. Blandt de alternativer der foreligger er, aktiveringen af strategiske brønde, der kan tillade anvendelse af underjordiske vandreserver og bevare overfladevandet i længere tid. Her tænker man på at aktivere brønde i områder som Guadiaro og Pinar del Rey, fra Cadiz provinsen, såvel som Guadalmansa (i Estepona) for at sætte dem i brug.«Vi arbejder på at have flere muligheder. Det er en foruroligende situation, vi er alle klar over at det ikke har regnet i lang tid og at vi befinder os i en svær situation, men vi bliver nød til at give vores borger den tryghed, at vi arbejder på sagen og at vi gør alt hvad vi kan», sagde Carmen Crespo, ministeren for landbrug, husdyr, fiskeri og bæredygtig udvikling i la Junta de Andalucía.


Málaga reservoirer har opsamlet 345,89 kubik hektimeter (hm3), så de er i en markant bedre situation end for et år siden, hvor de syv dæmninger i Málagas havde 337,98 hm3. På trods af det er situationen i Axarquía-reservoiret, som er den største i provinsen, i en alarmerende situation og La Concepción, den vigtigste kilde, hvorfra de fleste beboer fra ​​Costa del Sol for deres drikkevand fra, er kun oppe på 34,13% af dens kapacitet. Situationen er så dårlig, at tørken har medført at mange af de gamle huse, som blev oversvømmet i forbindelse med byggeriet af dæmningen, er kommet frem efter mange år under vand, huse fra de ​​bønder der arbejdede i Vega de Río Verde i Istán.


Generaldirektøren for Juntaens Vandinfrastruktur, Sergio Arjona, forklarede, at der er blevet afholdt møder med alle vand forsyningsselskaberne fra Campo de Gibraltar til Axarquía for at analysere de foranstaltninger, der skal til for en gradvis aktivering, hvis der ikke sker en forbedring i situationen. I mellemtiden sender den andalusiske leder for landbrug, husdyr, fiskeri og bæredygtig udvikling i Junta de Andalucía et budskab om ro: «Vi er klar til at gribe ind, inden for de muligheder vi har, hvis der skulle opstå en nødsituation».


På den anden side understregede den ansvarlige på området, at hendes afdeling allerede har offentliggjort en licitation på 618.795 euro for udarbejdelsen af et ​​byggeprojekt til sammenkobling af vandforsyninger mellem Campo de Gibraltar og Costa del Sol Occidental, en infrastruktur på næsten 50 millioner euro, som Junta de Andalucía har “sat projektet til at kunne påbegynde øjeblikkeligt, da det er et projekt af vital betydning for alle borgere, der bor omkring”.


Afsaltningsanlægget der er, arbejder på 100% af sin kapacitet, med seks linjer og en produktion på 41.000 m3 pr. Dag


Ministeren fortalte også at den deponering og ledning af vand mellem Guadiaro (Cádiz) og Manilva, der allerede findes, vil igen hører under de respektive kommuner i Campo de Gibraltar og Costa del Sol Occidental. På denne måde bliver bevarelsen og vedligeholdelse af denne infrastruktur, der blev udført for år tilbage af la ​​Junta de Andalucía, nu blive overlagt til kommunerne.


Den vandlinje, der løber fra San Enrique de Guadiaro til urbanisation La Paloma, i Manilva, transporterer i øjeblikket 110 liter vand pr. Sekund, men er parat til at levere mere end 500 l / s, forudsat at der er overskud af vand i Campo de Gibraltar.

88 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page