top of page

Lad os tage på skitur!

MARISA MORENO - Advokat (info@justlaw.es) - www.justlaw.es / www.danskadvokat.es

Konsul for Danmark i Andalusien og Extremadura

En af de mange fordele ved at bo i sydspanien er det gode vejr, men også den storslåede mulighed for at nyde skisporten, da vi kun 100 km fra kysten har det skisportssted som ligger længst syd på i Europa: Sierra Nevada.


Det er sandt, at mange vælger andre vintersportssteder længere nord for den iberiske halvø også i Europa eller USA, men sandheden er, at hvis du ønsker at nyde en skidag for en rimelig pris, er den bedste mulighed uden tvivl Sierra Nevada, hvis du bor på solkysten.


Jeg siger alt dette med absolut kendskab til Sierra Nevada-vintersportstedet, hvor jeg i mange år har tilbragt mange af mine fridage i skisæsonen, med at glide ned ad dens skråninger.


Sierra Nevada- vintersportstedet er sandsynligvis det eneste i Europa, der kan prale af at holde åbent - nogle måneder - indtil begyndelsen af ​​maj, i sæsonens sidste weekend holder stedet normalt åbnet med gratis adgang for alle dem der gerne vil have en sidste chance for at nyde den hvide sport inden næste vinter.


Det er sandsynligvis også det eneste vintersportssted i Europa, hvor du kan se skiløberne komme ned ad skråningerne i en kortærmet skjorte, og endda, som jeg mange gange har set, kan skiløberne være klædt med skibukser og bikinitop, og dermed tage solbad mens de står på ski.


Hele mit liv har jeg kendt og boet tæt på mennesker, der er helt afhængige af at dyrke sport, næsten altid er det sejlsport, golf og skiløb. Andre sportsfolk kan endda klassificeres som generøse med resten af ​​deres familiemedlemmer - bortset fra dem, der udøver de ovennævnte sportsgrene, som kun lever og tænker på at have et ledigt øjeblik til at flygte fra alt og udøve deres yndlingssport, der giver dem tilfredshed, beroliger deres sind og forbedrer deres humør.


Men denne sjove, ubekymrede og klart forfriskende side, der gives af den sædvanlige praksis af skiløb og at nyde bjerget, har sin retslige modsætning, og det er sædvanligt, at hvis noget mislykkes, skal vi bruge den ”brugskontrakt”, som vi har indgået med vintersport stedet.


Men vi kan ikke ignorere, at skiløb er en risikosport, og ved mere end én lejlighed er der en kunde som har henvendt sig til vores kontor med spørgsmål om vintersportsstedets ansvar i tilfælde af ulykke.


Så vi kommer til at gribe fat i det «GRUNDLÆGGENDE SKI-BEGREB» for at vide hvordan vi står i forhold til en mulig klage.


Hvad er et vintersportsSted?

Et vintersportssted er et område, der er specielt forberedt til skiløb og snowboarding.


Sportsstedet i sig selv, er ejet af et firma (offentlig eller privat), der udnytter et område, normalt et bjerg, og sætter det i stand til at det er optimalt til skiløb i alle dens former.


Således er ”vintersportsstedet” ansvarlig for installationen af skilifter, der gør det muligt for skiløberne let at bevæge sig gennem stedet (det gælder skilifter, stolelifte, svævebaner...), og med disse nå op til toppen af ​​bjerget for derefter at udføre skiløbet ned.


Vintersportsstedet har også ansvaret for at udføre de nødvendige vedligeholdelsesopgaver, så skråningernes tilstand altid er optimale (at lave kunstig sne, træde på sneen med Retracks hver nat osv.), og selvfølgelig er de også ansvarlig for at signalere og markere banerne, så du kan løbe sikkert på ski.


Vintersportsstedet, hvis det er meget stort, er normalt opdelt i “sektorer”, og normalt har hver sektor et adgangspunkt for skiløbere, hvor vi finder “billetkontorer” til salg af liftkort, der er nødvendige for at nå toppen af bakkerne. Også hver sektor har normalt sine egne ekstra servicer (skiskole, børnehave, aktivitetscenter, osv.)


Vintersportsstedet tilbyder normalt en række ekstra service, der ikke er inkluderet i prisen på liftkortet eller endda, som det IKKE er nødvendigt at have et liftkort til (det afhænger af hver service), såsom skikurser, børnehaver til børn fra 2 til 4 år gamle og snehaver til børn fra 3 til 6 år, skiklubber, barer, restauranter osv.


Andre ekstra service kan normalt være ”center for eventyraktiviteter”, hvor udendørs aktiviteter udføres for ikke-skiløbere, såsom snescooterkørsel, mushing eller hundeslæde, udflugter med snesko, igloo-konstruktion osv. For at udføre disse aktiviteter er det IKKE nødvendigt at købe et liftkort.


Hvad er et liftkort?

Grandvalira Forfait

Ordet ”Forfait” er af fransk oprindelse og betyder ”Pass”.


”Ski Pass” eller ”Liftkort” er den billet, der er nødvendig for at bruge skilifterne.


Liftkortene har en variabel pris pr. dag i henhold til hvert vintersportssted. Mange steder har ½ dagskort for dem, der ønsker at starte skiløbet fra kl. 12: 30 eller kl. 13:00 og også rabatter for liftkort for mere end en dag i træk.


Normalt er der forskellige priser for voksne, junior eller børn.


Derfor er kortet nødvendigt og vigtigt for at kunne bruge skilifterne. Uden liftkort kan du ikke komme op med stolelifte, svævebaner osv.


For at give dig en idé om priserne på vintersportsstederne i Andorra, for eksempel, var vintersæsonen 2013-2014 Grandvalira liftkort prissat til 44 € / person-dag, og liftkortet i vintersportsstedet Vallnord var prissat til 39 € / person-dag i højsæsonen.


Kortene er personlige og kan ikke overdrages.


Vallnord Forfait

Hvis stedets personale som er placeret ved skiliftene, beder dig om at vise dit liftkort, og du af en eller anden grund ikke har det, tillader de ikke, at du står på deres skilifte.


Hvis din adfærd på vintersportsstedet ikke overholder de grundlæggende regler, kan enhver person underrette dig om dette faktum, og du kan få trukket liftkortet tilbage, hvilket forhindrer dig i at fortsætte med at stå på ski (enten kun den dag eller hele sæsonen.)


Skiforsikring: prisen på liftkortet inkluderer normalt ikke en forsikring. Ski/sneaktiviteter betragtes normalt som ”risikosport”, og derfor dækker mange af de normale forsikringer ikke de mulige hændelser, der kan forekomme i skiløb.


Vintersportsstedet tilbyder som regel en frivillig forsikring, der dækker for skidagen eller dagene liftkortet varer. Den koster normalt 4 eller 5 euro om dagen og den betales og aktiveres direkte på billetkontoret. Forsikringen er personlig og kan ikke overdrages.


Vi finder det meget tilrådeligt at tegne denne forsikring, især dem, der ikke er dækket af nogen anden bjergforsikring, eller som ikke tilhører bjergsportsforeningen. Således, er enhver hændelse, der tvinger os til at blive reddet, dækket af nævnte forsikring! (Tænk på, hvor nemt det er at vride om på en ankel, eller blot have en ledbåndssprængning eller et andet muskelproblem, der forhindrer os i at gå ned fra toppen på egen fod!)

55 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page