top of page

PÅ VINOPDAGELSE I VERTIKALE VINMARKER (Moclinejo, Málaga)


Viñedos Verticales er et lille og nyligt projekt (fra 2015) startet op af to venner Juan Muñoz, 3. generation af vinproducenter og bodegaejer fra Axarquía og Vicente Inat, ønolog fra Valencia med erfaring fra forskellige områder med vinproduktion.


Vingården ligger i Moclinejo, en lille by i la Axarquía Malagueña. Det er et område meget tæt på Middelhavet med stejle skråninger, jordfattig med skifer og gamle vinmarker. Her er den vigtigste sort Moscatel, men vi finder også Pedro Ximénez, Doradilla og Rome.Vinkulturen er meget traditionel og på en måde lidt heroisk på grund af de store skråninger, der er en uadskillelig forbindelse mellem jorden, vinmarkerne og muldyrene.


Vingården udfører deres arbejde med høj respekt for miljøet, både på vinmarkerne som i bodegaen bliver der ikke brugt kemikalier og gæringsprocesen sker på den naturlige metode. Til produktionen bliver der brugt de over 100 år gamle egetræsfade og betonbeholdere.


De producereR 4 vine:

La Raspa 2018 (tør hvidvin) - 7,68

Denne fantastiske hvidvin er lavet med Muscat- og Doradilla-sorterne, det er en ung vin (ikke ældet i træ), hvor de ønsker at fremhæve; frugten og friskheden fra disse sorter og skabe en behagelig og let vin at drikke, ideel til det varme klima, da den bør drikkes meget koldt (5 ° C - 7ºC). Vi anbefaler at nyde den med et let, frisk og sæsonbestemt måltid (stegt fisk, sardiner, salater, tapas, ris).


Filitas y Lutitas 2017 (tør hvidvin) - 14,52

Denne vin er fremstillet af Moscatel fra Alejandría og Pedro Ximenéz, den er blevet ældet i 10 måneder i en stor trætønde, der er over 100 år gammel. Det er en mere kompleks vin på grund af dens aldring og sorter, hvis vi dufter til den kan man fornemme noter af blomster og stenfrugt (abrikos, fersken) og nødder såsom mandler. Den sorte skifer, hvor disse druer kommer fra, giver den en enestående mineralsk karakter. Vi anbefaler, at du prøver det med oste lavet på rå mælk (ged eller får), fisk, hvidt kød (and), risotto.


El Camaleón 2017 (rødvin) - 20,57

Dette er den første rødvin fra vingården, men ikke den sidste (om få måneder kommer en ny ud), lavet med den eneste indfødte røde sort fra Málaga (Rome), af hvilken der kun findes en lille produktion, er blevet ældet i 10 måneder i egetræsfade uden ristning (nye fade). Det er en klar rødvin, med aroma af skovbær, raffineret og frisk. Vi anbefaler at ledsage den med krydrede retter, asiatiske retter, rød tun, pasta med pikante saucer.Noctiluca 2018 (Sødvin) - 18,15

Som forventet, i la axarquía var de nødt til at lave en sød vin, men det er ikke bare endnu en sød vin! Det er en af de bedste vine, der findes i dag i Spanien af Moscatel-sorten, som kommer fra en over 120 år gammel vinmark og med en meget lille produktion. Den har kun 10% alkohol, det er en naturligt sød vin (den er hverken tilsat sukker eller alkohol, alt kommer fra druen). Det er en aromatisk, frugtagtig og blomstervin, sød, men med et fremragende syreindhold, der gør den til en ideel frisk vin til at ledsage blå oste, frugtbaserede desserter, foie grass, mandel tærte. Vi anbefaler at nyde den ved 6ºC / 9ºC.


100 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page