top of page

Sense-ible råd fra eksperterne

BESKYTTELSE af vores syn er kommet i skarpt fokus, da Spanien fortsætter med at arbejde og socialisere sig hjemmefra under lockdown.Specsavers Ópticas, øjne sundhedseksperter opfordrer til forsigtighed omkring den unødvendige belastning, der er ved at stirrer i timevis på en computerskærm, overdreven brug af smarte enheder, overforbrug af tv, video teleopkald og videokonferencer og face-timing eller skyping med familie og venner, er områder som folk bruge masser af ders tid på i et forsøg på at slå kedsomhed ihjel og holde sig underholdt.


Optikerens øjne sundhedseksperter har udtænkt en sundhedsvejledning man kan bruge derhjemme, fyldt med råd og tips til at hjælpe nationen med at beskytte deres øjne på dette vanskelige tidspunkt.


HJEMMESUNDHEDSVEJLEDNING UNDGÅ BELASTNING AF ØJNENE

Arbejdet på en bærbar computer, brugen af mobiltelefon til at holde kontakten med deres kære og være ajour med nyhederne eller slå sig ned foran tv skærmen sammen med din familie - den daglige skærmtid er steget dramatisk i denne tid.


Specsavers Ópticas optikere og butiksdirektør Amrik Sappal siger: ”Da vi stort set er begrænset til at være i vores hjem, og da 99,5% af de spanske husstande, ejer et tv, er det ikke noget at antage, at mange af os vil bruge mere tid foran en skærmmen”.


”Men øjne er ikke designet til at blive fikseret på et enkelt objekt i lang tid, så det kan ofte blive anstrengt, når vi fokuserer på skærme, især hvis det er en mindre skærm til bærbar computer, tablet eller smart mobil telefon”.


”Mens spændinger i øjnene er ubehagelig, er det normalt ikke alvorlig og har en tendens til at forsvinde når man hviler øjnene. De symptomer, man skal kigge efter inkluderer ubehag i øjnene, hovedpine, ømme, trætte, brændende eller kløende øjne, vanskeligheder med at fokusere, øjne der løber i vand, tørre øjne, sløret eller dobbelt syn og øget lysfølsomhed. ‘


For at bekæmpe disse almindelige øjenproblemer råder Sappal folk til:


Hvil dine øjne - Følg 20: 6: 20-reglen. Kig op fra din skærm hvert 20 minut og se på noget 6 meter væk i mindst 20 sekunder. At se på noget længere væk hjælper musklerne i dine øjnene med at slappe af, hvilket igen reducerer trætte øjne.


Denne regel er også vigtig for forældre, der har børn, der undervises online derhjemme. Overvåg, hvor meget skærmtid de har hver dag, og sørg for, at de har regelmæssige pauser.


Reducer lysstyrken – Lystyrken og refleksen fra din computerskærm kan forårsage blænding og føre til øjenbelastning. Prøv at reducere dette ved at fastgøre en antirefleksskærm til din skærm eller dække vinduer for at undgå, at eksternt lys skinner på skærmen.


Bliv grøn - Det er godt for vores øjne, hjerne og velvære at inddrage farven grøn i vores arbejdsmiljø.

Farveekspert, forfatter og influencer, Martha Roberts, forklarer: ”Den grønne farve har ry for at være en farve der signalere balance og ro, og fordi den sidder i midten af farvespektret, er det den nemmeste farve for os at se, fordi vores øjne ikke nødt til at tilpasse sig det, hvilket betyder, at det har afslappende, beroligende og genoprettende egenskaber.”


HVILKE SYMPTOMER SKAL MAN KIGGE EFTER

Mens de fleste øjensyptomer er mindre, hvis du oplever nogle af følgende, er det vigtigt at komme i kontakt med din lokale optikere.

• Rødme, smerte eller ubehag

• Sløret syn

• Lysblink

• En stigning i antallet af synlige flydende pleter

• Pludseligt tab af syn


Selvom Specsavers i øjeblikket er lukket, så fortsætter butikkerne med at yde en presserende support og rådgivning til offentligheden over telefonen. Besøg www.specsavers.es/stores for at finde kontaktoplysninger for dine nærmeste butikker


VÆLG DET RETTE MAD

Kig efter fødevarer online og i butikker, der er rige i næringsstoffer der er godt for dine øjnes sundhed. Her er nogle gode muligheder, at lægge i din kurv:

• Spinat og grønkål er for eksempel rige på lutein, hvilket er essentielt for øjnenes fuktion.

• Olieholdig fisk såsom laks er fyldt med Omega3, hvilket er fantastisk til det generelle helbred inklusive øjnene.

• Kiwi giver et ordenlig skud af A-, B- og C-vitaminer, som hjælper med at bevare de sunde celler og væv i øjnene.

• Æg har antioxidanter, som kan reducere din risiko for at udvikle aldersrelateret øjenskader.

• I mellemtiden indeholder peberfrugter zeaxanthin, som hjælper med at absorbere potentielt skadelige typer lys.


Det er også et godt generelt sundhedsråd at holde din vandflaske fyldt op, især når du sidder fast indendørs, da en god hydrering kan hjælpe med at undgå tørre øjne. Og selvfølgelig, at få nogle gode vaner og skære ned på de dårlige, som at ryge, vil også beskytte dine øjne.


Marbella 952 863 332

Avenida Ricardo Soriano, 12


Fuengirola 952 467 837

Avenida Ramón y Cajal, 6

31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page