top of page

Mijas taxaæsler vil ikke transportere folk, der vejer over 80 kilo

Den nye regel træder i kraft fra 2020


Af Frederik Avenstrup


Mijas taxaæsler, vartegn for Mijas, må ikke transportere mennesker over 80 kilo, som nu er blevet fastlagt ved den nye lov, der regulerer denne tjeneste, hvilket vil sikre dyrenes velfærd.


Mijas kommunens ansvarlige for transport og mobilitet, har gjort opmærksomme på at denne nye regel træder i kraft fra 2020, når perioden for offentlig eksponering og endelig godkendelse er vedtaget.


Det vigtigste at påpege her er “de initiativer og handlinger, der er blevet besluttet for bevarelsen og forsvaret af dyrenes velfærd og intensivere deres pleje,” sagde kommunes transport ansvarlig, Nicolás Cruz.Disse inkluderer mere veterinærkontrol, forbedring af de hygiejniske forhold i stalde og de stop der er under ruten, og “vægtbegrænsning til maksimalt 80 kg for at kunne få lov til at ride på et æsel,” sagde han.


Borgmesteren har understreget, at disse foranstaltninger er resultatet af de møder, som byrådet har afholdt med æselejerne og de forskellige dyreorganisationer.


Cruz har også informeret om, at der i øjeblikket arbejdes på at finde en alternativ placering til de nye stalde for, at “imødekomme de behov, som de nuværende ikke dækker”, da de eksisterende faciliteter, går 50 år tilbage og “reglerne har ændret sig meget i den tid ».


Gruppen af æselejere, der i øjeblikket har 69 eksemplarer, siger, at de er de mest interesserede i at dyrene har de bedste betingelser.


«Æslerne skal være velplejede, spise og drikke meget, og komme regelmæssigt til veterinærkontrol; vi er de hovedansvarlige ”, sagde Salvador Torres, en af de transportører, der leverer denne service.


Det nye regelsæt, der allerede er godkendt af det lokale styre, er i færd med at forelægge en foreløbig godkendelse, som derefter offentliggøres i provinsens officielle tidende til offentlig præsentation, og når anklageperioden er ovre, kan den endelig blive godkendt.

127 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page