top of page

Lufthavnsbyen i Alhaurín de la Torre tæt på den endelige godkendelse

Projektet har stået stille siden 2010 og ville ifølge el Consistorio generere op til 25.000 direkte og 80.000 indirekte arbejdspladser


Af Frederik Avenstrup


Byrådet i Alhaurín de la Torre og la Junta de Andalucía intensiverer deres arbejdsmøder for at de ”hurtigst muligt” kan igangsætte projektet af Lufthavnsbyen. Dette projekt har været på bordet i årevis og blev stoppet på grund af forskellige problemstillinger, som nu de to administrationer ønsker at rydde af vejen, så de kan komme videre og frigive op til 25.000 direkte og 80.000 indirekte arbejdspladser, der vil blive genereret af den logistiske og kommercielle kæmpe knyttet til Málaga lufthavn.

Sidste møde blev afholdt i starten af november, og her deltog borgmesteren, politiske og tekniske ledere for den regionale regering i Andalusien, ledet af generalsekretæren for infrastruktur, mobilitet og jordforvaltning, Andrés Gutiérrez Istria, generalsekretæren for miljø, vand og klimaændringer, Francisco José Gutiérrez, og flere administrerende direktører. Arbejdsmødet, som er den femte i de seneste måneder, fandt sted på rådhuset og formålet var at analysere planens nuværende situation og udforske de forskellige muligheder for at igangsætte den så hurtigt som muligt, rapporterede El Consistorio.På dette møde meddelte borgmesteren, at det endelige navn for projektet vil være Ciudad Aeroportuaria Málaga-Costa del Sol. El Consistorio mindede de tilstedeværende om, at denne forretnings-, industri- og fritidspark, vil være knyttet til Málaga-lufthavn. Lufthavnsbyens fokusområder vil være Fritid og forskning, som i alt vil dække et område på 3.783.276 kvadratmeter nært Málaga lufthavn, til virksomheder og industri knyttet flytransporten.


Lufthavnsbyen vil have en økonomisk virkning svarende til 4% af det samlede bruttonationalprodukt i Andalusien, og vil generere en investering på mere end 300 millioner euros. Der vil være mere end 1,7 millioner kvadratmeter til at huse virksomheder relateret til luftfartsindustrien, logistikvirksomheder, laboratorier, farmaceut industrien, videnskab og innovation, bilindustri, hoteller, restauranter, cateringfirmaer, biludlejning, uddannelsescentre, indkøbscentre, parkeringspladser, banker…


Derudover forventes det at afsætte 28% af de afsatte km2 til grønne områder (1.038.970 kvadratmeter) og 10% til offentlige faciliteter (386.300 kvadratmeter), hvad enten det drejer sig om sundheds-, uddannelses-, sports- og kulturcentre, med det formål at begunstige bygge- og servicekvaliteten, så de matcher med lignede centre i verdens bedste lufthavne, såsom Atlanta eller Dublin.


Allerede i september bekræftede den andalusiske præsident, Juanma Moreno, et officielt besøg i Alhaurín i anledning af indvielsen af det kommunale bibliotek ‘Antonio Garrido’ sin vilje til at “overvinde” de “begrænsninger”, der måtte eksistere for at udføre lufthavnsbyen, projekt, som han beskrev som “meget positivt.”


Under dette sidste møde blev forskellige aspekter drøftet omkring bæredygtighed, spildevandsrensning, logistik og de nødvendige skridt til den endelige godkendelse, af hvad der ville være en af de største lufthavnsforretningsparker i Spanien, hvor der i øjeblikket udvikles lignende initiativer omkring Barajas (Madrid) og El Prat (Barcelona). Det skal huskes, at bestyrelsens største hindringer for projektet var omkring miljøet, hvor der skal tages højde for de risici der vil være for de fuglearter i området og de oversvømmelsesplaner der skal igangsættes.

106 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page