top of page

VIN FRA MIJAS!

Bodegas Malvajio afslører sine utrolige og eksotiske vine til de skandinaviske forbrugere.Malvajío er en lille vingård beliggende i Mijas - Málaga, hvor der produceres Garage-vin med en samlet produktion på omkring 20.000 flasker. Bodega Malvajíos mission er at genskabe den lokale vinproduktion og give til kende for offentligheden Vine fra Mijas. Projektet blev født i 2006 på grund af Antonio Méridas bekymring og entusiasme for at genvinde vinmarkerne og den lokale vinproduktion. Det officielle startskud er i år 2006, dog har der været flere års test undervejs, så Malvajío Tinto så for første gang lyset i 2011, da Antonio møder sin partner Bernardo de Diego, onolog og sommelier, som opfordrer ham til at markedsføre det.


I øjeblikket fremstilles der 6 vine, og de har også en bestemt Albariño med D.O. Rías Baixas (underområde O Rosal), som de producerer i Galicien, hvor Bernardo er fra.La Finca María Sánchez ligger i 400 meters højde over Sierra de Mijas sydlige flanke, i hjertet af Costa del Sol, og grunden blev valgt på grund af jordens orientering, højde og sammensætning. Næsten 365 solskinsdage, lavt volumen af regn og milde temperaturer giver markerne de ideelle forhold for at give dem høj produktivitet.


De druer, der bruges til at fremstille vinen, kommer fra vinmarker beliggende i Ronda og Mijas. Sidstnævnte ligger på vinmarkens grund og har sorterne Syrah og Cabernet Sauvignon. Projektet består også i at rådgive andre lokale landmænd omkring markedsføring og dyrkning af druesorter i Mijas. Inden for de produktions teknikker, der anvendes, så er de alle fuldstændigt økologiske da der kun bliver anvendt svovl, kobber og komælk serum for at undgå svampeangreb De anvendte gødningsstoffer, bliver tilberedt på samme tid som deres påføring og er helt organiske. Derudover bliver markerne pløjet en gang om året, hvilket giver den vilde flora fra området mulighed for at vokse frit. På denne måde er det muligt at skabe et økosystem, hvor de forskellige invasive og rovdyrarter arbejder sammen og giver en gavnlig selvregulering for vinstokkene.


LA FINCA

Gården ligger på omkring 400 m over havets overflade og på skråningerne af Sierra de Mijas, hvor man når højder på ca. 1000 meter, hvor brisen og vinden er mere frisk, da området modtager vinde fra Nord Polen. Vingården befinder sig lige nu i en vegetativ pause, og i alt er der 3 mini-grunde, der i alt udgør ca. 0,5 hektar jord, hvor jorden ændrer sig løbende. Jorden er opdelt på terrasser hvor den øverste terrasse har en stenet og en høj kalkholdig jord og en mere sandet og kalket i bunden. Hvis man bevæger sig op af, finder man først en grund med Syrah-druer, derefter Cabernet Sauvignon og til sidst i den tredje grund Syrah igen.Vi vil i denne artikel fremhæve den førstefødte vin fra denne vingård. Nemlig MALVAJIO 2016 “TINTO DE GARAJE”, som for alle SOLKYSTEN-læsere, der ønsker at prøve den, kan købe denne i vores VINOTECA PURA CEPA, i Cala De Mijas.

162 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Solkysten-logo.gif
bottom of page