top of page

Spanien arbejder på at åbne op for turister I juni

Christian Boesen - Indehaver af Bolig–udland.dk – Spanien Specialisten

bolig-udland.dk - Mail: christian@bolig-udland.dk


Som vi skrev i vores blogindlæg https://www.bolig-udland.dk/nu-er-det-officielt-eu-vil-have-dig-pa-ferie/ i sidste uge, så vil EU have åbnet grænserne hurtigst muligt.


Det ser, til stor glæde for mange, ud til at den spanske regering har taget dette alvorligt og nu gør nu klar mod at åbne op for turister allerede fra juni. Spanien har i den grad behov for at få åbnet op for turismen igen for at undgå flere virksomhedslukninger og deraf følgende arbejdsløshed. Hele 16% af Spaniens BNP kommer fra turisme.


Den spanske transportminister José Luis Ábalos sagde forleden dag at han forventer, at Spanien er åben for turister i løbet af juni måned. Spanien åbner op for internationale turister, mens spanierne igen tillades at rejse rundt i landet. Det vil sige, at det igen, er tilladt at bevæge sig fra en provins til en anden provins i Spanien.


Ministerens skøn er dermed helt i tråd med køreplanen, som EU vedtog den 13. maj for at åbne for rejser og turisme i Europa.


Flyselskaberne skal opbygge tillid

Den spanske regering vil ikke indføre nogen begrænsninger på antallet af passagerer ombord på fly, selvom luftfartsselskaberne tilrådes ikke at fylde flyene og dermed sikre mulighed for at holde god afstand ombord på flyet. Luften ombord på et fly filtreres i øvrigt hvert 2-3 minut og passerer gennem HEPA-filtre, der fjerner 99,99% af alle vira og bakterier. Luften i et fly er derfor normalt langt sikrere end den udenfor og chancen for at sprede infektion er meget lille. Hvis bare man tager sine forholdsregler og holder afstand, spritter hænder og bærer maske.


Ministeren siger, at flyselskaberne skal være gode til at informere de rejsende, have tanke på sikkerhed og derved komme tilbage til den normale efterspørgsel. Luftfartsselskaberne tilrådes at flyve med kun en tredjedel af de normale antal passagerer, men at der ikke er noget krav herom fra myndighederne i Spanien.


I dialog med EU

Ministeren siger, at der er en god dialog i EU, omkring fælles regler, så rejser og turisme kan vende tilbage til normalen.


– Masker bliver obligatoriske ombord på flyene og bagage må ikke medtages i kabinen i en periode. Der vil ikke blive serveret mad ombord på flyene i den første periode. Derudover så skal der skal laves foranstaltninger i lufthavnene for at de rejsende kan holde afstand og spritte hænder af inden de går ombord på flyet. Det er de små ting der gør den store forskel og vi har alle en fælles interesse i at turisterne igen kan komme til Spanien og nyde det gode vejr, de smukke strande, den fantastiske mad og den spanske kultur, siger José Luis Ábalos.


Karantænekravet falder bort

Ábalos siger, at det nuværende karantænekrav på 14 dage selvfølgelig bliver ophævet. Kravene til karantæne efter indrejsen udløber på samme tidspunkt, som forbuddet mod spaniere, der rejser imellem provinserne ophæves. Vi kan ikke nægte vores eget folk at tage til sommerhuset ved kysten, hvis vi lader udlændinge, der flyver til Spanien, gøre det samme, siger ministeren.


Book din besigtigelsesrejse nu

Hele teamet bag Bolig-udland.dk ser med stor glæde frem mod igen at tage imod vores gæster og boligkøbere og fra juli er alle vores kontorer fuldt bemandede igen. Alle vores medarbejdere og vores samarbejdspartnere har selvfølgelig fokus på sikkerheden – men vi glemmer ikke hyggen.


Der kan allerede nu reserveres besigtigelsesrejser, så tag blot fat i vores områdeansvarlige for nærmere aftale herom. Husk at vi altid er behjælpelige med at finde ophold, på et godt centralt beliggende hotel eller i lejlighed, til vores gæster.

Vi ses i Spanien

Kilde: https://www.abc.es/economia/abci-Ábalos-confia-extranjeros-puedan-entrar-libremente-espana-desde-finales-junio-202005181133_noticia.html

75 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page