top of page

VIN FRA MANILVA


Virksomheden NILVA ENOTURISMO er i gang med et projekt med navnet Genopretning af Vinmarkerne i Manilva (Málaga). For at nå sit mål arbejder de inden for to områder:

• Vinfremstilling

• Vinturisme (turisme inden for vinstokke og vin)


Virksomheden producerer vinene kaldet NILVA, som er Manilvas og den vestlige del af Costa del Sols første vin, samt anerkendt med oprindelsesbetegnelsen Sierras de Málaga (Denominación de Origen Sierras de Málaga). NILVA er en hvidvin, der betegnes som en tør, aromatisk og frugtagtig vin, fremstillet af sorten Moscatel de Alexandria og med en eksklusiv begrænset produktion af 3.000 flasker. NILVA er den perfekte ledsager til det traditionelle køkken fra Málaga som er baseret på fisk og skaldyr eller det meste avantgarde køkken, som Málaga er ved at blive et referencepunkt for. Kvaliteten af NILVA-vinen er blevet anerkendt ved at opnå i 2019 og for andet år i træk guldmedaljen ved MONOVINO Awards, den officielle konkurrence, der belønner de bedste monovarietal (vine produceret kun med en sort af druer) vine på markedet.


Foruden vinfremstilling er VIN TURISME en grundlæggende del af projektet. NILVA gennemfører guidede ture med prøvesmagning af de vine, de producerer. NILVA ENOTURISMO SL administrerer Viñas de Manilva-centeret (også kaldt CIVIMA), et museum, hvor man bliver ført gennem fortiden og nutiden af Manilvas vinkultur. Det er muligt at få individuelle eller gruppe-guidede ture hvor man besøger CIVIMA, museet, Bodegaen, får chancen for at smage de aromatiske Moscatel-vine og blive overrasket i den gamle Peñoncillo-vinmark af de spektakulære og unikke landskaber med en storslået udsigt til Middelhavet.


NILVA ENOTURISMO SL har med sit projekt “SALVEMOS LAS VIÑAS DE MANILVA” vundet Skål International Sustainable Tourism Award 2019 i kategorien Natur og biodiversitet. I sin 18. udgave har i alt 56 projekter fra 25 lande i år konkurreret om at kvalificere sig til Sustainable Tourism Awards, som Skål International, den førende organisation, der samler 15.000 turistselskaber over hele verden, leverede her den 15. september sidste år, under en åbningsceremoni for den 80. Skål International World Congress ombord på krydstogtskibet Royal Caribbean ‘Symphony of the Seas’.


Gennem produktion af vin af højeste kvalitet og udvikling af bæredygtig turisme som vinturisme nu er, kan Manilva blive en enologisk og turistmæssig reference i verdensklasse.

Hvis man vil bestille NILVA-vin, kan du kontakte virksomheden via e-mailen info@nilva.es, www.nilva.es eller Whatsapp 609-290370.


Og hvis du har lyst til at besøge stedet her, så kan du glæde dig til en tur Solkysten i samarbejde med Pia Brunn, er ved at få på benene til april. Her vil du komme på visit til denne bodega hvor man vi få en rundtur og en professionel vinsmagning på dansk af Frederik Avenstrup, som har mange års erfaring fra vin verdenen. Derefter vil turen gå til den kendte borg i Castellar som Pia vil fortælle en masse spændende ting om og meget mere godt.


Du kan få yderligere oplysninger omkring turen eller tilmelde dig via Frederik på frederik@solkysten.eu eller telefon +34 625 714 315.

Pia Brunn på pia.bruun@gmail.com eller telefon +34 686 454 717

79 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page