top of page

Kobberskoven

Dalen Valle del Genal, beliggende i la Serranía de Ronda, er et paradis mindre end en time fra Costa del Sol, men ukendt for mange. Vi inviterer dig til at fordybe dig i de gyldne efterårsskove, set gennem linsen fra en naturfotograf.


AF DANIEL BLANCO · FOTOS: DANIEL BLANCODalen lige i smørhullet mellem naturparkerne Sierra de las Nieves, Sierra de Grazalema og Los Alcornocales. Området byder på en utroligt stor natur og dyre diversitet.


Hvis vi starter i Sierra Bermeja ved Estepona, kan vi finde de imponerende fyrretræsskove, hvis vi så derfra bevæger os mere mod Ronda kommer vi til store områder med egetræer, korktræer, forskellige arter af krat og lyng, blandt mange andre. Men uden tvivl, hvad der mest karakteriserer denne dal, er de enorme kastanjeskove, som sammen med turismen udgør den største indtægtskilde for området.


Dalen er opkaldt efter floden Genal, der snor sig gennem bjergene i området og har sit udspring fra en grotte i byen Igualeja, en af de typiske hvide landsbyer i disse bjerge. Herfra flyder det krystalklare vand fra en hule beliggende i samme by. Området har desværre et meget lavt indbyggertal på cirka 7.000, men dem der er tilbage kæmper for at holde liv i deres jord og deres rige natur- og kulturarv.


Dalen er opdelt i to, den høje del ”Alto Genal” og den lavere ”Bajo Genal” og består af 15 landsbyer med navne, der viser deres mauriske fortid: Pujerra, Igualeja, Parauta, Cartajima, Júzcar, Faraján, Alpandeire, Atajate, Benadalid, Benalaluría, Algatocín, Jubrique , Genalguacil, Benarrabá og Gaucín, typiske landsbyer med hvide huse, gader opførte ud fra gamle arabiske tradition, farverige gårdspladser, gamle kirker og slotte.Hver landsby i dalen har sin egen unikke charme, et godt eksempel er Genalguacil den eneste by i Málaga provinsen, der betragtes som et levende museum. Gaucín har sin borg og en betagende udsigt over Gibraltarsundet.


Hver årstid har sin charme i El Valle del Genal. Foråret byder på de smukke grønne farver, kun afbrudt af farvestrålende vilde blomster og kastanjetræerne klæder sig igen med nye skud efter at have tilbragt vinteren med deres nøgne grene. Om sommeren begynder de nye kastanjer at sprøjte frem, og om efteråret falder de til jorden for at blive samlet op og glæde vores ganer. Flodernes krystalklare vand opvarmes og inviterer dig til at køle dig med et beroligende bad kun omgivet af den skønne natur. Vinteren bringer kulde, regn og nogle gange sne med sig. Takket være at området ligger så højt og dens tætte placering til Sierra de las Nieves gør, at nogle vintre bliver det flot snedækket, hvilket er meget usædvanligt for den sydlige del af Spanien.Men uden tvivl er denne årstid, efteråret, den smukkeste tid at besøge området i. Fra slutningen af oktober til slutningen af november for de store kastanjeskove deres efterårsfarver, fra lystgrønt til okker, gule, orange og rød/brune toner bringes frem, til bladene tørre ud og falder til jords, og ligger sig som et lunt tæppe på bjergskråningerne. De utrolige farver, dalen får, har givet anledning til dets andet navn, nemlig Kobberskoven.


At vandre i kastanjeskoven i denne tid er en sand glæde for sanserne; synssansen, mættet af de vidunderlige farvetoner, der skabes inde i skoven; lugtesansen, indfanger duften af årstiden, fugten fra jorden og de svampe der skyder op mellem de faldende blade; høresansen, nydelsen at træernes bevægelser i brisen, fuglesangen eller en hakken af en spætte i det fjerne...


I løbet af efteråret bliver der en øget aktivitet i dalen, lokalbefolkningen har travlt med at hente de dyrebare kastanjer ind. Og skovstierne bliver et eftertragtet tilflugtssted for vandrere og familier, tiltrukket af de smukke landskaber og de traditionelle egnsretter, som nu emmer af efterår med deres typiske råvarer som kastanjer or svampe.Området er også rigt i dyreliv, dog er de vanskelige at få øje på, da det betyder at skulle ligge på lur i lang tid dybt inde i skoven. Her bor rådyr, grævlinger, desmerdyr, vilde katte og vildsvin som hovedsaligt er det vildt der er i området. Der er store mængder af små fugle, hvis sang man kan nyde under ens vandring, og hvis man kigger op en gang i mellem, vil man sandsynligvis få øje på en af de store rovfugle som kongeørnen eller gåsegribben som flyver over skoven. Om natten kan man hører nogle af de ugle arter der er i skoven, i deres natlig jagttur. I floder og vandløb lever der ørreder, og hvis man er rigtig heldig, kan man måske få at se en af de mange oddere der bor her.


For sports- og eventyrelskere er bjergene her også et ideelt sted at nyde og praktisere forskellige slags sportsaktiviteter. Vandrere og bjergløbere kan finde her dybe skove, dale og stejle stigninger, der kræver det maksimale fra vores krop. Klatringentusiaster finder også deres lille paradis her, med stejle og lodrette klippevægge. Kløftentusiaster kan også nyde nedgangen fra nogle af de mange store og smalle kløfter der er ved floden og de høje vandfald. I slutningen af ​​oktober måned bliver der afholdt et kendt bjergløb her i dalen, Gran Vuelta Valle del Genal, hvor de tilmeldte krydser hele dalen, de løber eller vandrer op og ned ad bjergene langs smalle stier, ned igennem floden og op til den næste by, turen går igennem den ene by efter den anden, indtil de passerer dem alle. Det er næsten to dage, med utrættelige, løbende, lidende og nydende løbere, der er i gang dag og nat indtil de afslutter de 162 kilometer, som deltagerne i den længste strækning skal løbe.Set fra en naturfotograf linse er el Valle del Genal et drømmeparadis. Disse farvede landskaber er normale for det nordlige Spanien, og er meget mere kompliceret at finde i denne del af landet, netop derfor er denne dal en kommen og gåen af fotografer og fotograferings entusiaster i løbet af efteråret. Som med deres kameraer forsøger at fange de få solstråler, der glider gennem kastanjetræernes grene, som forstærker endnu mere de varme toner fra deres blade, følge jorden og fotografere de små detaljer, der kan gå ubemærket hen for os andre, som en lille svamp der ligger halvbegravet bladene og selvfølgelig uden at glemme de enorme landskaber af bjergskråninger, der er fuldstændigt dækket af træer, den ene efter den anden, udsigten til havet og Gibraltarsundet med Afrika i baggrunden.


Jeg har personligt været der hundreder vis af gange, og ikke en af de gange er jeg blevet skuffet, man finder altid noget nyt, et nyt lys, en detalje, som jeg ikke havde set før. Især solopgange og solnedgange er virkelige et vidunder her, på det tidspunkt blive der dannet et helt specielt lys i dalen som er vanskeligt at beskrive, til nogen som ikke har været der. At få muligheden for at nyde de multifarvede landskaber, de venlige mennesker der altid har tid til at stoppe op og få en snak, omegnens kultur med den vigtige arabisk fortid eller dens gastronomiske tilbud, er noget som jeg kan anbefale til alle. Dette område i la Serranía Ronda har en tiltrækningskraft der får alle de besøgende til at komme igen næste år.


 

Mit navn er Daniel Blanco og fotograf, specialiseret i naturfotografering, dyreliv, fugle, landskab og eventyrsport fotografering. Igennem min kærlighed til naturen og udendørssport har jeg fundet fotografering, som jeg nu har arbejdet med i næsten 40 år. Med fotograferingen forsøger jeg at overføre de førelser og oplevelser jeg har når jeg befinder mig i disse landskaber og ser det smukke lys. Billeder som jeg bevarer i nethinden og i sindet, men som jeg også prøver at fange med linsen på mit kamera for at kunne vise dem for resten af verden.

Den 16. november 2019 holder Daniel et efterårs fotograferings kursus el Valle del Genal, hvor han vil dele sin lidenskab og viden med deltagerne. Erfaring inde for faget er ikke et krav, alle er velkommen, fra den der er ved at tage deres første skridt i fotograferingsverdenen, til dem er vil have en mere avanceret knowhow omkring håndtering af sit kamera, eller den erfaren fotograf, der ønsker at forbedre sin teknik og ønsker at kende dette imponerende steder for fotografering, undervisningen vil være på spansk og engelsk.

Hvis du er interesseret, kan du kontakte Daniel Blanco på 607 906 600, eller via e-mail på wildvisiontours@gmail.com, eller du kan se noget af hans arbejde på Instagram.com/danielblancophoto

32 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page