top of page

TORRE DEL MAR HAR FÅET NY DANSK CAFE

Johnny Lundby åbner Legends Bar


Af Bent Brønsbjerg


Når man forlader motorvejen fra Málaga mod Øst ved afkørsel 272 kommer man lige ned til en af de mange hyggelige byer, som faktisk findes øst for Málaga, - nemlig Torre del Mar.


På vej ned til selve byen bliver man straks budt velkommen til TORRE DEL MAR af et stort skilt på tværs af vejen, og få hundrede meter længere fremme dukker LEGENDS BAR op.


Udover at være iværksætter er Johnny og konen

også store dyreelskere, så tag bare hunden med.


Torre del Mar er en by på ca. 15.000 indbyggere, hvoraf der er mange udlændinge, og byen ligger på den sydlige side af motorvejen og lige ned til Middelhavet. Blandt de mange udlændinge i byen bor der formentlig ca. 400 danskere, men der har ikke rigtigt været en dansk cafe i byen i mange år.


Det er der nu.


Med en lille grøn græsplæne til højre for cafeen og med front mod syd, triller man næsten lige ind i LEGENDS BAR, når man kommer ned af bakken.


Det er faktisk en gammel kending af Costa Del Sol, -- eller Solkysten, som i december overtog cafeen.


Som mange andre danskere blev Johnny Lundby forelsket i Sydkysten i firserne. Han blev også fanget af varmen, miljøet og den gode stemning, så i midten af firserne investerede han i en restaurant i Torremolinos.


Virkeligheden kaldte dog på Johnny i Danmark og efter et par år vendte han næsen mod de nordlige og koldere himmelstrøg igen.


Tanken om Solkysten lurede dog hele tiden i baghovedet på Johnny. Han er født med et iværksættergen i kroppen, og da han nu i en alder af 65 år fik muligheden for igen at komme til syden, sprang han til, og forpagtede Legends Bar, denne gang på den anden side af Málaga, så nu er han vendt tilbage til de gode forhold her på Solkysten.


Hvor LEGENDS BAR ligger var der tidligere, en bar med udpræget engelsk miljø, nu er der kommet et helt andet liv her. Heldigvis ligger LEGENDS BAR i et åbent område i byen, hvor der ikke er så mange konkurrenter, så der er gode muligheder for at udvide kundegrundlaget.


Veltilberedt og velsmagende mad.


Johnny ønsker at LEGENDS BAR skal være mere internationalt, og dermed tiltrække flere forskellige nationaliteter. Johnnys udgangspunkt er, at naturligvis skal der være plads til danskere, og dansk er en naturlig ingrediens i hverdagen, men der fortsat langt flere englændere i området, som også skal plejes.


Heldigvis er kulturforskellen mellem englændere og danskere meget lille. Begge nationaliteter har den samme humor og den samme opfattelse af kultur (læs musik og sang), så Johnny har valgt at tilføje det gamle miljø en portion af danskhed, - krydret med andre nationaliteters bidrag, når det gælder mad og musik.


Navnet LEGENDS BAR kommer virkelig til udtryk, når man kommer ind i lokalet. På væggene hænger billeder af mange musiske legender gennem tiden.


MENUKORTET ER INTERNATIONAL

LEGENDS BAR er åben hver dag fra 10 morgen til midnat. Dog ikke tirsdag og onsdag.


Når man ser på menukortet, ser man straks, at Johnny Lundby mener hvad han siger, og ønsker det ført ud i praksis.

Morgenen starter med kaffe og danske rundstykker med ost eller rullepølse til næsten ingen penge, og så fortsætter det med de traditionelle tapas, dog fortsat med et touch af Danmark. Flere gange om ugen serveres der også middagsretter med mad fra Italien, Marokko, Ungarn, USA og så videre. Hver uge en ny ret fra et nyt land.


Altid mange kunde i cafeen.


Jeg må naturligvis ikke glemme, at danske frikadeller, medisterpølser, ungarsk gullasch også er på programmet. Eller hvad med boller i karry!!!


Jeg venter personligt på flæskestegssandwichen. Det må en dag være på menuen!


Når man er lidt engelsk inspireret, - som Johnny Lundby, kan han naturligvis ikke udlade, at servere traditionel engelsk søndagsmenu, nemlig ”ROAST DINNER” hver eneste søndag.


Der er naturligvis musik, - og ligeledes billige Cocktails dagen lang.

Hver lørdag kan man ovenikøbet nyde det med levende musik til stor glæde for alle.


Den første fredag i måneden gennemføres der et erhvervsmøde for virksomhedsledere i og omkring Torre del Mar. Med stor interesse, (18 deltagere på sidste møde) får lokale ledere mulighed for at udveksle erfaringer og drøfte forskellige emner. De har her mulighed for, under afslappede forhold, at oprette nye kontakt til mulige ny samarbejdspartnere etc.

Man må naturligvis ikke glemme, at det fortsat også er en bar, hvor man bare kan falde ind og få en svalende øl eller drinks med en tapas.

BESTEMT ET BESØG VÆRD.

 

Navn: Legends Bar

Ejer: Johnny Lundby

Adresse: Calle Don Cipriano Maldonado Jiménez,

29740 Torre del Mar, Málaga

Åbningstid: 10.00 til 24.00

Lukket tirsdag-onsdag

855 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page