top of page

Nyt liv til den gamle ”Mercado” bygning i Fuengirola

De fleste af de præsenterede projekter kombinerer den eksisterende bygning med nye arkitektoniske elementer.


Af Frederik Avenstrup


Det nye Mercacentro i Fuengirola vil bibeholde dens nuværende struktur, dog vil den indre del blive ændret. Det er grundideen i de tretten projekter, der er blevet sendt ind til idekonkurrencen, som rådhuset satte i gang for et par måneder siden for, at løse den dårlige situation, denne centrale ejendom befinder sig i.


Dette blev offentliggjort af den ansvarlig for handel, markeder i Fuengirola rådhus, Javier García Lara.


Denne bygning blev beskrevet af Lara som den “mest emblematiske kommercielle bygning i byen”. De 13 projekter er blevet præsenteret af private arkitekter, hvis forslag nu vil analyseres af kommunalteknikere fra rådhuset i tæt samarbejde med en repræsentant for arkitektskolen i Málaga.


«Ideen er at vælge en ombygning, der gavner alle de involverede i dette vigtige projekt: det vil sige de nuværende forhandlere, såvel som nye interesserede virksomheder og selvfølgelig beboerne i Fuengirola, der i sidste ende er dem der kommer til at bruge disse faciliteter, ”argumenterede Lara. Selvom de tekniske specifikationer for det valgte projekt endnu ikke er offentliggjort, så understreger Lara vigtigheden i at reorganisere de eksisterende rum, integrere naturlige elementer og prøve på at kombinere de forskellige eksisterende arkitektoniske dele i bygningen.


Næsten lige meget hvad valget falder på, kan vi alle blive enig om at det kun kan blive bedre. Da det gamle marked desværre med tiden er blevet mere og mere forladt, og forsømt. Hvilket er trist, for det er en bygning med masser af potentiale. Så vi ser frem til et spændende projekt, som forhåbentligt kan give Fuengirola tilbage et godt indendørs marked.

200 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page