top of page

SOLKYSTENS GASTRONOMISKE TEMPEL

Den lille restaurant i La Cala var tænkt som en pensionisthobby. På blot lidt over et år er den blevet en bragende succes, hvor man kan vente i ugevis på at få bord

Michelin-kokken Steven Saunders var så heldig at blive født af en fransk mor, der eret vidunder i et køkken, og en far, der er kunstner. Han har arvet ikke så lidt af begges talenter og bruger dem fuldt ud i sit køkken på Little Geranium, hvor hver eneste tallerken, der bæres ud af køkkenet er et kunstværk i sig selv.


Efter sin kokkeuddannelse på det berømte Savoy Hotel i London, blev Steven Storbritanniens yngste køkkenchef, bare 19 år gammel. Flere år senere købte han sin egen restaurant, The Pink Geranium, og lancerede sin velkendte Rolls Royce service, som kørte kunderne gratis til restauranten. På samme tid fik han mulighed for at få sit eget show to gange om ugen på den lokale BBC Radio.

Steven og hans restaurant blev overdænget med priser, og han selv blev et kendt ansigt på flere tv-stationer. Han har optrådt i omkring 200 shows, bl.a. det nok så kendte ”Ready, steady, cook”. Flere hoteller og restauranter blev åbnet, flere priser fulgte med, og da han samtidig skrev flere kogebøger, var Steven i sandhed en virkelig travl mand.

Drømmen om nedtrapning I 2015 syntes Steven, han havde behov for at komme lidt væk fra rampelyset og det hektiske liv. Han havde et par år forinden mødt den sydafrikanske balletdanser Michele, og de blev enige om at en roligere tilværelse kunne findes på Costa del Sol.

Helt efter den plan gik det nu ikke. Michele og Steven fandt en lille restaurant i La Cala med plads til 50 gæster – nok til at holde dem begge beskæftiget. Kort tid efter åbningen sidste år var succesen imidlertid så åbenlys, at parret nu overvejer en udvidelse.

”Om det bliver et lille hotel, en beach club eller endnu en restaurant ligger stadig hen i det uvisse. Vi ser, hvilke muligheder, der dukker op hen ad vejen”, fortæller Steven.

De vigtige råvarer Hver morgen er helliget indkøb, og Steven vil ikke lade sig nøje med, hvad andre køber ind, eller hvad leverandører bringer ind i huset. Han skal selv kigge, føle og helst også smage.

”Det er en af de opgaver, jeg under ingen omstændigheder kan uddelegere. Jeg kan ikke fremstille mine mesterværker, hvis jeg ikke selv vælger de friskeste fisk, det bedste kød og de lækreste grøntsager”, siger Steven.

Der er en del ingredienser, som ikke kan opdrives her på kysten, men så finder han dem i f.eks. Galicien eller San Sebastian.

Som med råvarerne er Steven meget nøjeregnende med, hvem der får adgang til køkkengrejet. Han vælger unge mennesker med dedikation, og han oplærer dem selv. Hans perfektionisme smitter af på personalet, som sørger for at kun det bedste af det bedste kommer ud til gæsterne.Fantastiske menuer Køkkenet i Little Geranium lever op til restaurantens navn ved at være minimalt. Der er ikke plads til at fremstille mange á la carte-retter, men de fornyes til gengæld en gang om måneden. Ikke dem alle, men nok til at man altid kan finde nyt og spændende til smagsløgene. Steven fortæller, at han er nødt til at bibeholde nogle af de mest populære ting på kortet, som f.eks.  den sprøde andesalat, der var prinsesse Dianas livret på hans restaurant i England.

Det er imidlertid degustationsmenuerne, folk i særdeleshed står i kø for at prøve. Til frokost er der syv retter på programmet og fem eller seks om aftenen. Alle bliver ledsaget af Stevens udførlige forklaring og naturligvis særligt udvalgte vine, hvis man ønsker den ultimative kombination.

Ganske vist er maden ekstremt vigtig for stedets popularitet, men de skønne omgivelser og den perfekte betjening gør sit til, at man får en helt speciel oplevelse med hjem. Det er Michele, der står for den del af driften, og hun er ikke bare den fuldendte værtinde, der møder gæsterne med en varm velkomst. Hun er også et geni til indretning, og på Little Geranium har hun skabt en chic oase i bløde farver, fyldt med håndlavede møbler, blomster, stearinlys og  fotos af familie og venner.

Det bliver rigtig interessant at følge parrets næste projekt. Little Geranium skal man i hvert fald ikke gå glip af.

Telefon: 952 493 602 C/ Ronda, La Cala de Mijas, 29649 Mijas Costa (Pedestrian street behind the Town Hall) Bordbestilling: michele@thelittlegeranium.com

30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page