top of page

Thomas Eje - Jeg er faldet for Solkysten

Af Lonnie Kjer · Fotos: PR


Musiker. Sanger. Skuespiller. Entertainer. Thomas Eje har hele pakken, og snart kan han også opleves på Solkysten. Og det bliver nok ikke det sidste, vi ser til ham. Både han og fruen har nemlig allerede kastet deres kærlighed på Syd-Spanien.Til hverdag kan du møde ham i det sønderjyske, hvor multikunstneren forlængst har slået sig ned - med en pensel i den ene hånd og en endnu større kærlighed i den anden. På Als passer han nemlig både pensler, instrumenter og kvinden i sit liv, mens han selvfølgelig også får tid til at turnere landet rundt med sine musikalske legekammerater i Linie 3.


Men bliv ikke overrasket, hvis du møder manden i det sydspanske fremover. Han og fruen er nemlig (også) faldet for Solkysten og planlægger at bruge en stor del af livet hernede. Foreløbigt giver Eje et show i Fuengirola, mens han ’sonderer terrænet’ i det sydspanske og finder det rigtige sted at slå sig ned.


”Vi blev bare forelsket i området, da vi var på ferie hernede, og nu forener vi altså arbejde og fornøjelse og tjekker det spanske ud i januar måned, hvor jeg så skal optræde i Fuengirola,” fortæller Thomas Eje i en pause fra juletravlheden med de to andre fra Danmarks elskede ’sporvogn’.


Eje på slap line

Hverdagen i det sønderjyske står normalt på kunst sammen med fruen, kunstmaleren Katherine Scrivens Eje, og sammen udstiller og sælger de værker fra Galleri Scrivens & Eje, ligesom de også arrangerer koncerter. Men inden længe går turen altså sydpå, hvor Eje-fans kan få én på opleveren, når han besøger Peña Bolichera - feria-pladsen i Fuengirola d.18. januar. En oplevelse han selv ser frem til.”Jeg glæder mig til at levere lidt blandet fra posen, når jeg kommer ned i varmen, og jeg samler selvfølgelig det bedste af det bedste til folk dernede,” fortæller Eje, der – udover et hav af instrumenter – slæber sin faste pianist og kapelmester, Mads Granum, med til syden.


”Jeg har simpelthen tvunget ham til også at lære at spille guitar, og jeg selv spiller på, hvad der lige er.”


Instrumenter og talenter

Og dét er ikke så lidt. Der står allerede fem-syv instrumenter klar i Fuengirola, og hovedpersonen har ikke tænkt sig at undgå et eneste af dem.


”Det bliver en aften proppet med musik, og jeg kan godt love, at der kommer noget for enhver smag. Vi vader rundt i forskellige genrer og kombinerer en hel masse musik med humor,” garanterer manden, der selvfølgelig ikke snyder publikum for sin imponerende fortolkning af ’Still Got The Blues’, som samtlige danskere over tredive somre har stiftet bekendtskab med. Blandt meget andet.


Verdens stædigste mand

For Eje er ikke typen, der lader sig begrænse. Du kender ham både som ham den sjove, ham den dygtige sanger, ham den irriterende dygtige musker, som mestrer så godt som alle instrumenter … og hvis ikke, så lærer han det ’bare lige’.


Eller, det er måske for meget sagt, for selv om talentet nok sneg sig ind helt fra begyndelsen i 1957, da Thomas Eje første gang så dagens lys, kommer selv han ikke udenom de mange tusinde timers øvning på dét hav af instrumenter, manden mestrer. Han kommer heller ikke udenom, at en god portion stædighed har hjulpet lidt i sin iver efter at lære mere.


”Jeg kommer ikke sovende til noget som helst. Men jeg har en dyb trang til at lære, og jeg er vildt stædig. Når jeg hører noget godt, er det ikke nok for mig bare at lytte. Jeg vil opleve det selv, og jeg vil mærke, at det fungerer mellem hænderne på mig. Så jeg øver mig, til det virker. Det er igen min stædighed, der driver mig. Og havde jeg ikke været så stædig, havde jeg da nok forladt mit amerikanske eventyr noget tidligere,”griner Eje og hentyder til sit Las Vegas-forsøg som Tom Dane i 2004, hvor hans begejstring for ’Syndens by’ endte med at koste ham både både tid og penge.


Og dét med stædigheden gør sig gældende i andre af Ejes ’projekter’. Alle, faktisk. F.eks. har manden også taget flycertifikat, men ville selvfølgelig ikke nøjes med dét og snuppede lige en kaptajnuddannelse og ikke bare en pilotuddannelse. Hvorfor dog?Hvor er de to andre?

Oven i hatten er han uddannet skuespiller, har studeret klassisk musik, medvirket i et hav af forestillinger, musicals, og film og – nå ja – har været og er en vigtig tredjedel af hele Danmarks Linje 3. De to andre lader han dog blive hjemme, når han forlader vinter-Danmark og bliver dansk-spanier for en stund.


”Ja, de to andre kommer ikke med … men jeg tager min kone med, og vi har planer om finde et sted hernede, vi kan rejse til, når det passer os. Selvom vi har vores forretninger i Danmark, er det jo nemt lige at flyve til Spanien, og både vejret og folk hernede passer os virkelig godt. Vi har allerede mødt en masse dejlige mennesker, og vi vil gerne ned og møde endnu flere og blive en del af det hele.”


Eviva España

Og det er på ingen måde for at skrue ned for tempoet, at han og fruen inden længe udlever deres spanske eventyr … når de altså har fundet det ’helt rigtige sted’.

”Nej, da! Faktisk har vi tænkt os at skrue op. Vi forestiller os, at tiden i Spanien bliver en ny gren på karrieren. Vi er hyperaktive begge to, og sådan trives vi bedst. Faktisk er det et mindre mirakel, at vi har boet det samme sted i elleve år, men vi har til gengæld også bygget om og bygget om og brugt en formue, som vi aldrig kommer til at se igen. Sådan er dét jo. Samtidig er vi begge to kæmpe livsnydere, og nu vil vi altså ha’ lidt mere solskin og lidt mindre regn at være både hyperaktive og livsnydere i.”

 

THOMAS EJE

Født i 1957

Gift med kunstmaler Katherine Scrivens Eje

Har turnéret med Linie 3 siden 1979

Skuespiller, sanger, musiker, entertainer, kunstmaler med mere.

 

KØB DIN BILLET HER

Maddie@costa-events.com

Fuengirola: Boulevard cafeen & La Vida

Torremolinus: Pub Branigans

Torre del Mar: Legends Bar

Torrox Costa: La Pataleta

Almuñecar: DSS Almuñecar.

Dørene åbnes klokken 16.30

Showtime klokken 18

Pris 37 euro

Der kan købes mad og drikke

Efterfølgende dans og musik af Mark Connor

568 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page